Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Yasaklarını İhlal Ederek Düğün Yapan AKP Milletvekiline Para Cezası

etiket Koronavirüs Yasaklarını İhlal Ederek Düğün Yapan AKP Milletvekiline Para Cezası

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uymayarak oğlunun düğününe 1500 davetli çağıran, süre sınırını aşan ve yasak olmasına rağmen yemek servisi yaptırdığı belirlenen AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'a 6 bin 360 TL idari para cezası verildiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen 'düğünler ile nikahların en fazla bir saat süre içerisinde tamamlanması' öngörülmesine rağmen, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın,  oğlunun düğününde bu kurala uyulmadığı tespit edildi. 

Tedbirleri hiçe sayarak düğün yapan Cemil Yaman'a 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi uyarınca  Hıfzıssıhha Kurulu kararına dayalı olarak en üst sınırdan 3 bin 180 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 

Milletvekili Yaman’a düğünler ile nikâhlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramının yasaklanmasına rağmen, düğünde davetlilere toplu yemek verildiği için aynı tutardaki idari para cezası iki kez uygulandı ve ceza 6 bin 360 TL oldu.

Karayolları Genel Müdürlüğü de ceza aldı

Karayolları Genel Müdürlüğü de ceza aldı

Dilovası Kaymakamlığı ayrıca düğünün yapıldığı işletmenin bağlı olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne,1500 kişilik düğünde kişi ve süre sınırını aştığı ve her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramının yapılmasına göz yumduğu için toplam 6 bin 360 TL idari para cezası verdi.

Bir diğer ceza yemek tedarikçisine

Bir diğer ceza yemek tedarikçisine
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan yemek tedarikçisine ise her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramı yasaklanmasına rağmen, yemek servisi yaptığı için Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 3 bin 180 TL idari para cezası uygulandı.

Tepki çeken savunma

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, düğünde yasağı ihlal ederek yemek vermesini 'Ben Ağrılıyım, yapmasam, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler' ifadeleriyle savunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
135
86
27
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Çınar

bu cezalar neden insanların ekonomik durumuna göre kesilmiyor. 1500 kişiye yemek verebilecek durumda olan bir insan o parayı gülerek öder. göstermelik verile... Devamını Gör

Assad Najjar

Vekiller zaten aşırı zengin. 6-7 bin lira onlar için ne ki?

Halil Değerli

Adam altıbin lirayı yerde görse almaz.... .... Ne cezası..... .....