Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Tedavisinde Kullanılacak 22 İlacın Üretim Garantisini Veren Küba Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Koronavirüs Tedavisinde Kullanılacak 22 İlacın Üretim Garantisini Veren Küba Sosyal Medyanın Gündeminde

Ulaş
16.03.2020 - 20:32

Kübalı ilaç üreticileri, koronavirüs tedavisinde kullanılabilecek 22 ilacın üretilmesi konusunda dünya kamuoyuna garanti verdi. İlaçlar arasında, koronavirüsle mücadele konusunda etkili olduğu aktarılan 'Interferon Alpha 2B de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'tin aktardığı bilgiye göre, Küba'da ilaç üreticisi BioCubaFarma, daha önceki SARS ve MERS salgınlarında etkisini gösteren Interferon Alpha 2B dahil olmak üzere koronavirüsle savaşacak 22 ilacın üretimi konusunda garanti verdi.

'Birçok ülkeden talep alıyoruz...'

'Birçok ülkeden talep alıyoruz...'

BioCubaFarma yöneticisi Eduardo Martinez Diaz, 'Şu anda birçok ülkeden talepler alıyoruz ve yeterli kapasitemiz olduğu için bunlara cevap verebiliyoruz' dedi. Diaz, ilaç talep eden ülkelere gerekli olandan fazlasını göndermediklerini belirtti.

'Çin'deki enfekte olan herkesi tedavi edecek ilacımız var.'

'Çin'deki enfekte olan herkesi tedavi edecek ilacımız var.'

Küba Genetik Mühendislik ve Biyoteknoloji Merkezi'nden (CIGB) Genel Müdür Eulogio Pimentel Vazquez de, 'Envanterimizde, Çin'de enfekte olan herkesi tedavi edebilecek miktarda ilaç bulunuyor' ifadelerini kullandı.

Interferon Alpha 2B, 2002'deki SARS ve 2012'deki MERS salgınında da kullanılmış ve tedavide etkili olduğu görülmüştü. Bu ilaç, Küba teknolojisiyle ve Changchun Heber Biyolojik Teknoloji kurumuyla yapılan ortak çalışma sonucu Çin'in Jilin bölgesinde üretiliyor.

Küba'da, şimdiye kadar dört koronavirüs vak'ası tespit edildi.

Küba, haberin medyaya yansımasının ardından Twitter'da da gündem oldu. Bazı yorumları sizler için derledik 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
536
171
17
12
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
memolimemolimem

Merhabalar Nacizane okuyun. Bundan 2 Yil önce yurtdisinda bir reklam ajansinda calisiyordum. Kübada Kanser hastalarina hizmet veren özel bir klinikten, bir ... Devamını Gör

Jey

Tedaviyi türkiye de gördü ancak orada müthiş bir gelişmişlik var tıpta. Ilaç kullanarak vücudun bağışıklığını koruyor ve kanser üretmesini kontrol ediyor. Ge... Devamını Gör

Jey

Bütün ülkeler harıl harıl ilaç üretimi, aşı üretimi, materyal üretimi yapıyor, biz öyle bakıyoruz boncuk boncuk. Diyanet işleri ile olmuyor işte anlayın bunu... Devamını Gör

liz

Üretecekleri aşıdan ne kadar para kazanacaklarının hesabını yapan ilaç firmalarını düşünürken biraz eğlendim