Görüş Bildir
Haberler
Kol Kırdıran, Kafayı Yedirten Bir Oyun Modu: FIFA 18 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Kol Kırdıran, Kafayı Yedirten Bir Oyun Modu: FIFA 18 Ultimate Team Hakkında Her Şey

Ultimate Team Nedir?

Ultimate Team Nedir?

Ultimate Team, 2009'da hayatımıza girmiş, EA'in altın kapısı olan ve senelerdir tüm oyunlarının geliştirme sermayelerini bu oyundan topladığı söylenen bir oyun modu. Bu moddaki amaç; vatandaşlık, lig ve takımları aynı/benzer oyuncuları toplayarak 'kimya' yaratmak, ve sonrasında istediğimiz oyuncular ile maç yapmaktır. En azından resmi tanım olarak bunu verebiliriz. 

Son iki senedir (başarılı bulduğum) 'Hafta Sonu Ligi' isimli bir turnuva açığa çıkmış, her hafta sonu bu oluşturduğumuz takımla Xbox ve Playstation platformlarında 40, PC platformunda 25 maç yaparak rekabet arttırılmıştır. 

Oyuncular paketlerden çıkmakta, ve 3 ana kart tipinden oluşmaktadır. Bunlar: Bronze (0-64), Silver (64-75) ve Gold (75-99) kartlarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coin ve Point mantığı

Coin ve Point mantığı

Daha önce bu oyun modunun EA'in altın madeni olduğundan bahsetmiştik. Peki parayı nereden kazanıyorlar? Tabii ki oyun içerisinde satılan ve paket açmanıza yarayan point'lerden. Paketlerin point fiyatı 50 FIFA Point ile 2500 FIFA point arasında değişiyor. Kumar mantığı ile ülkemizdeki fiyatı yaklaşık 149 TL olan 2500 FIFA point ile alabileceğiniz paket, Hepsi Altın ve Nadir 30 adet oyuncu kartı. Buradaki 'Nadir' kartı sizi cezbetmesin, Ronaldo da nadir, ancak Kameni de öyle. 

Oyun içerisinde coin'leri paket açtığınızda çıkan kartları satarak veya maç yaparak kazanabilirsiniz. Maç başına ortalama 500 coin kadar alabiliyorsunuz, o yüzden fiyatı 1.000.000'dan aşağı inmeyen Ronaldo veya Messi gibi oyuncuları alabilmeniz neredeyse sadece maç yaparak imkansız. 

Konuyla alakalı EA'in yasakladığı ancak somut bir işlem yapmadığı coin siteleri bulunmakta, coin satın alabilirsiniz ya da kumar oynayarak point satın alıp paket açmayı deneyebilirsiniz. Önerim asla ama asla point almamanız yönnde olacaktır.

Kimya

Kimya

Kimya ile ilgili bilinmesi gereken 2 önemli konu var, ilki; bir oyuncunun üzerindeki 10 kimyanın 80 reytingli bir oyuncuyu bile adeta 90'mış gibi oynatabiliyor olması, ikincisi de kimya konusunun gerçekten çok kolay olması. 

Üstteki görselde de gördüğünüz gibi

-Farklı lig, farklı vatandaşlık kırmızı

-Farklı takım, farklı lig, aynı vatandaşlık sarı

-Farklı takım, aynı lig, farklı vatandaşlık sarı

-Farklı takım, aynı lig, aynı vatandaşlık yeşil

-Aynı takım yeşil 

bağ yapmaktadır, 'SBC' olarak bahsedeceğimiz Kadro kurma görevlerinde daha fazla kimya alabilmek için aynı takım aynı vatandaşlık glitch'ini kullanabilirsiniz. 

Kimya bir takımın oyuncularını en çok etkileyen oyun içi özelliktir. Kimyası olmayan 99 ratingli bir takımı yenme olasılığınız, 100 kimyalı 75 ratingli bir takımı yenme olasılığınızdan çok daha fazladır.

Squad Building Challenges (Kadro Kurma Görevleri)

Squad Building Challenges (Kadro Kurma Görevleri)

Oyun içerisinde belki de verdiğinizin karşılığını alabileceğiniz en önemli öğelerden biri mod içerisinde mod olan SBC'lerdir. Çeşitli görevler verilerek yapılacak SBC'lerin her birinin ayrı bir ödül paketi bulunmaktadır. 

-Lig SBC'leri; bir ligin takımlarının her birinin oyuncularını kadro kurma görevlerine harcadığınız takdirde o ligin en iyi oyuncularından birini alabilirsiniz. Süper Lig için 86 ratingli bir Quaresma vermektedir.

