Görüş Bildir
Haberler
Kleopatra Koyu 29 Yıllığına Özel Bir Şirkete Kiralandı, Çevreciler Ayakta: 'Sahiller ve Koylar Halkındır'

etiket Kleopatra Koyu 29 Yıllığına Özel Bir Şirkete Kiralandı, Çevreciler Ayakta: 'Sahiller ve Koylar Halkındır'

Batuhan
12.06.2018 - 12:19 Son Güncelleme: 13.06.2018 - 11:36

Antalya'nın Kemer ilçesinde, Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan Kleopatra Koyu, özel bir şirkete 29 yıllığına tahsis edildi. Karara tepki gösteren yöre halkı yapılaşma tehlikesine dikkat çekti ve 'Bunlar son koylarımız, Tekirova bizimdir, yapılaşma istemiyoruz' pankartları açarak, tahsisin derhal iptal edilmesi talebiyle bir eylem gerçekleştirdi.

Vatan'da yer alan habere göre, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Mahallesi Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Kleopatra Koyu 2015 yılında tahsis edilmek üzere ihaleye çıktı. Ancak ihaleyi kazanan firmanın geri çekilmesinin ardından bu yıl tekrar ihaleye çıktı ve 29 yıllığına özel bir firmaya günübirlik kullanım için tahsisi yapıldı.

Çevreciler bunun üzerine ayağa kalktı ve Kleopatra Koyu’nda eylem yaptı.

Çevreciler bunun üzerine ayağa kalktı ve Kleopatra Koyu’nda eylem yaptı.

"Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz"

"Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz"

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, koydaki kayalık burunda Kleopatra’nın siluetinin de bulunduğunu belirterek, koy için daha önce de ihaleye çıkıldığını aktardı. İhaleyi alan kişinin vazgeçmesinin ardından durumdan haberdar olduklarını anlatan Gül, 'Orman Bakanlığı’na bu ihalenin feshedilmesine ilişkin yazı yazdık. Buradaki bütün çalışmaların belediye olarak yapılmasını ve halka açılmasını istedik. Bugün Kemer’in akciğerlerini kurtarmak için doğaseverlerle buraya geldik. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Halkla beraberiz. Belediye olarak her şeyi yapacağız. Burası çünkü belediye sınırları içerisinde yer alıyor” dedi.

"Sahiller ve koylar halkındır"

"Sahiller ve koylar halkındır"

Koyun 5 yılda 500 bin liraya kiralandığını belirten A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz “Bu parayı kendi aramızda bile toplayabiliriz. 1980’den bu yana bu koy tahrip edildi. Burada kekikler var. Çeşit çeşit endemik bitki var. İnsanlar denize giriyor. Sahiller ve koylar halkındır. Bu koyun Antalya halkına kalmasını istiyoruz” dedi.

Koyun ihale sonucu kiralanmasına sosyal medyadan da tepkiler geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1136
345
120
42
18
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tüpçü Fikret

24 Haziranda bu satılan yerleri de hesaba katarak oy verin eyyy çomarlar topluluğu

z.k.

ya bir şey dicem. şu çomar lafı artık çok hafif gelmeye başladı. Aşağılıyomuş gibi hissetmiyorum başka bir şey üretmek lazım sanki.

Temet Nosce

bu gerizekalı hükümet beni sinir hastası yaptı artık

Srpennywise

Kadere boyun eğsek oral çektirir... Şansımızı si.eyim doğduğumuz ülkeye bak, yüzde 51 alınan koyun oyları ile ülke gidiyor.