Görüş Bildir
Haberler
Korku Sinemasında İngiliz İmzası: İzlerken Tüylerinizin Diken Diken Olacağı En İyi İngiliz Korku Filmleri

Korku Sinemasında İngiliz İmzası: İzlerken Tüylerinizin Diken Diken Olacağı En İyi İngiliz Korku Filmleri

Beyza
16.12.2023 - 20:01

İngiliz sinemasının korku türündeki başyapıtları, izleyicinin tüylerini diken diken eden sahneleriyle ünlüdür. İngiliz korku sinemasının en iyi örneklerini izlerken, gerilim dolu anlar yaşayacak ve adeta koltuğunuza çivileyeceksiniz. İşte sizler için listelediğimiz İngiliz sinemasının en iyi korku filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Feast (2021)

21. The Feast (2021)

IMDb: 5,5

Özet: The Feast, Galler kırsalında bulunan bir evde, bir akşam yemeğinde ayrıcalıklı konuklara hizmet veren genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Toplanan misafirler, son akşam yemeğini yemek üzere olduklarının farkında değillerdir.

Yönetmen: Lee Haven Jones

Oyuncular: Annes Elwy, Nia Roberts, Julian Lewis Jones

20. The Borderlands (2013)

20. The Borderlands (2013)

IMDb: 5,8

Özet: İngiltere'nin kuzeyindeki bir kilisede tuhaf olaylar meydana gelir. Bu durumun üzerine Vatikan, olağandışı olayları araştırmak üzere kiliseye bir ekip gönderir. Araştırma yapmak için kiliseye giden Deacon ve Gray, başlarda yaşananların kilisenin sorunlu papazı tarafından düzenlendiğinden şüphelenir. 

Yönetmen: Elliot Goldner

Oyuncular: Gordon Kennedy, Aidan McArdle, Robin Hill

19. Prevenge (2016)

19. Prevenge (2016)

IMDb: 5,9

Özet: Ruth, yedi aylık hamile bir kadındır ve birçok anne adayı gibi bebeğinin içinden kendisi ile konuştuğunu düşünür fakat Ruth'un diğerlerinden bir farkı vardır. Ruth'un içinde dinlediği ses ona bir katliam yapmasını söyler.

Yönetmen: Alice Lowe

Oyuncular: Alice Lowe, Gemma Whelan, Kate Dickie

18. Censor (2021)

18. Censor (2021)

IMDb: 6

Özet: Enid Baines, filmlerde aşırı sahneleri kesmekle sorumlu bir olan bir kurgucudur. Yaptığı titiz çalışmalarından gurur duyan Enid, izleyicileri birçok zararlı etkiden korur. Onun korumaya yönelik tutumu, kısa bir süre önce gıyaben öldüğü ilan edilen kardeşinin ortadan kaybolmasının ayrıntılarını hatırlayamamasından kaynaklanan suçluluk duygusuyla bağlantılıdır. 

Yönetmen: Prano Bailey-Bond

Oyuncular: Niamh Algar, Michael Smiley, Nicholas Burns

17. In Fabric (2018)

17. In Fabric (2018)

IMDb: 6,2

Özet: In Fabric, insanların hayatlarındayıkıcı bir etki yaratan kırmızı bir elbisenin lanetini konu ediyor. D&S mağazası, yoğun satışın gerçekleştiği kış indirimindedir. Mağazadaki ürünlerinden bir tanesi, diğer ürünleri geride bırakan ihtişamı ile alıcısını beklemektedir. Ancak bu elbise sahibine büyük bir lanet de getirmektedir.

Yönetmen: Peter Strickland

Oyuncular: Sidse Babett Knudsen, Marianne Jean-Baptiste, Julian Barratt

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Under the Skin (2013)

16. Under the Skin (2013)

IMDb: 6,3

Özet: İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Adam Pearson

15. The Ritual (2017)

15. The Ritual (2017)

IMDb: 6,3

Özet: Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rafe Spall, Rob James-Collier, Arsher Ali

14. Ghost Stories (2017)

14. Ghost Stories (2017)

IMDb: 6,4

Özet: Hayalet Hikayeleri, içinde üç farklı ürpertici hikayenin yer aldığı bir dosya bulan ve bu doğaüstü hikayelerin peşine düşen bir profesörün yaşadıklarını konu ediyor. Profesör Goodman doğaüstü olaylara, hayaletlere ve ölümden sonraki yaşama inanmayan bir akademisyendir. Şüpheci bir psikolog olan Goodman, bu düşüncesini sarsacak türden olaylar yaşadığında ise her şey bir anda değişiverir. 

Yönetmen: Jeremy Dyson, Andy Nyman

Oyuncular: Andy Nyman, Martin Freeman, Paul Whitehouse

13. Severance (2006)

13. Severance (2006)

IMDb: 6,4

Özet: İş yaşamında elde edilen başarıların ödülü, doğada karşılığını çok farklı bir boyutta bulabilir. Örneğin bir silah şirketinin çalışanları, başarılı bir çalışma dönemi ardından Macaristan ormanlarında bir paintball gezisine gönderilerek ödüllendirilirler. Ancak işler pek yolunda gitmez ve o civardaki bir takım yağmacılar tarafından gezi sabote edilir.

Yönetmen: Christopher Smith

Oyuncular: Toby Stephens, Claudie Blakley, Andy Nyman

12. Kill List (2011)

12. Kill List (2011)

IMDb: 6,4

Özet: Elindeki işi yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra yeni görev üstlenen bir tetikçi üç cinayet için garanti vererek önceki başarısızlığına dair sağlam bir bedel ödeyecektir. Başlangıçta kolay bir iş gibi görünen olay çok geçmeden farklı bir biçimde çözülmeye başlar. Öyle ki katilin kalbi dipsiz karanlıklara doğru yola çıkacaktır.