-İkon SBC'leri: ikonlar, Ronaldo (göbekli), Rio Ferdinand, Matthaus gibi futbol hayatı bitmiş oyuncularını oynatabileceğiniz kartların bütünüdür. En düşük Icon şu an Origin markette 400.000 coin'e satılmaktadır. Dolayısıyla bu SBC ler oldukça tuzludur. 

-Çeşitli özel gün SBC'leri: oyunun fiyatının dinamik olarak artıp azalmasına yol açan bu SBC tipleri EA'in 'Şu dandik SBC'yi yap da sana yine hiçbir şey vermeyelim, ama daha az harca' dediği SBC tipleridir. Özel kartlar almanıza yol açar, oyunu almak için bu aralar çok uygun mesela (Şubat 2018)

Oyunu biraz anlattıktan sonra, nasıl bir takım kurmalısınız?

Oyunu biraz anlattıktan sonra, nasıl bir takım kurmalısınız?

Öncelikle oyunu aldıktan maksimum 2 hafta kurabileceğiniz bu takım, oyuna binlerce lira harcamadığınız sürece en çok verim alacağınız takım olacaktır. 

Defans:

Defans sağlam adamdan oluşur diyorsanız, Otamendi, Cahill gibi yavaş adamları alarak çok büyük bir hata yapabilirsiniz. FIFA 18'in Ultimate team oyun modunda almanız gereken stoperler iyi 'DEF' ve 'PAC', yani kısaca defans ve hız özellikleri olan adamlar olmalı. Aynı şey bekler için de geçerli ancak fazla bir bek seçeneği olmadığından en sonunda sağda Kyle Walker veya Valencia; solda ise Marcelo ya da Danny Rose gibi oyuncularla son bulacaktır araştırmanız.

Orta Saha:

Gerçek hayatta oyunda ve skorda en büyük değişikliği yaratan orta saha oyuncuları, oyunda tam anlamıyla olmasa da yine fark yaratan oyuncular olacaktır. Sizlere tavsiyem MDO (defansif ortasaha) oyuncusuz maçlara başlamamanız. 4-3-3 oyun sisteminden gidelim, kısaca bir adet şut ve pas özellikleri iyi olan, bir adet defansif yönü kuvvetli olan, bir adet de hız ve şut özellikleri çok çok iyi olan oyuncular almanız yeterli olacaktır. 

Forvet: 

Kanatlı 4-3-3 oyununda asla unutmamanız gereken şey, kanatların çok hızlı ve top kontrolleri ile dribblinglerinin yüksek olma zorunluluğudur.  Forveti de hızlı ve oynanabilir bir şut özelliği ile seçmenizde fayda var. Önerdiğim başlangıç kadrosu: 

Kyle Walker, Bailly, Koscielny/Mustafi, Danny Rose

Bakayoko, Sigurddsson, Dele Alli

Sane/Martial, Gabriel Jesus, Willian

Momentum ve Script Nedir?

Momentum ve Script Nedir?

Momentum ve Script, EA'in varlığını kabul etmese de oyuna başladığınız ilk andan itibaren hissedeceğiniz, oyunun en önemli faktörü. 

Kısaca şu şekilde çalışıyor, ne kadar iyi bir FIFA oyuncusu olursanız olun, karşı takımın inanılmaz iyi oynadığına, kendi oyuncularınızın da önündeki adama pas veremediğine şahit olmanızı sağlayan ve herkesi bir 'orta direk oyuncu' haline getiren oyun sistemidir. 

FIFA 17 özelinde paylaşılan kodlarda, 2-0 geriye düştüğünüzde, kırmızı kart yediğinizde, beraberlik yakaladığınızda ve karşı takımın oyuncuları sizden daha iyi olduğu takdirde kazanabileceğinizi görmüştük. Bu sene de oyun bu anlamda pek değişmedi, 4-0 önde olduğunuz bir maçı kaybetmeniz çok olasıdır FIFA 18'de.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA 18'in Fiyatı Pahalı Olmayan En İyi Oyuncuları

Oyunu oynamaya devam ettikçe farkedeceğiniz gibi, bazı liglerin yaklaşık toplamı 100k eden oyuncuları sürekli karşınıza minik varyasyonlarla çıkacaktır. 

-Gabriel Jesus

-Kylian MBappe

-Antonio 

-Eric Bailly

-Heung Min Son

-Leroy Sane

-Koulibaly

-Bakayoko

-Kyle Walker

-Cuadrado

-Valencia

-Mooy (84 IF)

-Danny Rose

gibi oyuncular ile harikalar yaratabilirsiniz.

Kanser edecek hafta sonu ligleri dilerim :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

playstationda futbol seven nadir kızlardan olarak yorum yapıyorum güzel hazırlamışssınız :) denicem bunu :) umarım beğenirim :)