Görüş Bildir
Haberler
'Korkudan Yeni Araba Alamayan' Diyanet'in Kaç Aracı Var?

'Korkudan Yeni Araba Alamayan' Diyanet'in Kaç Aracı Var?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” sözleri, gözleri Diyanet’in araç envanterine çevirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisli araç sayısına yönelik faaliyet raporlarına yansıyan veriler, kurumdaki “araç korkusunu” gözler önüne serdi. 

BirGün'ün aktardığına göre dev bütçesiyle tartışılan başkanlık, genel bütçe kapsamındaki 39 kamu idaresinin taşıt sayısına göre sıralandığı listede 22 idareyi geride bıraktı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü48 bin 107 araç ile en fazla taşıta sahip kamu idaresi olurken 14 bin 100 araçla Milli Savunma Bakanlığı ikinci sırada yer aldı. Sağlık Bakanlığı’nın toplam taşıt sayısı ise 8 bin 979 oldu. 

Diyanet’in toplam araç sayısı ise kayıtlara 405 olarak geçti. Başkanlık, 39 kamu idaresinin bütçe cetvellerinde, “T02” olarak kodlanan ve binek araçları tanımlayan araçların sıralandığı listede ise 29 kurumu solladı. Diyanet’in toplam 281 binek aracı olduğu kaydedildi.

4 yılda 2,2 milyon TL’lik yakıt masrafı

4 yılda 2,2 milyon TL’lik yakıt masrafı

Habere göre 2018, 2019 ve 2020 yıllarında taşıt alımı yapmayan idarenin 2017 yılında ise 26 araç satın aldığı öğrenildi. Satın alınan araçların idareye maliyeti ise 2 milyon 641 bin TL oldu.

Başkanlığın faaliyet raporları idarenin yüksek yakıt tüketimini de ortaya koydu. Raporlara göre Diyanet’in araçları, 2017 ve 2020 yıllarını da kapsayan dört yıllık dönemde 2,2 milyon TL’lik benzin ya da motorin yaktı. Dört yılda yakılan akaryakıtın miktarı ise 400 bin litrenin üzerine çıktı.

Ziyaretler için VIP minibüs iddiası

Ziyaretler için VIP minibüs iddiası

BirGün, Ali Erbaş’ın bazı ziyaretlerinde kullandığı minibüsün içinin de özel şekilde tasarlandığını öne sürdü.

Türkiye Diyanet Vakfı’nca satın alınan ve Erbaş’ın kullanımına tahsil edildiği iddia edilen minibüsün VIP donanımlara sahip olduğu bildirildi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

oysa peygamberimiz 50 tane mercedes araç olmadan evinden çıkmazdı :( benim diyanetime bunu çok gördüler...

Hızlı Joe

Doğrudur, millet bu haldeyken devletin parasını yeni arabaya harcamak için Allah'tan korkmak lazım,

isotlu-baklava

Bunlarda Allah korkusu var mı?

Resho

Düşünsenize bir ülkenin din ile ilgili en üst mercideki insanısınız ve sürekli yalan söylüyorsunuz hem de anında çürütelebilen, içi boş ve aleni yalanlar