Görüş Bildir
Haberler
Kırmızı Sevenlerin Bilmesi Gereken 8 Şey

Kırmızı Sevenlerin Bilmesi Gereken 8 Şey

Gelin hayatımızdaki kırmızılara dair yeni bilgiler öğrenerek ufkumuzu genişletelim :)

Kırmızı için en dikkat çekici renktir denilebilir. Bu yüzden reklam malzemelerinde oldukça fazla tercih edilir. Bunun yanında kalp atışlarını hızlandırdığı söylenir. Bu yüzden yılbaşı ya da sevgililer günü gibi daha çok genç kesime hitap eden bu özel günlerde bu renkten faydalanılır.

Kırmızı, tarih öncesi dönemde siyah- beyazdan sonra ilk kullanılan ve kendine ait bir ismi olan tek renkti.

Kanımızın içinde bulunan ve oksijeni hücrelerimize ulaştırdıktan sonra özel bir molekül bırakan “hemoglobin” molekülü vardır. Hemoglobin, kırmızı kan hücrelerini çevreler ve oksijenle karışarak kan rengini oluşturur.

Kırmızının canlandırıcı etkisi vardır. Motivasyonu, enerji, coşku

ve yaşama sevincini, sıcaklık ve aşk duygularını, kan basıncını ve vücut

ısısını harekete geçirir. Yapılan deneylerde bu rengin insanlarda kan basıncını yükseltip, kalp atışını hızlandırdığı saptanmıştır.

İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır.

Kırmızının, romantizm, aşk ve cinsellikle ilişkilendirilmesinin ardındaki evrimsel neden; pembe cilt tonunun sağlıklı, uygun eş seçimi için önemli bir ipucu sunması ve yumurtlama döneminde dişilerin tenlerinin belirgin biçimde kızarması.

Domates, greyfurt, karpuz, kuşburnu gibi kırmızı besinlerde bulunan likopen, pek çok kanser türüne karşı koruyucu güçlü bir antioksidandır. Likopenin prostat kanseri, özefagus, sindirim sistemi,  meme, mesane, cilt kanser riskini de azalttığı bilinmektedir.

Koç burcunun genel olarak renkleri kırmızı ve kırmızının

tonları ve parlak renkler olarak gözlemlenmektedir.

Kırmızı renk boğaları aslında kızdırmıyor. Boğalar, kırmızı renge sinirlenmezler. Aslında boğalar, kırmızı rengi ayırt dahi edemezler; zira bütün boğalar kırmızı-yeşil renk körüdür. Boğaları saldırıya geçiren muletanın rengi değil, matadorun hareketidir.

www.bikutumutluluk.com

Bir de bi'kutumutluluk kırmızısı var tabii :)

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Birik

Trabzonspor'a gönderme mi yapıyorsun sen?

Pasif Kullanıcı

aklıma ülker çikolatalı gofret geldi ya :)