Yönetmen: Ben Wheatley

Oyuncular: Neil Maskell, Myanna Buring, Harry Simpson

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Host (2020)

11. Host (2020)

IMDb: 6,5

Özet: Altı arkadaş, karantina sırasında bir medyumla görüşme yapmaya karar verir. Grup, zoom üzerinden bir seans düzenlemesi için bir medyumla anlaşır. Ancak seans başladıktan bir süre sonra işler ters gitmeye başlar. Beklenmedik durumlarla karşılaşan grup çok geçmeden kötü bir ruhun evlerini istila etmeye başladığını fark eder.

Yönetmen: Rob Savage

Oyuncular: Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb

10. His House (2020)

10. His House (2020)

IMDb: 6,5

Özet: Genç bir mülteci çift, savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan’dan kaçar. Küçük bir İngiliz kasabasına yerleşen çift, burada kendilerini yeni bir hayat kurmaya çalışır. Çift, kasabaya alışmakta zorlansa da yeni yaşamlarına uyum sağlamak için çabalar. 

Yönetmen: Remi Weekes

Oyuncular: Wunmi Mosaku, Sope Dirisu, Matt Smith

9. Sightseers (2012)

9. Sightseers (2012)

IMDb: 6,5

Özet: Chris, kız arkadaşı Tina'ya dünyasını göstermek istiyor, ancak olaylar kısa sürede çifte karşı komplo kuruyor ve hayallerindeki karavan tatili çok yanlış bir dönüş yapıyor.

Yönetmen: Ben Wheatley

Oyuncular: Alice Lowe, Steve Oram

8. Paperhouse (1988)

8. Paperhouse (1988)

IMDb: 6,6

Özet: ayal ile gerçeğin iç içe geçtiği bu senaryoda küçük bir kız çocuğu beyaz bir kağıda çizdiği evin içine girebilme yeteneğine haizdir. Psikolojik sorunları olan Londralı bu kız çocuğunun yaşadıklarının ne kadarının gerçek ne kadarının rüya olduğu ise bir muammadır.

Yönetmen: Bernard Rose

Oyuncular: Glenne Headly, Gemma Jones

7. Saint Maud (2019)

7. Saint Maud (2019)

IMDb: 6,7

Özet: Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. 

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Morfydd Clark, Jennifer Ehle, Turlough Convery

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dog Soldiers (2002)

6. Dog Soldiers (2002)

IMDb: 6,8

Özet: Bir grup İngiliz askerinin dağda karşılaştığı ürkütücü bir olayı ele alan film, İskoçya'nın karanlık dağlarında meydana gelen can savaşına odaklanıyor. Bir grup İngiliz asker, dağda eğitim yaptıkları sırada, başka bir askeri timin komutanına rastlarlar. Dehşete kapılmış bir şekilde karşılarına çıkan komutan, askerlerini kaybetmiştir ve bu bölgede gizemli ve dehşet verici varlıkların olduğundan bahsetmektedir. 

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Sean Pertwee, Liam Cunningham, Craig Conway

5. Don't Look Now (1973)

5. Don't Look Now (1973)

IMDb: 7,1

Özet: Son derece çarpıcı ve trajik bir sahne ile başlayan film daha ilk saniyelerden izleyicisini içine alıyor kuşkusuz. İngiliz bir çift, görünmez bir kaza sonucu bir anda çocuklarını kaybederler. Bu olayla burun buruna geldikleri andan itibaren etrafı dehşet bir panik ve isyan sarar. Her yer kırmızıya bulanır. Mimar olan John, bir kilise restorasyonu için gittiği Venedik’te yaşanan bu acı kaybın yarattığı psikolojik yükü eşinin üzerinden alabilmek için çırpınır durur. 

Yönetmen: Nicolas Roeg

Oyuncular: Donald Sutherland, Julie Christie, Hilary Mason

4. The Descent (2005)

4. The Descent (2005)

IMDb: 7,2

Özet: Kocası, kızı ve arkadaşları ile birlikte tatile çıkan genç ve hoş bir kadın, trajik bir kazaya şahit olurlar. Aradan bir yıl geçtikten sonra genç kadın yine arkadaşları ile bir gün yürüyüşe çıkar. Bir mağara içinde düşen bir kaya nedeni ile orada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanım yetersizliğinden ötürü hayatta kalmak adına zorlu bir mücadele başlar. 

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Molly Kayll, Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald

3. 28 Days Later (2002)

3. 28 Days Later (2002)

IMDb: 7,5

Özet: Ölümcül bir virüs, İngiltere’yi tehdit altına almıştır. Bir araştırma laboratuarındaki hastalıklı şempanzelerden yayılan bu virüse yakalanan insanlar zor durumdadırlar. Bu işle mücadele eden kişiler sadece virüsü yok etmek değil, hastalığa yakalananlarla da büyük sorun yaşamaktadırlar. 

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston

2. Peeping Tom (1960)

2. Peeping Tom (1960)

IMDb: 7,6

Özet: Mark Lewis, küçükken, insanların sinir sistemleri üzerinde korkunun etkisini inceleyen bilim adamı babasının deneylerine maruz kalmıştır. Londra’da bir film stüdyosunda çalışan Mark, babasının kendisine yaptığı deneyler nedeniyle bir takım kişilik bozuklukları yaşayan yalnız, içine kapanık, cinsel dürtülerini bastıran bir adam haline gelmişti.

Yönetmen: Michael Powell

Oyuncular: Karlheinz Böhm, Moira Shearer, Anna Massey

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shaun of the Dead (2004)

1. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Dylan Moran

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın