Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Her Daim Dinç Hissetmek İçin Gün Aşırı Yapabileceğiniz 10 Isınma Hareketi

Kendinizi Her Daim Dinç Hissetmek İçin Gün Aşırı Yapabileceğiniz 10 Isınma Hareketi

Ma Belle
19.03.2023 - 16:04

Antrenmanlardan önce ısınmak, sakatlanmayı önleyebileceği gibi vücudumuzu spora alıştırmaya başlar. Ama ısınmak için illa antrenman yapmaya gerek yok. Sıraladığımız ısınma hareketleri ile kendini dinç hissedebilir ve bedenini zinde tutabilirsin. İçeriğimizi okuduktan sonra sıraladığımız ısınma hareketlerinden yardım almak için yer imlerine eklemeyi unutma!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kollarımızı ısıtmaya başlayalım!

Ayaklarını kalça genişliğinden daha geniş olacak şekilde açık pozisyonda tut. Sol bacağın geride kalacak şekilde sağ bacağınla öne atıl ve sağ kolunu sağdan sola doğru hareket ettir. Gövdeni ve üst bedenini aynı yönde çevir. Aynı hareketi diğer kolunla da tekrarla. 30 ila 60 saniye arası bu hareketi yapmaya devam edebilirsin.

2. Şimdi de kollar yukarı!

Ayakların kalça genişliğinden biraz daha açık olacak şekilde dur. Sağ dizini büküp sol kolunu havaya kaldırarak gövdeni sağa doğru hafifçe döndür.Sol bacağını olabildiğinde sabit tutmaya çalış. Aynı hareketi diğer bacağınla yap.

3. Sıra dizlerimizde!

Bacaklarını yine kalça genişliğinden daha açık olacak şekilde aç ve ellerini başının arkasında tut. Sağ dizini havaya doğru bük ve daire çizerek ayağını yere indir. Bu hareketi diğer bacağınla da yapıp 60 saniye devam et.

4. Dizleri havaya kaldırıyoruz!

Yine aynı pozisyonda durup bu sefer sadece dizlerini göğüs hizana doğru kaldır. Kendini çok zorlamamaya çalış, sonuç olarak ısınma hareketleri yapıyoruz.

5. Bu harekette denge çok önemli.

Ayakların kalça genişliğinde olacak şekilde dur ve sağa doğru büyük bir adım at. Ardından kalçanı geriye doğru it, sağ dizini bük ve sağ dizin 90 derece bükülene kadar vücudunu aşağı doğru indir.. Dizini göğsüne doğru kaldırırken dik dur. Sağ dizinle 30 ila 60 saniye devam et ve ardından sola geç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bacak kondisyonumuzu arttıralım mı?

Bu harekette bacakların kalça genişliğinden biraz daha açık pozisyonda olmalı. Sağ elinle sol ayağına çapraz şekilde eğil ve sol kolunu havaya kaldır. 90 derecelik açı ile eğilmen önemli. Ardından sol elinde sağ ayağına doğru aynı hareketi tekrarla. 60 saniyede bu hareketi de bitir.

7. Kollarımızla daire çizelim.

Bacaklarını omuz mesafesinden daha geniş olacak şekilde aç, ardından dizlerinizi bükerek kalçanı biraz geride tut. Yere çömelirken ellerinle bir deniz topu tutuyormuş gibi tut ve ayağa kalkarken kollarınla bir daire çiz. Bu hareketi de 60 saniye boyunca tekrarlayabilirsin.

8. Yere çömel ve kalk!

Bu hareketimiz bir önceki hareket ile benzer şekilde. Ancak bu sefer kollarınla daire çizmek yerine dizlerini büküp ellerini yere değdir, ardından vücudunu doğrult ve ellerini olabildiğince aynı hizada havaya doğru kaldır. 60 saniyede bu hareketi tekrarlayabilirsin.

9. Plank ama ellerinin üstünde yürüyormuş gibi!

Ayaktayken ellerin yere değene kadar eğil. Plank pozisyonuna gelene kadar ellerinle yavaşça ileri doğru yürü. Bir saniyeliğine bu pozisyonda dur ve ardından aynı hareketi tersine doğru yapıp ayakta dur. Yine 60 saniye boyunca tekrarlayabilirsin. Yorulduysan arada küçük molalar verebilirsin.

10. Son olarak zıp zıp zıpla!

Son ısınma hareketi olarak tüm vücudunu çalıştırabileceğin bir hareket ile geldik. Ayaklarını omuz hizana doğru açarken kollarını da omuz hizasına kadar kaldır ve bu esnada zıpla. Her harekette ilk pozisyona geri dön ve bunları 60 saniye boyunca tekrarla. Evet ısınma hareketlerimiz bitti. Sporla kal, sağlıklı kal! 💪

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın