Görüş Bildir
Haberler
Keşfedilmeyi Bekleyen Ada - Ayvalık/Cunda

Keşfedilmeyi Bekleyen Ada - Ayvalık/Cunda

Otel Plus
16.06.2014 - 15:33 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 18:51

Güzel bir yaz tatili için, güzel bir öneri.

Yaz tatilinizde henüz nereye gideceğinize karar vermediyseniz bu yazımızın ardından Cunda'ya gitmek istiyorum diyebilirsiniz.

Kaynak: http://cundaotelleri.balnet.net
İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Tatil için Cunda adasını seçtiyseniz unutamayacağınız, yıllarca anlatacağınız ve sevdiklerinize tavsiye edeceğiniz huzurlu bir tatile hazırlıklı olun. Cunda deyince akla hem tarih, hem kültür, hem eğlence hem de leziz yemekler gelir.

2.

2.

Seyahatinizi yaz aylarında planlıyorsanız erken rezervasyon önemlidir. Mümkün olan en kısa sürede otel ya da pansiyon rezervasyonunuzu gerçekleştirin ve kısıtlı gününüz varsa size tavsiyem erkenden yola çıkın.

3.

3.

Türkiyenin ilk boğaz köprüsünden geçip bu harikalar adasına ulaşacaksınız.

Otelinize yerleşin. Çok fazla oyalanmadan önce görmeniz gereken tarihi manastır ve kiliseleri gezin. Taksiyarhis Kilisesi, Ayışığı manastırı, Despot Evi bunlardan başlıcalarıdır.

4.

4.

Acıkırsanız Ayvalıkın vazgeçilmezi olan ayvalık tostunu deneyin, öğlen çok fazla yemeyin çünkü akşam sizi küçük bir ziyafet bekliyor. Daha sonra Cundanın sembolü olan taş kahvede bir yorgunluk kahvesi için. Taş Kahvenin özelliği yaz kış hep aynı serinlikte olmasıdır. Cundanın en işlek sahil yolu üzerinde beyaz taştan duvarları ve geniş camlı pencereleriyle sizi kucaklar. Kapısından içeri girip kokusunu içine çektiğinizde, kahvehanenin kendine özgü havası sizi esiri haline getirecektir.

5.

5.

Daha sonra isteğinize göre sakızlı dondurma ya da Cundanın meşhur lokma tatlısı eşliğinde arnavut kaldırımlı taş sokaklarda dolaşın. Eski Rum evlerinin arasında gezin. Adanın tertemiz mis kokusunu içinize çekin. 

Dilerseniz otelinize çekilip biraz dinlenin ve akşama hazırlıklı olun.

Ya da hala enerjiniz kaldıysa atlayın arabaya Şeytan sofrasına gidip güneşin batışının muazzam güzelliğine şahit olun. Şeytan sofrasından tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adasının manzarasını izleme şerefine erişebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Akşam yemeği için Cundaya tekrar dönün. Sahildeki restoranlar sizi kapmak için birbiriyle yarışacaktır. Hiç tereddütsüz her hangi bir restoranı gözünüze kestirin ve girin. Bu sahildeki restoranların hemen hepsi aynı kalitededir. Hepsinin mezeleri çeşitli, balıkları taptazedir. Size tavsiyem gündüz sahilde gezerken bir restoranda rezervasyon yaptırın ki size Cundanın en güzel manzaralı masasını versin. Zengin deniz ve zeytinyağlı meze çeşitleri ile biraz kafanız karışacaktır, korkmayın. Garsonlar sizi en lezzetli, en taze ve en özel mezeler konusunda bilgilendirecektir. Rakınızın bir diğer olmazsa olmazı olan peynirin en lezzetlisi de Cunda adasında bulacaksınız.

7.

7.

Masanız tamamlandığına göre artık arkanıza yaslanın yemeğinizin ve manzaranın tadını çıkarın.

8.

8.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gezgin genetikci

Ayvalık 'ta bir çok gezilecek yer mevcut şu listeye de göz atabilirsiniz. https://gezimanya.com/turkiye/ayvalik-gezilecek-yerler