Görüş Bildir
Haberler
Komşular İstemeyince Mahkeme Kararıyla Evden Atılan Köpek Şanslı: 'Benden Ayrılırsa Ölür'

etiket Komşular İstemeyince Mahkeme Kararıyla Evden Atılan Köpek Şanslı: 'Benden Ayrılırsa Ölür'

Konya'da Safiye Gürsel'in yaklaşık 4,5 yıldır beslediği 'Şanslı' adlı köpeği için, apartmanda yaşayanlar dava açtı. 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi açılan dava sonucunda köpeğin evden tahliye edilmesine karar verdi. Kararın ardından evini satışa çıkaran Safiye Gürsel, ''Onu evden göndermemi istiyorlar. Benden ayrılırsa 3-4 gün sonra üzüntüsünden ölür. Onu benden ayıramazlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre, Safiye Gürsel ve eşi, 2 yıl önce Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi'ndeki siteden ev satın alıp taşındı. Bir süre sonra site sakinleri, 1 çocuk annesi Gürsel'in yaklaşık 4,5 yıl önce sahiplendiği Golden Retriever cinsi 'Şanslı' adını verdiği köpeğinden rahatsız olduklarını bildirdi. Komşular site protokolünü gerekçe gösterip, Safiye Gürsel'in evde köpek besleyemeyeceğini belirterek dava açtı.

Şanslı'nın evden tahliye edilmesine karar verdi

Şanslı'nın evden tahliye edilmesine karar verdi

1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi geçen 13 Eylül'de, köpeğin evden tahliye edilmesi yönünde karar aldı. Gürsel karara itirazda bulundu. İtirazı görüşen bir üst mahkeme Bölge Adliye Mahkemesi geçen 5 Mart'ta yerel mahkemenin kararını onadı.

'Ben bu hayvanı nasıl bırakayım. Onlar olsa yavrularını nasıl bırakabilir?'📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölge Adliye Mahkemesinin kararı üzerine büyük üzüntü yaşayan Safiye Gürsel, ''Şanslı bizi annesi babası gibi bilir. Kimseye bir zararı olmaz. Bir kapı zili çaldığı zaman, bir de sevdiği biri geldiği zaman havlar. Hiç kimseyi rahatsız etmez'' dedi.

Mahkeme kararı nedeniyle köpeği evden tahliye etmesi gerektiğini ifade eden Gürsel, ''Buna köpek diyorlar; ama ben ona 'oğlum' diyorum. Köpek demeyi bile ona yakıştıramıyorum. Ben bu havyanın günahına nasıl gireyim. Verdiğim yer iyi bakacak mı? Sokağa mı salayım, nasıl vicdan azabıyla yaşayayım. Ben bu hayvanı nasıl bırakayım. Onlar olsa yavrularını nasıl bırakabilir' diye konuştu.

Şanslı'dan ayrılmak istemediğini belirten Safiye Gürsel, evini satışa çıkardı

Şanslı'dan ayrılmak istemediğini belirten Safiye Gürsel, evini satışa çıkardı

Bahçeli ev satın alıp orada 'Şanslı'ya bakmak istediğini ifade eden Gürsel şöyle konuştu:

'Evimden vazgeçtim. Evimi satılığa çıkardım. Onun uğruna evimi satacağım. Ben 70 yaşımdan sonra ev aldım. 2 sene beni evimde rahat oturtmadılar. Bu ayıp değil mi, günah değil mi. Bu zulüm değil mi. Ben 74 yaşındayım. Hem bana hem de hayvana zulümdür. Geçici olarak birisinin bakmasını istiyorum. Veterinerler, 'Nereye verirseniz verin 3 gün yaşar, 4'üncü gün ölür. Çünkü sizinle çok güzel diyalog kurdu' diyorlar. Bizi, anne baba gibi gördüğü için üzüntüsünden yiyip içmez ve ölür. Ben tekrar ev taşıyacağım. Ben bunu neden isteyeyim. Komşularıma zarar verse ben onlara düşman mıyım ki bunu evimde besleyeyim. Ama ne olursa olsun ondan ayrılmayacağım. O benim her şeyim. Onun için her şeyi yapacağım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
841
496
147
51
20
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Red Velvet

Yine Konya, yine hayvan düşmanlığı! Camiler başınıza yıkılsın!

Pasif Kullanıcı

Harbi bu şikayet edenler o evde karısını döven bir kocanın sesi olsaydı aynı şekilde tepki verirler miydi yoksa aile içi olur deyip sinerler miydi?

Pasif Kullanıcı

çok güzel bir örnek..muhtemelen aile içi olur değil de g.tleri yemediği için sinerlerdi. içimizde bulunan bazı o..pu çocukları sever böyle "sahipsiz" insanla... Devamını Gör

shiroshinju

Şu apratman sakinleri istemiyor diye hayvanları evden çıkarılması kuralını kim koyduysa bir taraflarına girsin.Ama illa yapılacaksa aynı şeyi saat farketmeks... Devamını Gör

shiroshinju

*apartman.