Görüş Bildir
Haberler
Kılıç Kuşanıp Düşmanın Kalelerini Fethedebileceğiniz Orta Çağ Döneminde Geçen 10 Oyun

Kılıç Kuşanıp Düşmanın Kalelerini Fethedebileceğiniz Orta Çağ Döneminde Geçen 10 Oyun

Deniz Ünsal
10.11.2022 - 10:36 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 11:42

Orta Çağ denildiği zaman, oyun dünyasında ve fantastik yapıtlarda karşımıza çıkan bir dipsiz kuyu görüyoruz. Parıldayan zırhları ile şövalyeler, haydutlar ve tavernalar ve uzun uzun çıkılan maceralar. Bu listemizde bizlere bunları sağlayan, Orta Çağ döneminde geçen ve bizlerde iz bırakan oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance

Hikayenin başlangıcını özet geçersek; 15. yüzyılın Bohemia Krallığı'nda bir kılıç ustası olan babanın hayırsız, işi gücü olmayan oğlu iken, Niğbolu Savaşı'ndan sonra karışan krallığın iç savaşlarına tanık olduğumuz ve Henry'nin yükselişini gördüğümüz oyun, Kingdom Come: Deliverance. Oynanış bakımından oldukça gerçekçi olan oyunda her kılıç düellosu zorlayıcı. Eğer Orta Çağ'ın Avrupası'nı deneyimlemek istiyorsanız uğramanız gereken adreslerden biri.

Going Medieval

Going Medieval

Vebanın Dünya nüfusunun çok büyük bir çoğunluğunu yok ettiği alternatif bir Orta Çağ oyunu Going Medieval. Bir bina simülasyonu olan oyun, Haziran 2021'de erken erişime çıktı.

Mount & Blade II: Bannerlord

Mount & Blade II: Bannerlord

Uzun uzun bekledik gelmesini, 'Acaba bekleneni verebilecek mi?' diye sorduk durmadan. Ama Mount & Blade II: Bannerlord eski oyunlardan sevdiğimiz her şeyi koruyup bir de üstüne farklı özellikler ve daha iyi görüntülerle desteklenmiş oynanış sunarak cevabını verdi. Erken Orta Çağ döneminde gerçek emsallerinden esinlenilerek yaratılmış krallıkların savaşının arasında kendi krallığımızı kurmak için çalıştığımız, savaştan savaşa kuşatmadan kuşatmaya koştuğumuz, bir tüccar gibi alışveriş yaptığımız Bannerlord; eğer oynamadıysanız kesinlikle bir bakmanız gereken bir oyun.

Chivalry 2

Chivalry 2

Orta Çağ zamanında, çok oyunculu bir savaş oyunu. İlk oyununun üstüne çıkmayı ve aynı zevki vermeyi başaran Chivalry 2, eğlenceli bir mekaniğe ve vahşi bir yapıya sahip.

For Honor

For Honor

2016'da çıkış yapan For Honor'ı artık bilmeyenimiz yok. Orta Çağ'da farklı savaşçı tarzları ile düellolar yaptığımız, öğrenmesi oldukça sabır isteyen bir dövüş oyunu. İyi seviyedeki grafikleri ve sizi rekabete çeken düelloları ile oynaması eğlenceli bir oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Total War Saga: Throne of Britannia

A Total War Saga: Throne of Britannia

2018 yılında piyasaya sürülen, sıra tabanlı strateji oyunu Thrones of Britannia ile Viking işgalindeki Britanya ve  İrlanda dönemine gidiyoruz. Kendine özel mekanikleri ve farklılıklarıyla gelen oyunda, kaleleri fethedebilir ve muzaffer bir komutan olabilirsiniz.

Warhammer: Vermintide 2

Warhammer: Vermintide 2

Fantastik bir Orta Çağ evreninde 5 arkadaşınızla birlikte, Scaven ve Chaos ordularına karşı savaşmak, bitmek bilmez aksiyona atlamak istiyorsanız işte size Warhammer: Vermintide 2. Apokaliptik bu dünyada15 farklı karakterden birini seçerek yetenekleri ve silahları geliştirebilir ve zevk alacağınız bir maceraya arkadaşlarınızla atılabilirsiniz.

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence

1349'un vebadan kırılan Fransa'sında hayatta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesi A Plague Tale: Innocence. Listedeki diğer oyunların aksine daha gizliliğe önem veren oyunda dövüşmek bizim için sadece bir dikkat dağıtma aracı. Engizisyondan ve veba saçan sıçanlardan kaçtığımız ve belli bulmacalar çözdüğümüz kısa ancak sürükleyici bir yapım.

Assassin's Creed: Valhalla

Assassin's Creed: Valhalla

Seri boyunca yüzyıllar arasında gezdik durduk ve son oyunda da Orta Çağ'ın Vikinglerine geldik. Doğu Anglia ve Batı Francia kıyılarına gittiğimiz, serideki en canlı dünyaya sahip Valhalla. Serinin karakteristik gizliliğinin üzerine baltalarla birlikte daha fazla yakın dövüş de eklenmiş.

The Witcher 3 : Wild Hunt

The Witcher 3 : Wild Hunt

Bu listede olmasa olmazdı. Batılı tarzda bir RPG oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt. Yarattığı canlı ve devasa dünya, yüzlerce saat sizi içine çekecek hikayesi ve zorlayıcı dövüşleri ile oyun dünyasındaki saygıdeğer yerinin hakkını veren The Witcher 3'ü hala oynamadıysanız, evet çok büyük bir şey kaçırıyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ekrem Aşkan

Aah ah! Witcher varda skyrim olmaz mı? Üstelik skyrim çok daha iyi iken dandik witcher 3 meeh