Görüş Bildir
Haberler
Kivinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kivinin Faydaları ve Zararları

Kivinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kivinin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
28.03.2022 - 10:02

Tropikal meyvelerden biri olan kivi, genellikle kış aylarında tüketilir. Bu meyvenin ana vatanı Çin'dir. Dünyanın birçok yerine ticareti yapılır. Türkiye'de ise Karadeniz bölgesinde yetişir. Aynı zamanda kivinin pek çok çeşidi bulunur. Her birinin lezzeti ve şekli birbirinden farklıdır. Fakat genel olarak tüketilen türü, ekşimtırak bir tada sahiptir. Ayrıca diğerlerine nazaran daha sert bir yapıdadır. Kivi, insan sağlığına olumlu etkileri ile bilinir. Bu nedenle günde en fazla 2 tane kivi tüketilmesi önerilmektedir. Peki kivinin vücuda yararları nelerdir? İşte kivinin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vitamin deposu olarak bilinen meyvelerden biri de kividir. İçerinde A, E ve bol miktarda C vitaminleri bulunur. Aynı zamanda  kalsiyum, magnezyum ve çinko yönünden de zengindir. Yüksek bir lif kaynağıdır. Bu nedenle kalorisi de oldukça düşüktür. Ayrıca şeker bakımından da düşük bir meyvesidir. Her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da bazı kişilerde yan etkilere sebep olabilir. Bundan dolayı da fazla tüketilmemesi gereken meyvelerden biridir. Kivinin vücuda yararları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kivinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kivinin Faydaları ve Zararları

Kivinin Vücuda Yararları Nelerdir? Kivinin Faydaları ve Zararları

Kivinin insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Yapısında bulunan bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle gibi hastalıklardan vücudu korur. Antioksidan bakımından da önemli bir meyvedir. Ayrıca vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Kan basıncını dengeleme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşür. Kan pıhtılaştırıcı etkisi de bulundurduğundan dolayı kalp damar hastalıklarının oluşmasını engeller.

Sindirim sisteminde oluşan rahatsızlıkların da giderilmesini sağlar. Lifli bir meyve olduğu için kabızlık, hazımsızlık gibi çeşitli problemleri ortadan kaldırır. Düzenli tüketilen kivi, kolon kanseri riskini en aza indirger. Kivi göz sağlığının korunması açısından da önemli bir besindir. Çeşitli göz hastalıklarının oluşmasını engeller. Kivinin içerisinde cilt yapısını güçlendiren ve kemikleri koruyan çeşitli bileşenler bulunur. Cildin nem dengesinin korunmasına yarar sağlar. Sivilce gibi cilt sorunlarının tedavisini hızlandırır.

Kivi dikkatli tüketilmesi gereken meyvelerden biridir. Ülser, gastrit ve reflü gibi mide hastalığı bulunan kişilerde bazı rahatsız durumlara yol açabilir. Ayrıca böbrek rahatsızlığı olanlara da ciddi zararları dokunabilir. Kivi bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
140
108
75
74
68
67
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın