Görüş Bildir
Haberler
Kimileri Eğlenceli Kimileri Ürkütücü: Oyun Dünyasının Hala Çözülememiş 10 Gizemi

Kimileri Eğlenceli Kimileri Ürkütücü: Oyun Dünyasının Hala Çözülememiş 10 Gizemi

Croft
07.08.2022 - 18:02

Oyun dünyası tek sınırları hayal gücü olan uçsuz bucaksız bir yer. Haliyle bu devasa dünya içerisinde pek çok sır, gizem ve çözülememiş olay da barındırıyor. Her biri birbirinden garip, oyun dünyasının en büyük gizemlerinden bazılarına gelin birlikte bir göz atalım.

Kaynak: https://gamerant.com/biggest-unsolved...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Strange Man - Red Dead Redemption 2

1. Strange Man - Red Dead Redemption 2

Pek çok oyuncu ve eleştirmen tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında gösterilen Red Dead Redemption 2 tam manasıyla yaşayan bir dünyaya sahip. Bu dünya içerisinde pek çok garip karakter ve olay olsa da en ilginçleri kesinlikle Strange Man. Oyunda karşılaştığımızda belirsiz, ancak sonrasında derin anlamlar içerdiği ortaya çıkan sohbetler eden Strange Man'i hiç beklemediğiniz anlarda karşınızda bulabilirsiniz.

Oyunlar pek çoğumuzun tutkusu! Peki ya oyunlarla sıkça yan yana anılan bağımlılık meselesinin iç yüzü nedir? Gelin birlikte öğrenelim.👇

2. Çöldeki Garip Halkalar - Shadow of the Colossus

2. Çöldeki Garip Halkalar - Shadow of the Colossus

Geliştiriciler her ne kadar aksini savunsalar da oyuncular yapımda on yedinci gizli bir dev olduğu konusunda ısrarcı! Oyundaki çölde bulunan dev metal halkalar, daha doğrusu prangalar ise buna kanıt olarak gösteriliyor. Hayal edin, uçsuz bucaksız bir çölün ortasında bir kısmı kırık, bir kısmı sağlam dev pranga benzeri halkalar bulsanız siz de bunun bir zamanlar tutsak olan, şimdi ise kaçmış bir devden geriye kalanlar olduğunu düşünmez miydiniz?

3. Garip Tatil - Silent Hill 2

3. Garip Tatil - Silent Hill 2

Oyun dünyasının en köklü korku serilerinden olan Silent Hill pek çok gizemi hala bünyesinde barındırıyor. Bunlardan biri de James'in sözlerinde saklı. Silent Hill kasabası hakkında konuşan James buranın bir zamanlar tatil için en sevdiği yerlerden biri olduğunu söylüyor. Ancak kasabaya 70'li yıllardan beri kalın bir sis perdesi hakim, kısacası James'in kasabayı sis olmadan görmüş olma imkanı yok gibi. Peki James 70'li yıllardan önce buraya hiç adım atmadıysa kasabanın eski halini nasıl biliyor, dahası burası nasıl onun en sevdiği tatil mekanı olabiliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kratos'un Büyük İkilemi - God of War

4. Kratos'un Büyük İkilemi - God of War

Kratos'un onu bugünlere getiren acı dolu geçmişi malum. Güçlü görüntüsünün ardında acı ve kederle kıvranan Kratos hayatına son vermek gibi düşünceleri kafasından geçirse de bunu yapmamasının da bir sebebi var. Hades'in yeraltı krallığını ondan iyi kimse bilemez, haliyle orada sonsuz acı ve keder olduğunu da... Kısacası bu dünyada yaşamak Kratos'a sonsuz ızdırap verse de bir şekilde canını alması halinde öteki dünyası da pek farklı olmayacak. Biraz üzücü bir farkındalık hali...

5. "L" Gerçek - Super Mario 64

5. "L" Gerçek - Super Mario 64

Bugün pek çok modern oyunda kullanılan mekaniklerin temelini atan yapımlardan olan, oyun dünyasının en meşhur yapımlarından olan Super Mario 64 hala çözülememiş bir gizeme sahip. Oyunda Mario'nun kardeşi Luigi oynanabilir bir karakter olarak yer almasa da oyuncular bunun aksini düşünüyor. Görseldeki anıtın üstünde 'L is Real 2041' yazdığını düşünen oyuncular oyundaki 2041 yıldızın tamamını da topladıktan sonra buraya döndüklerinde Luigi ile karşılaşacaklarını düşünüyorlar.

6. Bane'in Hafıza Kaybı - Batman: Arkham Origins

6. Bane'in Hafıza Kaybı - Batman: Arkham Origins

Oyunda düşmanlarımızdan Bane'in Batman'in gerçek kimliğini öğrendiğini görüyoruz. Ancak her nasılsa sonraki oyun Batman: Arkham City'de Bane bunu tamamen unutmuş gibi görünüyor. Bu olay böylesine büyük bir seride atlanamayacak kadar önemli bir detay olduğu için pek çok oyuncu Bane'in iki oyun arasında geçen sürede farklı şeyler yaşamış olabileceğini düşünüyor.

7. Garip Zaman Çizelgesi - Bioshock

7. Garip Zaman Çizelgesi - Bioshock

-Spoiler-

Bioshock serisi zamandaki atlamalarla ve olay örgüsü ile takibi biraz zor bir seri olabiliyor. Bir örnek vermek gerekirse ilk oyunun başındaki kaza sonucu Rapture'a ulaşan Jake'in ilerleyen zamanlarda henüz iki yaşındayken burada terk edildiği ortaya çıkar. Jake bu durumda henüz bebekken Big Daddy'ler ile yüzleşmek zorunda kalmış olmalı. Bu durumlar bazı hayranlarca Jake'in normal insanlardan daha hızlı yaşlanması ile açıklansa da ortada bunu destekleyecek pek elle tutulur kanıtlar da yok.

8. Chiliad Dağı Gizemi - GTA V

8. Chiliad Dağı Gizemi - GTA V

Esasen bu gizem biraz da kullanıcılar tarafından yaratıldı diyebiliriz. Chiliad Dağı'nın tepesinde bir ufoyu gösteren resimler olduğuna dair pek çok görsel ve video olsa da bunların ciddi bir kısmı yalnızca modlarla eklenmiş ögeler. Ancak bazı oyuncular bu gizemin gerçekliğini kanıtlamak için oyunu okyanus tabanından tutun da en ücra köşelere dek hala arıyorlar. Oyunun kodları da baştan sona gözden geçirilmiş olsa da oyuncular hala çözemedikleri bir gizem olduğu konusunda ısrarcı. Elbette geliştiriciler de bu konuda ser verip sır vermiyorlar. Kısacası her haliyle ortada bir gizem olduğu gerçek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Tawna Nerede? - Crash Bandicoot

9. Tawna Nerede? - Crash Bandicoot

Crash'in Neo Cortex'in kalesinden kurtarmak için yollara düştüğü biricik aşkı Tawna uğrunda girilen onca zahmetten de anlaşılabileceği üzere Crash için bir hayli kıymetli. Ancak her nedendir bilinmez Tawna bir oyunda göründükten sonra neredeyse hiç varolmamışçasına kayboldu! Crash Team Racing: Nitro Fuelled haricinde hiç görünmeyen gizemli kız arkadaşa ne olduğu ise meçhul.

10. Borealis Gemisi - Half-Life 2

10. Borealis Gemisi - Half-Life 2

Oyun dünyasının en meşhur serilerinden Half-Life hakkında hepimizin aklında 'G-man aslında kim' gibi sorular var. Oyunun en dikkat çekici gizemlerinden biri olan Borealis ise pek çok Valve yapımını birbirine bağlıyor. İçinde çok önemli, insanlığın kaderini değiştirecek şeyler olduğunu bildiğimiz Borealis Portal 2'de de adı anılan bir olgu. Peki bu gizemli gemi neden bu kadar önemli? Cevabını umuyoruz ki fani ömrümüz yeter de görürsek sıradaki Half-Life veya Portal oyununda alacağız...

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
6
4
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Buglar, senaryo hataları ve görmezden gelinen karakterlerin gizem ile bir ilgisi yoktur. Ciddi ciddi üzerinde kafa yoranlara temiz hava almalarını tavsiye ed... Devamını Gör

Admin

#4 Kratos intihar ediyor zaten, hatta oyunun ilk açılış sekansı.