Görüş Bildir
Haberler
Komünist Başkan Maçoğlu'na 'Sosyal Belediyecilik Ödülü'

Komünist Başkan Maçoğlu'na 'Sosyal Belediyecilik Ödülü'

Onedio Medya
03.12.2015 - 16:49

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin 26'ncı kuruluş yıldönümünde, Tunceli'nin Ovacık İlçesinin komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 'Sosyal Belediyecilik Ödülü'ne layık görüldü. Maçoğlu, 'Hayatımda okul dışında ödül almadım. Bu benim ilk ödülüm' diyerek duygu dolu anlar yaşadı. Gecede 'Basın Özgürlüğü' ödülüne layık görülen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ödülünü ise eşi Dilek Dündar aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÇGD Bursa Şubesi'nin geleneksel ödül töreni Kültürpark'taki dernek lokalinde yapıldı. Törene CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa'daki ulusal ve yerel basın temsilcileri ile çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum örgütü yöneticisi katıldı.

Ovacık'ta Hazine'ye ait arazilere ektiği ürünlerden elde edilen gelirle öğrencilere burs vermesiyle gündeme gelen Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ÇGD tarafından 'Sosyal Belediyecilik Ödülü'ne layık görüldü. Ödül alırken duygulandığı gözlenen Başkan Maçoğlu, 'Hayatımda okul dışında hiç ödül almamıştım. Bu benim ilk ödülüm. Beni bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederdim' dedi. Başkan'ın bu sözleri üzerine salondan alkış tufanı koptu.

Can Dündar'ın ödülünü eşi aldı

Can Dündar'ın ödülünü eşi aldı

Geçtiğimiz günlerde MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Can Dündar da 'Basın Özgürlüğü' ödülüne layık görüldü. Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar aldı. Törende konuşan Dilek Dündar şunları söyledi:'Bu ödülü Can ve Erdem için alıyorum. Ödülleriyle, cezalarıyla, nefretleriyle ve sevgileriyle biz bu Türkiye'yi çok sevdik. Biz, daha demokratik bir Türkiye için mücadele ettik. Can ve Erdem, bu ülke insanı için haber alma hakkını savundu. Onlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermek için haber yapmak istediler. Bunun için duvarların arkasına girdiler. Onların ödediği bedel, sizlerin haber alma hakkını savunmanızla değer kazanacak.'

Diğer ödüller

Diğer ödüller
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kent Kültürüne Hizmet Ödülü'ne layık görülen Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu adına konuşan Şef Aysel Gürel de, kadınlar olarak kendileri için bu ödülün büyük anlam taşıdığını söyledi.

Gecede Gazetecilik Başarı Ödülü Fatih Pınar'a, Alican Tarakçıoğlu Genç Kalemler Ödülü Dilek Atlı, Tolga Öztaş, Melisa Sevedioğulları, Günnur Ekşi Ataokay'a, Çevre Ödülü Bursa Barosu'na, Spor Ödülü Büşra Gör'e, Hukuk Ödülü Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'ne, Barış Ödülü Kemal Varol'a, Sanat Ödülü de Levent Üzümcü'ye verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
5
4
0
0
0
0