Görüş Bildir
Haberler
Kıvamı ve Tadıyla Akılları Alacak 6 Sütlü Tarif

Kıvamı ve Tadıyla Akılları Alacak 6 Sütlü Tarif

Onedio Yemek
02.03.2019 - 15:58

Sizin için de sütlü tatlıların yeri ayrıysa bu videomuz sizin için geliyor! Hem hafif hem leziz bu tatlılardan favoriniz hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

ROKOKO TATLISI

2 paket kakaolu bisküvi

3/4 SB süt

2 SB krem şanti

7-8 YK dondurma

1/2 SB eritilmiş çikolata

Dövülmüş fındık

Krem şantiyi ve dondurmayı çırpıp buzlukta bekletin. Kakaolu bisküviyi rondodan geçirin. Üzerine sütü ilave edin. Kek kalıbının tabanını süreç film ile kaplayın. Kakaolu karışımı yayın. Orta kısma dövülmüş fındık serpin. Üzerine buzluktan dondurmalı karışımı döküp streç film ile kaplayın. Buzlukta 1 saat kadar bekletin. Sürenin sonunda üzerine çikolata ve dövülmüş fındık döküp servis edin.

ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI 

4 SB süt

3/4 SB irmik

3/4 SB toz şeker

1 YK tereyağı

1 TK vanilin

1 paket bisküvi

Çikolatalı sos için;

1/4 SB çikolata

1 YK tereyağı

1 SB krema

1/2 SB süt

4 YK şeker

İrmikli muhallebi için orta boy bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri döküp karıştırarak pişirin. İrmikli tatlı kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tereyağı ile vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Baton kek kalıbını ıslatın ve irmikli tatlıyı dökün. Sırayla bisküvileri dizin. Çikolata sos için, bütün malzemeleri karıştırın ve soğutun. İrmikli tatlının üzerine çikolatalı sosu döküp servis edin.

PANNA COTTA

1,5 SB krema

1,5 SB süt

1 SB şeker

1 TK jelatin

1 paket vanilin

1/3 SB su

Sos için:

1 SB dondurulmuş meyve

1 YK limon suyu

5 YK toz şeker

Jelatini çok az su ile açın. Krema, süt, toz şeker, jelatin ve suyu çırparak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içerisine varilini dökün. Panna cottayı dökeceğiniz kalıpların içerisini suyla ıslatın ve harcı dökün. 3-4 saat buzdolabında soğutun. Sos tenceresine dondurulmuş meyveyi, limon suyu ve şekeri döküp pişirin. Panna cottanın üzerine döküp servis edin.

AFYON LOKUMU 

1 litre süt

1 SB un

1,5 SB şeker

1-2 parça damla sakızı

1 YK tereyağı

1 TK vanilya

1 SB süt

1 paket krem şanti

1 SB hindistan cevizi

Süt, un, şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Bir kaba hindistan cevizini dökün. Sonrasında üzerine hazırladığınız karışımı dökün bir gece ya da 3-4 saat buzdolabında bekletin. Krem şantiyi 1 SB süt ile çırpıp hazırlayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Ardından buzdolabında beklettiğiniz kremanın üzerine sürüp karışımı rulo yapın ve dilimleyerek servis edin.

MUZLU MAGNOLİA

3 SB muhallebi

1 SB krema

1 SB bebe bisküvisi

2 adet muz

Fındık

Muhallebi ile kremayı karıştırın. Bebe bisküvisini rondoda çekin. Muzları doğrayın. Bebe bisküvisi, muz ve kremayı sırasıyla kavanoza doldurun. En üste bebe bisküvisi serpip servis edin.

SULTAN SARMASI

1 SB toz şeker

4 YK kakao

5 SB süt

1 SB un

5 YK nişasta

2 YK tereyağı

1 TK vanilin

2 SB hindistan cevizi

2 SB krem şanti

Süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu karıştırın. Ocaktan alırken tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın. Bir tepsiye hindistan cevizini dökün. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Soğuduktan sonra krem şantiyi sürün ve bir gece dolapta bekletin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın