Görüş Bildir
Haberler
Kim Kardashian'dan Azerbaycan Tweet'leri: 'Ermeniler Karabağ'da Saldırıya Uğruyor!'

etiket Kim Kardashian'dan Azerbaycan Tweet'leri: 'Ermeniler Karabağ'da Saldırıya Uğruyor!'

Dünyaca ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya Twitter paylaşımlarıyla dahil oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Kim Kardashian, Ermenilerin Karabağ'da saldırıya uğradığını iddia ederek 'Karabağ'ı korumak için hayatlarını tehlikeye atan cesur erkek ve kadınlar için dua ediyoruz.' dedi.

"Türkiye silah ve savaşçı göndermemesi konusunda uyarılmalı"

"Türkiye silah ve savaşçı göndermemesi konusunda uyarılmalı"

Ermenistan'ın sebepsiz saldırıların ve dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu savunan Kardashian, Azerbaycan'ın savaş propagandası yaptığını ve sosyal medyayı bloke ettiğini de söyledi.

'Bakü'ye saldırgan güç kullanımını durdurması için çağrı yapılmalı, Azerbaycan'a ABD askeri yardımı durmalı' diyen Kardashian, Türkiye'nin Bakü'ye silah ve savaşçı göndermemesi için uyarılmasını da talep etti.

Kim Kardashian'ın paylaşımları 👇

Kim Kardashian'ın paylaşımları 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgede neler yaşanıyor?

Bölgede neler yaşanıyor?

Azerbaycan toprakları içinde bulunan Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ordusu ile Ermenistan’ın desteklediği Ermeni milisler arasında sabahın erken saatlerinden bu yana yoğun çatışmalar yaşanıyordu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Ermenistan’ın bölgedeki askeri faaliyetlerini durdurmak ve halkın güvenliğini korumak için Azerbaycan ordusunun karşı taarruza geçtiği' belirtildi. 

Açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Ermenistan sıkıyönetim ilan etti

Ermenistan sıkıyönetim ilan etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada ilk ateş açan tarafın Azerbaycan olduğunu belirterek, 'Devletimizin ve ordumuzun arkasında sıkı bir biçimde duralım ve kazanalım. Yaşasın şanlı Ermeni ordusu' ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlara 'kutsal vatanın savunulmasına hazır olunması' mesajı veren Başbakan, hükümetin 'sıkıyönetim' ilan ettiğini ve 'seferberlik çağrısı' yapma kararı aldığını duyurdu.

Detaylar için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
853
825
144
40
30
25
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Beynine de silikon taktılar herhalde bunun. Çatışmaların yaşandığı bölge Karabağ-Azerbaycan sınırı yani BM tarafından tanınmış Azerbaycan sınırları içinde. Ş... Devamını Gör

Resho

Bu kadın yıllardır Türklere olan düşmanlığını alanen belirtmesine rağmen onbinlerce Türk takip ediyordur. Nedense bizim milliyetçilik borumuz 3-5 tarım işçis... Devamını Gör

Yılmaz Esen

aaa, reşo bak katıldığımız bir diğer konu daha. bir ermeni, yahudi, alman, fransız vs ölür ama gidip kendi ülkesine düşmanlık edenlerle bir olmaz, selam verm... Devamını Gör

Tulpar

Buraya neler yazar silerdim de her afkurana küfür edip yok yere günaha girmeye değmez. Hocalı'da katlettiğiniz bebeklerin ahıyla nasıl gebereceksiniz onu düş... Devamını Gör