Görüş Bildir
Haberler
Konsantrasyon Seviyeni Ölçüyoruz!

etiket Konsantrasyon Seviyeni Ölçüyoruz!

Elimize aldığımız her işi mümkün olan en kısa sürede bitirip kenara koymanın ilk ve en önemli şartı ona odaklanmaktır; yani konsantrasyon. Çoğu zaman, çok basit görevleri bile, yalnızca dikkatimiz dağınık olduğu ve odaklanamadığımız için tamamlamamız saatlere, hatta bazen günlere yayılır. Böyle böyle de, boş yere kısacık işlere dünyanın zamanını çarçur etmiş oluruz. 

Peki acaba senin konsantrasyon becerilerin nasıl? Odaklanmakta ne kadar başarılısın? Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hoş geldin, hemen başlayalım. Öncelikle bize bu hayattaki en büyük rakibini söyle.

2. Sabah masaya oturduğun andan itibaren, gerçekten iş yapmaya başlaman ne kadar sürüyor?

3. İşlemleri hızlıca yap! 1000 al 40 ekle 1000 daha ekle 30 ekle 1000 daha artı 20 artı 1000 ve artı 10! Kaç etti?

4. Bu görselde sırasıyla kaç tane a, b ve d harfi görebiliyorsun?

4. Bu görselde sırasıyla kaç tane a, b ve d harfi görebiliyorsun?

5. Görsele bak ve şıklara in. Yürüyen adamı görmen ne kadar sürdü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu testin kaçıncı sorusundayız peki? :)

7. Bir işin başına oturduğunda senin dikkatini en çok bunlardan hangisi dağıtır onu öğrenelim.

8. Diyelim yazdığın raporun son iki cümlesindesin ve telefonuna mesaj geldi. Önce yazmayı mı bitirirsin, yoksa önce mesaja mı bakarsın?

9. İlk sorudaki şıkkın ne renk olduğunu hatırlıyor musun peki?

9. İlk sorudaki şıkkın ne renk olduğunu hatırlıyor musun peki?

10. Son olarak, bu testte sana aşağıdakilerden hangisini sormadık?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böyle bir konsantrasyon becerisi yok!

İnanılmaz; gerçekten bu konuda özellikle kendini eğitmiş, geliştirmiş olmalısın. Eğer bu kadar kuvvetli bir dikkat becerisi doğuştansa da kıskanmamak elde değil. Her iki türlü de tebrikleri hak ediyorsun. Bir şeye konsantre olmak istediğinde hiçbir şey seni engelleyemiyor. Tüm enerjini bir noktaya yoğunlaştırabiliyorsun ve bu sayede her işin en iyisini yapıyorsun!

Konsantrasyonu okulunda okumuş gibisin!

Sen bir şeyle gerçekten ilgilenmeye başladığın andan itibaren senin dikkatini dağıtabilecek şey çok az; ki öyle olduğu durumlarda da dikkatini dağıtan ne olursa olsun kolaylıkla sinirleniyorsun. Konsantrasyon seviyen gerçekten oldukça yüksek ve yeteri kadar da dikkatli bir insansın. Tek sıkıntın, çevrende çok fazla uyaran varsa zorlanabiliryorsun. Kısacası mükemmel seviyede olmasa da senin dikkatinden pek bir şey kaçmıyor!

Sende 'biraz' konsantrasyon eksikliği var!

Dikkatin bariz dağınık; ya da kolayca dağılabiliyor diyelim. Birden fazla şeyle karşılaştığında odaklanmakta zorluk çekiyorsun. Çok fazla şey aynı anda kafanın içinden geçiyor senin; ve bu da normal olarak odaklanmanı zorlaştırıyor. Aslında gerçekten istediğinde ve etrafta seni bölen bir şey olmadığında gayet iyisin ama dikkatini uzun süre aynı şeyin üzerinde toplayamıyor, sıkılıyorsun. Biraz dikkat idmanı yaparak çok daha iyi olabilirsin!

Ciddi şekilde odaklanma problemin var!

Dikkatin müthiş dağınık ve kafanın içi binbir türlü şeyle dolu senin. Hiçbir şeye yoğunlaşamıyor, en küçük uyaran karşısında tüm konsantrasyonu yitiriyorsun. Algıların oldukça açık; çevrendeki seslere ve hareketlere karşı çok duyarlısın. Muhtemelen biraz tez canlısın ve her şey aynı anda olup bitsin istiyorsun ama bu sende iş yaparken epeyce konsantrasyon problemi yaratıyor. Çabuk sıkılan biri olduğunu da ekleyelim. Dikkat becerilerini geliştirebileceğin pek çok egzersiz var; yeni yılda biraz bu konuya 'konsantre olmayı' deneyebilirsin :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1064
417
198
141
74
51
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?