Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan HDP Mesajı: 'Demokrasiyi Savunuyorsak Parti Kapatmayı Bırakmalıyız'

Kılıçdaroğlu'ndan HDP Mesajı: 'Demokrasiyi Savunuyorsak Parti Kapatmayı Bırakmalıyız'

HDP'ye kapatma davası açılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğer demokrasiyi savunuyorsak, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ İl Başkanlığı Açılışı'na katıldı. 

Yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne değinen Kılıçdaroğlu, 'Çanakkale Zaferi'nin önemli noktası Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çok güçlü bir şekilde çıkmış olmasıdır.  106 yıl önce mücadele ederek, kolunu, bacağını, gözünü veren şehit ve gazilerimizi şükranla anmak hepimizin temel görevidir. Bu konuda toplum olarak her yıl Çanakkale'yi anmamız, onlara duyduğumuz minnetin gelecek kuşaklara aktarmaktır.  Mustafa Kemal, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' der. Yine Atatürk, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığınızı koruyamazsınız' der' şeklinde konuşu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

'Gün ayrışma günü değildir, gün kavga günü değildir, gün ülkenin ekonomik bağımsızlığını yeniden sağlama günüdür. Bunu yapmalıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama ülkenin bağımsızlığından hepimiz sorumluyuz.'

"İktidarda kalmak için her numarayı çevirenler demokrasiye katkı sağlayamaz"

"İktidarda kalmak için her numarayı çevirenler demokrasiye katkı sağlayamaz"

HDP'ye kapatma davası açılmasını yorumlayan CHP lideri, 'İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar' dedi.

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, 'Anayasa 'siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır' diyor. Ne demektir? Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri, her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla eğer demokrasiyi savunuyorsak, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
17
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Ya bu akp ağzımıza sıçtı ama bu kemal daha beter, ne istiyor anlamıyorum hazineden verilen para askerimize kurşun olarak geri dönmesini mi? Kapatsınlar işte ... Devamını Gör