Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Seçilirse Önce Oraya Gidecek

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Seçilirse Önce Oraya Gidecek

Emre Ordu
02.05.2023 - 22:15 Son Güncelleme: 02.05.2023 - 22:19

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Van depremi sonrası 12 yıldır konteynerde yaşayan vatandaşlara söz verdi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, o zaman onlardan helallik isteyeceğim” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da 2011 yılında meydana gelen ve 644 kişinin yaşamını yitirmesine, çok sayıda binanın yıkılmasına yol açan depremlerin üzerinden 12 yıl geçti.

Ancak Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'ndeki 72 depremzede aile, aradan bunca sene geçmesine rağmen konteynerlerde yaşamaya devam ediyor.

Selvi Kılıçdaroğlu ziyaret etti

Selvi Kılıçdaroğlu ziyaret etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Seyrantepe Mahallesi'ndeki konteynerlerde yaşam mücadelesi veren ailelerle buluştu. 

Kılıçdaroğlu, '12 yıl önce yaşanan depremden bu yana insanlarımız bu konteyner gettosunda yaşam mücadelesi içinde. Çocukların durumunu anlatmaya dilim varmaz. İktidarı da, muhalefeti de bu insanları unutmuş. Kemal Bey’e söyleyeceğim, bu olmamalıydı. Düzeltiriz” dedi.

"Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim"

"Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Van'da miting düzenleyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ilk olarak konteynerlerde kalan aileleri ziyaret edip sorunlarını çözeceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 “Van'da 2011'de deprem oldu. Ben o depremde buraya geldim. Bir gecede burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti hala yüze yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak, ‘şimdiye kadar nerelerdeydiniz?' diye. Söz veriyorum. Vanlılara söz veriyorum. Geleceğim, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, o zaman onlardan helallik isteyeceğim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
79
8
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Dürüst olmak gerekirse seçim ayağına biri beni ziyarete gelse bende sitem ederim şimdiye dek neredeydiniz diye ama bunu dile getirmesi bile takdire şayan, um... Devamını Gör

mamamia

maalesef öyle,muhalif bile olsam bu konuda sınıfta kaldıklarını üzülerek söylüyorum. Seçim zamanı gidince iktidardan bı farkları kalmıyor.

Leyli

Adıyamanda, İzmirde de hâlâ konteynerde yaşayanlar var. Eh biz de geçtik konteynere. Yönetim değişmezse bu gidişle bütün ülke konteynerde yaşayacağız galiba.

Veland

Peki Selvi Kılıçdaroğlu hanımın ana muhalefet partisi lideri eşi için özeleştiri yapması saygınlığı ? Böyle olmamalıydı diyerek hatanın kabul edilmesi ? Kesi... Devamını Gör