Görüş Bildir
Haberler
Kırım ve Belarus Nerede, Dünya Haritasındaki Konumu? Rusya-Ukrayna Savaşında Kırım ve Belarus’un Önemi...

Kırım ve Belarus Nerede, Dünya Haritasındaki Konumu? Rusya-Ukrayna Savaşında Kırım ve Belarus’un Önemi...

Kırım ve Belarus’un haritadaki yeri ve tarihi Ukrayna- Rusya arasındaki gerilimi nedeniyle yeniden gündeme geldi. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu. İki ülke arasındaki krizin dönüm noktası Mart 2014’te Kırım’ın ilhakıydı. Art arda yapılan açıklamalar ardından gözler bir kez Kırım ve Belarus’un konumuna çevrildi. Peki, Kırım ve Belarus nerede, dünya haritasındaki konumu? Rusya-Ukrayna Savaşında Kırım ve Belarus’un önemi nedir? İşte Kırım ve Belarus'un dünya haritasındaki konumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah saatlerinde Rusya ve Ukrayna savaşı resmi olarak başladı. Sivillerinin ölü haberlerinin ardından savaşa dair sıcak bir gelişme daha duyuruldu. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu. Yapılan açıklama ardından Kırım ve Belarus'un konumu dünya haritasında aranmaya başlandı. Peki, Peki, Kırım ve Belarus nerede, dünya haritasındaki konumu? Rusya-Ukrayna Savaşında Kırım ve Belarus’un önemi nedir?

Kırım Nerede?

Kırım Nerede?

Kırım Karadeniz'in kuzeyinde Azak Denizi'nin güneyinde bir yarımadadır. Kerç yarımadası ile doğuya doğru uzanır. Kuzeye doğru çorak bozkırlar hafif engebeler ile 1000-1500 metreye doğru yükselir. Dikenli fundalıkları, koyun, keçi üretimiyle Akdeniz'i andırır. Güney yamaçları sert eğimlerle, kayalık körfezlere iner. Kuzey rüzgarlarına kapalı olan bu alanda Akdeniz iklimi egemendir. Ortalama sıcaklık Yalta'da 13C° dir ve yılın Sayı 70 günü yağmurludur; fakat kışları oldukça serttir. Yağışlar kış ve sonbahar mevsiminde olur. Eskiden Ukrayna topraklarına Perekop yarımadası ile bağlanmakta olup yapılan kanalla Ukrayna ile fiziki bir bağlantısı kalmamıştır.

Belarus Nerede?

Belarus Nerede?

Kırım Karadeniz'in kuzeyinde Azak Denizi'nin güneyinde bir yarımadadır. Kerç yarımadası ile doğuya doğru uzanır. Kuzeye doğru çorak bozkırlar hafif engebeler ile 1000-1500 metreye doğru yükselir. Dikenli fundalıkları, koyun, keçi üretimiyle Akdeniz'i andırır. Güney yamaçları sert eğimlerle, kayalık körfezlere iner. Kuzey rüzgarlarına kapalı olan bu alanda Akdeniz iklimi egemendir. 

Ortalama sıcaklık Yalta'da 13C° dir ve yılın Sayı 70 günü yağmurludur; fakat kışları oldukça serttir. Yağışlar kış ve sonbahar mevsiminde olur. Eskiden Ukrayna topraklarına Perekop yarımadası ile bağlanmakta olup yapılan kanalla Ukrayna ile fiziki bir bağlantısı kalmamıştır.

Kırım Haritadaki Yeri?

Kırım Haritadaki Yeri?

Doğu Avrupa'da, Karadeniz'in kuzey kıyısında yer alan ve Karadeniz ile Azak Denizi tarafından çevrelenen Ukrayna'da bulunan bir yarımada. Ukrayna'nın Herson Oblastı'nın güneyinde ve Rusya'nın Kuban bölgesinin batısında bulunmaktadır. Perekop Kıstağı ile Herson Oblastı'na bağlanmaktadır ve Kerç Boğazı ile Kuban'dan ayrılmaktadır.

Güney yamaçları sert eğimlerle, kayalık körfezlere iner.

Belarus Haritadaki Yeri?

Belarus Haritadaki Yeri?

Beyaz Rusya (Belarus) Avrasya'nın merkezinde, Doğu Avrupa'da yer alır. Komşu ülkeleri kuzeydoğuda Rusya, kuzeybatıda Litvanya ve Letonya, güneyde Ukrayna, güneybatıda ise Polonya'dır. Büyüklük bakımından Beyaz Rusya dünyanın 83. ülkesidir. Ülkenin yüzölçümü 207,600 km²'dir. Denize bağlantısı olamayan Beyaz Rusya'da geniş düzlükler ve bataklıklar bulunmaktadır.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın