Görüş Bildir
Haberler
Korkut Ulucan Yazio: Makyajım ve Kremlerim DNA’ma Uygun mu?

etiket Korkut Ulucan Yazio: Makyajım ve Kremlerim DNA’ma Uygun mu?

Prof.Dr.Korkut Ulucan
16.06.2022 - 22:01

Galiba bu DNA molekülü yakında nefes almamıza bile karışacak, zaten karışmalı da. Belki de çok yakın gelecekte içeceğimiz su bile yapımıza ne kadar uygun olup olmadığını tartışacağız. Kişiye özel su çıkarsa şaşırmayalım, en azından ben şaşırmayacağım çünkü bu gelişmenin içinde olacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki makyaj ve kremler ile ilişkisi nedir genetik yapımızın?

Peki makyaj ve kremler ile ilişkisi nedir genetik yapımızın?

Aslında tahmin ettiğimizden de yakın. Cildimizin yapısından tutun nem tutmasın;  kolajen sentez hızından tutun kremlerde bulunan moleküllerin hücrelerimizi etkileme yollarının şifreleri genlerimizde.

Cildimizin genç, diri ve güçlü gözükmesi birçoğumuzun rüyası. Artık bunların olabilmesi için neler yapmamız gerektiğini biliyoruz, beslenmemizin nasıl olması gerektiği ve egzersiz programlarımıza nasıl olması gerektiği gibi. Ancak yıllar içinde yaptığımız yanlışları veya yapmadığımız doğruları kısa sürede bertaraf etmeye çalışmak yanlışların en başında. Ve maalesef bu uğurda da aceleci ve çılgınca her yeni çıkan yeniliği deneme çabaları bir yanlışa diğerinin eklenmesine neden oluyor. 

Genetik yapımız aslında cildimiz için bizlere önemli mesajlar veriyor. Hangi bireylerin kremlerde bulunan moleküllerden ne ölçüde yararlanabildiği, UV ışığın hangi genetik yapılı bireylere ne kadar etki edebildiği gibi birçok bilgiyi genetik yapımızdan öğreniyoruz.

Epigenetik açıdan maalesef uygulamalarımız kısıtlı. Aslında kolajen sentez mekanizmasına müdahale edebilirsek belki de birçok hücresel mekanizmayı çözebileceğiz. Belki de bunların içinde kaliteli yaşam ile ilgili bilgilerde olacak. Doğru bireylere olması gereken yaklaşımları zamanla gerçekleştirebileceğiz. Günümüzde bununla ilgili çok güzel uygulamalar yapabiliyoruz.

Hemen aklımıza şu gelmesin, DNA analizi yaptırıp kendi genetik yapıma uygun krem yaptırayım, sürüp genç görüneyim. Şu an için bu biraz iddialı olur. Ancak zaman içinde, sadece krem uygulaması ile değil, yaşam şeklimizi de değiştirerek istediğimiz yaşam şekline gelebileceğiz. 

Ancak şurası da gerçek, birçok krem cildimize uygun olmayan G-farklı maddelerin temasını sağlıyor ve bunlarda aslında hücrelerimizin daha hızlı yıpranmasına neden oluyor. Bir uygulama diğerini takip ediyor. Bizlere gene en uygun uygulama, genetik yapımıza göre dizayn edilen formülasyonlar ile hazırlanan kremler ve daha sonrasında da halen uygulanmakta olan vitamin destekleri.

Yakında değil, günümüzde uygulanıyor.

Sağlıklı günlere…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nur

zamamında kozmetik sektöründe çalışmış biri olarak diyorum ki o markalı ıvır zıvırları hiç birini sürmeyin sadece iyi bi 50 faktör güneş kremi bulundurun o d... Devamını Gör