Görüş Bildir
Haberler
Köpek Katliamı Skandalı Büyüyor

Köpek Katliamı Skandalı Büyüyor

Onedio Medya
06.08.2015 - 13:17 Son Güncelleme: 06.08.2015 - 17:25

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde, park halindeki bir TIR’ın dorsesinde 300’e yakın sokak köpeğinin bulunması ve 50’sinin havasızlık nedeniyle telef olması skandalında yeni boyut... Korkunç olay üzerine harekete geçen Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği, köpekleri taşıyan sürücünün serbest kaldığını, yaşadığı iddia edilen köpeklerle birlikte kamyonun teslim edildiğini ancak hayvanların kayıp olduğunu tespit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulunan dernek yetkilileri, barınaktaki köpek sayısının azlığı karşısında şaşkına döndü. Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, köpekleri Çivril’den kontrolsüz gönderenler ve Uşak Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak köpeklerin bulunmasını istedi. 

'HAYVAN BARINAĞI BOŞ'

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’na giderek veterinerlerden köpeklerle ilgili bilgi isteyen Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, sorularına cevap bulamadı. Avcu, gün boyu her kuruma giderek Çivril’de yakalanan ancak yeniden aynı kamyona yüklenip Uşak’a gönderilen köpeklerin Uşak’a getirilmediğini belirlediğini söyledi. Avcu 'Olayı sabah haber aldım. Edindiğim bilgilere göre Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki köpeklerin bir nakliye kamyonuna yüklenerek Denizli’nin Çivril ilçesine gönderildiğini, burada kontrol sırasında yakalandığını öğrendik.

TELEF OLANLAR GÖMÜLDÜ

Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Can Güllübaş, TIR'ın bulunduğu yere çağırıldı. Bu sırada dorseden inen bazı köpekler, Güllübaş'a saldırdı. Güllübaş, köpeklerin ısırması sonucu hafif yaralandı. Bunun üzerine köpekler tekrar dorseye yüklendi. Telef olan hayvanlar belirlenen bir araziye gömüldü. Sağlam kalan köpekler ise tekrar TIR'la Uşak'a gönderildi. Çivril Belediyesi Zabıta ekiplerinin olayla ilgili tutanak tuttuğu, Uşak Belediyesi görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. 

'AYNI ARAÇLA GÖNDERDİK'

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, 'Şoförün ifadesine göre, köpekler Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderilmiş. Köpekler, şüphe üzerine aracın kontrol edilmesiyle bulunuyor. Bunları tekrar aynı araçla geri gönderdik. Ayrıca Uşak Belediyesi görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk' dedi.

Hassas görüntü +18

'SÜRÜCÜ DE KÖPEKLER DE KAYIP'

Dernek olarak hemen harekete geçerek Doğa Koruma ve Milli Parkla Uşak Şube Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduk. Ardından köpekleri taşıyan sürücünün serbest kaldığını, yaşadığı iddia edilen köpeklerle birlikte kamyonun teslim edildiğini ve köpekleri yeniden Uşak’a götürmesi istenmiş. Ancak ne kamyondan ne şoförden ne de köpeklerden haber yok. Belediye yetkilileri, konunun kendileri ile ilgili olmadığını, böyle bir olayın olmadığını savunuyor. Kamyon sürücüsünün poliste verdiği ifade de ise köpekleri Uşak Hayvan Barınağı’ndan aldığı ve Çivril’e bırakması talimatı verildiği yönünde ifade var. Uşak’ta yetkililer olayı doğrulamıyor ama hayvan barınağı boş' dedi.

'EVDEN EVE NAKLİYAT FİRMASINDA ÇALIŞIYORUM'

Bir evden eve nakliyat firmasına ait TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. TIR şoförü O.S.'nin ifadesinde; köpeklerin Uşak Belediyesi tarafından Çivril'e gönderildiğini söyleyerek, 'Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi' dediği öğrenildi. İfadesinin alınmasının ardından O.S. serbest bırakıldı.

"ACİL BİLGİ İSTİYORUZ"

"ACİL BİLGİ İSTİYORUZ"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamyon sürücüsünün biran önce bulunmasını isteyen Avcu, 'Yetkililerin kamyon sürücüsünü biran önce yakalayarak hayvanları nereye bıraktığı konusunda acil bilgi almasını istiyoruz. Yaşıyorlarsa içlerinde belki yeniden hayata döndürebileceğimiz hayvanlar vardır. Kendi imkanlarımıza Denizli Çivril ve Uşak Sivaslı arasında ormanlık alanların tamamında arama yaptık ama köpeklere rastlayamadık. Sabah savcılığa giderek hayvanları yeniden aynı kişiye teslim eden ve kaybolmalarına neden olan Çivril’deki yetkililerle, Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

Yavuz Kuşdemir, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
7
4
0
0
0