Görüş Bildir
Haberler
Kızlar, Toplanın! Makyajımızı ve Güzelliğimizi Gölgeleyen Gözeneklere Savaş Açıyoruz

Kızlar, Toplanın! Makyajımızı ve Güzelliğimizi Gölgeleyen Gözeneklere Savaş Açıyoruz

Fulin
17.03.2018 - 09:42

Gözenekler cildimizin doğal yapısını oluşturuyor. Ancak çoğumuz bu gözeneklerin genişlemesinden şikayetçi. Geniş gözenekler insanı yaşlı, yorgun; makyajı kusurlu gösteriyor. Gelin gözenek problemi nedir ve gözeneklere nasıl savaş açılır birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm cildimiz gözeneklere sahip; ancak yüz ve burun, alın, çene ve burun yanak arası gibi daha yağlı bölgelerde gözenekler daha belirgin oluyor.

Makyaj, ter, kir gibi etkenlere maruz kalan iyi temizlenmeyen gözenekler daha da genişliyor. Yaşlanma da cilt gevşekliğini artırdığı için gözenekler büyüyor.

İçi dolu gözenekler zamanla genişliyor ve bunun geri dönüşü neredeyse yok.

im-01.gifer.com

Geniş gözeneklerin tekrar daralması çok zor, üstelik yağ ve kir dolu gözenekler sivilce ve siyah nokta sorununa da yol açıyor. Bu nedenle önlemi henüz gözenekler genişlemeden almak önemli.

Gözenekleri temiz tutmak ilk adım.

Hiçbir bahane olmadan yüzü düzenli şekilde temizlemek ve gözenekleri açık tutmak gerekiyor.

Bunun için yardımcı araçlar kullanabilirsiniz.

Derinlemesine gözenek temizliği için yüz temizleme pedleri, fırçaları; pek çok farklı aparat var. Bunda önemli olan yüze zarar vermeyecek bir aparat seçmek ve sürekli kullanmamak. Aksi halde cildinizin üst katmanını yorabilir ve yıpratabilirsiniz.

Buhar banyosu da bir yöntem.

Düzenli cilt bakımına gidemiyorsanız evde buhar banyosu yaparak gözeneklerinizi açabilir, böylece temizliği kolaylaştırabilirsiniz. Ancak bunu sık yapmak gözeneklerin fazla açılmasına da sebep olabilir. Arada bir yapmak yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Normale sıcak sudan uzak durmak gerek.

Arada buhar banyosu evet, ama genel olarak sıcak su gözenekleri açar ve genişletir. Yüzünüzü soğuk veya ılık suyla yıkayıp, gözenekli bölgelere sık sık buz uygulaması yapabilirsiniz.

Cilt tipinize bağlı olarak haftada 1-2 kez peeling uygulayın.

Ölü deriyi uzaklaştırdığınızda altından taze ve nefes alan gözenekler gelecektir. Cilt tipinize uygun bir peeling alıp nazikçe uygulayarak cildinizi taze tutmalısınız.

Güneş koruyucuyu her mevsim kullanmak şart.

Güneş cildi tahrip ederken elastikiyetini de kaybettiriyor. Bazı güneş koruyucuların gözenekleri tıkayacak kadar ağır olduğunu da kabullenmek lazım, bu yüzden cilde uygun hafif fakat yüksek faktörlü ürünlere yönelmek gerekiyor.

Sadece koruyucu da yetmez. Düzenli nemlendirici kullanımı da önemli.

Cilt nemini kaybedip yaşlandıkça gözenekler büyüyecektir. Çoğumuz yağlı cildin gözenek sebebi olduğunu bildiğimiz için düzenli nemlendirici kullanımından kaçınıyoruz, oysa dengeyi bulmak gerekiyor.

Ürünleri markalarına veya vaatlerine göre değil, içeriklerine göre satın alın.

Retinol, AHA (glikolik asit), C vitamini, hyalüronik asit gibi maddeler cildin genç kalmasına yardımcı olurken gözenek görüntüsünü de hafifletir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kil maskeleriyle dost olun.

Cildi kurutup gerseler de, onlar kadar gözenek temizleyip sıkılaştıran başka bir şey daha yok. Bu yüzden tüm yüzünüzde sevmiyorsanız bile sadece gözeneklerin belirgin olduğu bölgelere haftada bir kil maskesi uygulayın.

Doğal maskelerden de destek alabilirsiniz.

Yumurta akı, sirke ve yaş mayanın gözenek görünümünü hafiflettiği biliniyor. Ayda bir kez bunlardan birini uygulayabilirsiniz ancak cildinizin alerjisi olup olmadığını bilmeniz ve bu tür doğal maskeleri olabildiğince sade (az malzemeli) tutmanız yararınıza olacaktır.

Sıkmayın, kurcalamayın.

Zaman zaman gözeneklerde beyaz ve siyah noktalar; sivilce gibi görünen pütürler oluşabilir. Bunları sıkmak, kurcalamak gözeneğin yapısını bozup kalıcı olarak hasar bırakır. Bunun yerine düzenli bakımla kurtulmaya çalışmak gerek.

Ten makyajını azaltın.

Gözenek görüntüsünü hafifletmek için makyaj yapmak gözenekleri ddaha da genişletebiliyor Bu yüzden en azından ürünleri biraz hafifletip cildi nefes alır durumda bırakmak daha doğru. Ağır makyaj yerine sadece gözenekleri gizleyen bazları kullanabilirsiniz.

Bunların hiçbirinin işe yaramadığı noktada problem daha fazla büyümeden bir dermatoloğa danışın.

Bunların hiçbirinin işe yaramadığı noktada problem daha fazla büyümeden bir dermatoloğa danışın.

Gözenek görünümünü azaltıp cildi pürüzsüzleştiren profesyonel medikal yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak gözenekleriniz düzeldikten sonra yeniden eski haline dönmemeleri için aynı çabayı göstermek gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkesin pürüzsüz, gözeneksiz bir cilde kavuşması dileğiyle! ❤️

78.media.tumblr.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
60
18
17
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın