Görüş Bildir
Haberler
Kopenhag'ın Yeni Trafik Lambaları Bisikletlileri Tanıyor ve Yardımcı Oluyor

Kopenhag'ın Yeni Trafik Lambaları Bisikletlileri Tanıyor ve Yardımcı Oluyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehirlerde bisiklet kullanımı gün geçtikçe artsa da, Kopenhag hala bayrağı taşıyor. Halkın %40'ı işlerini bisikletle görüyor ve onlar için özel tasarlanmış korumalı bisiklet yollarını kullanıyor.

Ancak Danimarka hala durmuş değil. 2025 yılına kadar karbon salınımını sıfıra düşürmeyi planlıyor ve bunun için daha fazla insanın arabalarını bırakıp toplu taşıma ya da bisiklet kullanması gerekiyor. Bu amaca ulaşmak için, şehrin Akıllı Taşıma Sistemleri Eylem Planı ise otobüs ya da bisiklet kullanmayı daha cazip hale getiriyor.

Konu ulaşım olduğunda, cazip hale getirmenin en etkili yolu ise tabi ki de hızlandırmak. Bu yılın sonuna kadar, Kopenhag otobüs seferlerini %5 ile %20 arasında, bisiklet sürmeyi ise %10  hızlandırmak istiyor.

Bunu yapmak için ise, şehir 8.9 milyon dolar harcayarak 380 yeni 'Akıllı Trafik Lambası' kuracak.

Yeni sisteme göre trafik sinyalleri akışı A noktasından B noktasına en hızlı ulaştıracak şekilde yanıyor. Kopenhag'daki bu sistemin yeni amacı ise otobüsleri ve bisikletleri hareketli tutmak.

Kopenhag yetkilileri yeni sinyalleri ne zaman kurmaya başlayacaklarını ya da eski lambaları yenisi ile değiştirmenin ne kadar süreceğini söylemedi. Ancak bu sistemi uygulamaya başladıklarında, dünyadaki bir çok şehrin Danimarka insanlarından, otobüs ve bisikletlerle ilgili öğrenecekleri bir ders olacak.

Kaynak: http://www.wired.com/2016/02/copenhag...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın