Görüş Bildir
Haberler
Günlük Vaka Sayısı 7 Bine Dayandı!

Günlük Vaka Sayısı 7 Bine Dayandı!

Türkiye'de son 24 saatte 6 bin 907 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 43 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs verilerini paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 238 bin 867 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 907 kişinin testi pozitif çıktı, 43 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüste son durumu paylaşan Bakan Koca, 'Hakkari kırmızı kategoriden turuncu kategoriye geçti. Bu örnek hızla kırmızı kategorideki illerimize yayılmalı' dedi.

Bakan Koca artan vakalara karşı uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada vaka sayılarının son bir haftadır yükselme eğiliminde olduğuna dikkat çekti. Koca, tedbirlere uyulması ve aşı olmayanların da aşılarını olması çağrısında bulundu.

Koca'nın örnek gösterdiği İngiltere'de rekor kırıldı

Vaka sayısı artan illerle aşı oranı düşük olan illerin benzer olduğunu ifade eden Koca, 'Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda on binlerce vakayla karşılaştılar' diye belirtti.

Koca'nın örnek gösterdiği İngiltere'de,  Delta mutasyonunun da etkisiyle vaka sayıları artmaya devam ediyor. Ülkede, ocak ayından bu yana en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi.  Son 24 saatte 42 bin 302 Kovid-19 vakası tespit edildi, 49 kişi hayatını kaybetti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
baboshako

Eylulde evdeyiz gene, okullar online devam, 2022 bahari gibi dusururuz sonra yazin bayram tatil falan gene ayni donguye gircez heralde artik aq

Hilal

Her tarafı açın sonra günlük vaka sayısında artış var deyin. Neden acaba bir sorsanıza kendinize!

Pasif Kullanıcı

yaw şöyle düşünenlere uçan tekme atasım geliyo..napıcaz laa ? ömür boyu eve mi kapanıcaz? tabiki her yer açılacak insanlar hayatlarına devam edecek..milletin... Devamını Gör

ayy

günlük en az 15 vardır, bomboş sallıyorlar gene