Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek ve Hayalindeki Vücuda Kavuşmak İşte Bu Kadar Kolay! Uzmanların Önerdiği Hızlı ve Güvenli Kilo Verdiren Besinler

Kilo Vermek ve Hayalindeki Vücuda Kavuşmak İşte Bu Kadar Kolay! Uzmanların Önerdiği Hızlı ve Güvenli Kilo Verdiren Besinler

Dengeli bir diyet, sağlıklı bir yaşam tarzının ana bileşenidir. Yiyeceklerin tadını çıkararak ince kalmamız mümkün mü yoksa her zaman aç kalmanız mı gerekiyor? Görünüşe göre, acı çekmeye asla gerek yok. Ve ana prensipler hala aynı - ne yediğinizi izleyin, bol su için ve günde 5-6 kez yiyin. Bu inatçı kiloları kaybetmenize ve bu şekilde kalmanıza yardımcı olabilecek bazı hileler var.

Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizde, istediğiniz ağırlığa ulaşmanıza yardımcı olabilecek süper yiyecekler nelermiş onları anlattık. Tüm bu yiyecekler ve sondaki bonus ile vücudunuz istediğiniz formu alarak yaza hazır olacak!

1. Kızılcık

1. Kızılcık

Kızılcık veya cranberry bir vitamin ve mineral kaynağı olarak rakipsizdir. Ama en önemlisi, kasların büyümesi ve yağların yanması için harika bir ursolik asittir. Ursolik asit kas gelişimini artırır ve aynı zamanda metabolizmanın hızlanmasını destekler.

Ayrıca, kızılcıklar vücutta uzun süreli etkiye sahip doğal bir antibiyotiktir. Yüksek asit içeriği sayesinde yemekler için doğal bir koruyucu olarak görev yaparlar. Metabolizmayı arttırmak için hem taze hem de kurutulmuş hali ile yenebilirler. Günde bir avuç yeterlidir.

2. Chia Tohumu

2. Chia Tohumu

Chia tohumu Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin yanı sıra protein, lif ve süper-uzun zincirli karbonhidratlarca da çok yüksek değere sahiptir. Chia tohumları sıvı ile temas ettiğinde, 12 kat büyürler ve jöleye dönüşürler. Bir gram chia tohumu 25 ml sıvıyı emebilir, bu da sadece bir tutam chia tohumunun uzun bir süre açlığı tatmin edeceği anlamına gelir.

Ayrıca, chia tohumlarından gelen jöle, mide duvarlarında mukus bariyeri oluşturur. Sonuç olarak, karbonhidratların emilimi önemli ölçüde yavaşlar.

3. Avokado

Avokado, dünyanın en besleyici ve doyurucu meyvesidir. B vitamini ailesindeki doğal bir amino asit olan L-karnitin açısından da yüksek değerlere sahiptir. Ayrıca metabolizmayı arttırmak için yararlı olan güçlü antioksidan özelliklere de sahiptir. Avokado, abdominal yağı azaltmak için bilinen tekli doymamış ve oleik yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir.

4. Buğday Tohumu

4. Buğday Tohumu

Buğday türünün rafine tiplerinden farklı olarak, bir dizi temel besin ve geniş bir lif dozu içerir. Kahvaltılık smoothielere ve karışımlara  buğday tohumu eklenmesi, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak genel lif tüketiminizi arttırmanızı sağlayacaktır.

5. Mercimek

5. Mercimek

Glisemik indeksi düşük iyi karbonhidrat kaynağının başka bir örneği mercimektir. Çok yavaş sindirilirler ve sizi uzun süre tok tutarlar. Aynı zamanda zengin bitki bazlı bir protein kaynağıdır ve vejeteryanlar ve veganlar için mükemmel bir tercihtir.

6. Brokoli

Brokoli, kilo vermek için mükemmeldir, çünkü kalorisi düşük ve lif içeriği oldukça yüksektir. Lifler, suyu emer ve genişler, sindirim sistemini yavaşlatır ve daha uzun süreli tok kalmanızı sağlar..

7. Balık

7. Balık

Somon, ton balığı, sardalya gibi yağlı balıklar Omega-3 bakımından son derece iyi bir kaynaktır. Şeker ve yağlarımızı daha verimli bir şekilde işleyebilen hücrelerin beslenmesini sağlar.

8. Yumurta

8. Yumurta

Yumurtalar herkes tarafından bilinen süper yiyeceklerden biri. Protein ve 20'den fazla esansiyel vitamin, mineral ve antioksidan içeren yumurtalar, vücudun hücrelerini sağlıklı tutmak için mükemmeldir. Çalışmalar kahvaltıda yumurtaların insülin seviyelerini kontrol altında tuttuğunu göstermektedir. İnsülin, vücudumuzdaki yağ metabolizmasını kontrol eden bir hormondur.

9. Kahve ve Çay

9. Kahve ve Çay

Çalışmalar çay ve kahve içindeki kafeinin metabolizmanızı hızlandırabildiğini ve böylece kilo verme sürecine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Tabii ki kontrollü bir şekilde tüketmek önemli.

Bonus: Anaerobik egzersizler

Hepimiz birçok kez ne yememiz ve ne yemememiz gerektiği üzerine düşündük. Bu asla değişmeyecek, ancak doğru egzersiz planı hedeflerinize daha erken ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Tüm egzersizler aerobik ve anaerobik olarak 2'ye ayrılabilir. Bazı eğitmenler, kilo vermenin serbest ağırlık ve kardiyo antrenmanının bir arada kullanıldığı egzersizlerle daha başarılı olacağına inanır. Çok fazla kalori yakarsınız, metabolizmanızın yavaşlamasını önlersiniz. Bu tür bir eğitim ile kaslarınızın ağırlığını ve yoğunluğunuzu arttırabilirsiniz.

Eğer spor salonunda yeniyseniz, antrenör ile bir kaç seans çalışmanız alışma sürecinizi hızlandırabilir.

Atladığımız noktalar varsa, yorumlar bölümünden önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
33
16
7
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
readme

Diyet yaparken sağlığınıza dikkat edin https://bayandio.com/diyet-yaparken-sagliga-dikkat/