Görüş Bildir
Haberler
Konya'da Üstü Tarafından Taciz Edildiğini Kanıtlayan Kadın Memura Sürgün

etiket Konya'da Üstü Tarafından Taciz Edildiğini Kanıtlayan Kadın Memura Sürgün

Onedio Medya
25.01.2016 - 16:54 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 19:57

Konya’da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan 2 çocuk annesi S. kurumdaki bir doktor tarafından uğradığı tacizi yönetime şikâyet etti. Uğradığı tacizi tanıklarla da ıspat eden S. başka bir ilçeye tayin edilirken doktor için hiçbir işlem yapılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre Konya’da, çalıştığı kurumda sistemli olarak yöneticisi tarafından taciz edilen, bu tacizi tanıklarla kanıtlayan kadının başına gelmeyen kalmadı. 

Konya Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma dosyasına giren belgelere göre, olay Konya’da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yaşandı. 2 çocuk annesi S. adlı kadın, kurumdaki bir yönetici tarafından taciz edilmeye başlandı. Mağdur kadın, durumdan kurumun yöneticisini haberdar etti. Kurum yöneticisi de tanıklar önünde cereyan etmesi durumunda hemen olayı soruşturacağını söyledi. Tanıklar önünde bir süre sonra, söz konusu kişi, kadına, “Eteğin hatlarını daha iyi ortaya çıkartıyor”, “Seni görmek istemiyorum, seni her gördüğümde abdestim bozuluyor” gibi sözler etti. Bir süre sonra ise kadının, kurumdaki bir başka kişiyle birlikte kent dışına gittiğine yönelik dedikodular çıkarttı.

Dosya rafta bekliyor

Dosya rafta bekliyor

Mağdur kadın, bunun üzerine savcılığa başvurarak, başından geçenleri aktardı. Tacize uğradığını belirten kadın, konuyla ilgili tanıkların isimlerini de savcılığa bildirdi. Savcılık, Mart 2015’teki bu soruşturmadan sonra hem kadının hem de bütün tanıkların ifadelerini aldı ancak bugüne kadar soruşturmayı karara bağlamadı.

Başına gelmeyen kalmadı

Kurumda da soruşturma yürütülmesini isteyen kadının ise başına gelmeyen kalmadı. Mağdur kadın, önce Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki görevinden, asli kadrosunun olduğu hastaneye gönderildi. 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda olan kadın, nöbet nedeniyle sorunlar yaşadığını söyleyip, yardım talep edince bu kez 20 km. uzaklıktaki bir başka kuruma gönderildi. Çocuklarına bakmakta zorlanan kadın, önce rapor, sonra ücretsiz izin almak zorunda kaldı. Ücretsiz izni, maddi zorluklar nedeniyle sonlandırmak zorunda olan kadın, bu kez kentteki siyasilerden yardım istedi. 

Geçici görevle bir başka kurumda görevlendirilen kadın, taciz iddialarıyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından ise Konya’nın ilçesi Yunak’a tayin edildi. Yunak’a tayin edilmesine itiraz eden kadına, konunun basına yansımaması için “tayinin geri alınacağı ancak bunun için burada çalışmasının mümkün olmadığı yönünde dilekçe vermesi gerektiği” söylendi. Ancak mağdur kadın, bu dilekçe doğrultusunda hakkında işlem yapılabileceği için dilekçe vermek istemedi.

Tacizci halâ görevde

Hakkında savcılık tarafından işlem yapılmayan, sadece kurumdaki yöneticilik görevi geçici olarak sonlandırılan doktorun ise hâlâ aynı kurumda görev yapmayı sürdürdüğü, hakkında başka bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
750
321
201
20
12
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Bu haberi Arabistan'dan bir haber niteliği ile açtım ama Konya'da çıktı.Hiçbir fark yok.Bundan rahatsız olmayanlar kadına "orospu" yakışmasını yapan sakallı ... Devamını Gör

infoguner

sıradan bir haber..bu kadınlar yaşadığı ülkeyi hiç bilmiyorlar sanırım..hele islamın ağır bastığı güzide yobaz ilimiz konya'da yaşadığını tamamen unutmuş ols... Devamını Gör

Esin Batum

Konya ülkenin embesil oranı en yüksek şehirlerinden biri zaten, hiç şaşırmadım.