Görüş Bildir
Haberler
Kendi Süper Gücünüzü Oluşturun! Öz Güvenli Kadınların Kendilerini Çekici Kılan 8 Alışkanlığı

Kendi Süper Gücünüzü Oluşturun! Öz Güvenli Kadınların Kendilerini Çekici Kılan 8 Alışkanlığı

Şeyma Abay
10.07.2022 - 07:47

Özgüveni olan kadınlara herkes hayranlık duyar. Kendine güven duyan kadınlar bu özgüveni de göstermekten çekinmeyerek kendine olan inancını, kendi ile olan dürüst iletişimini, kendinin farkında oluşunu ve kendini seviyor olduğunu bizlere gösterir. Ayrıca, özgüveni olan kadınların kendilerine özel alışkanlıkları vardır. Bu alışkanlıklar onların stiline yansır ve güzelliğini destekler. Gelin bu alışkanlıklara birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarından onay istemezler.

1. Başkalarından onay istemezler.

Kendine güvenen kadınların kendilerini iyi hissetmek için başkasının onayına ihtiyacı yoktur. Kim oldukları ve dünyaya ne sunacakları konusunda güvendelerdir. Kendi onaylarını kendileri verirler.

  • Bir dahaki sefere kendini kötü hissettiğinde ya da yeteneklerinden şüphe ettiğinde, bir adım geri at ve seni harika yapan her şeyi düşünün. Gerekirse bunları yazın ve güven artırmaya ihtiyacınız olduğunda listenize bakın. Kulağa sevimsiz gelebilir ama gerçekten işe yarıyor!

2. Kendilerini başkalarıyla kıyaslamazlar.

2. Kendilerini başkalarıyla kıyaslamazlar.

Özgüvenli kadınlar, karşılaştırmanın neşenin hırsızı olduğunu bilirler, bu yüzden her ne pahasına olursa olsun bundan kaçınırlar. Bunun yerine, kendi hayatlarına odaklanır ve ellerinde geleni yaparlar.

  • Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayı bırakmak istiyorsanız, işe kendi değerinizi tanıyarak başlayın. Her zaman sahip olmadığın bir şeye sahip olan biri olacak ama bu senin daha az değerli ya da özel olduğun anlamına gelmez. 

3. Güçlü ve zayıf yönlerini biliyorlar.

3. Güçlü ve zayıf yönlerini biliyorlar.

Kendine güvenen kadınlar güçlü ve zayıf yönlerini bilirler ve bunu kabul etmekten korkmazlar. Mükemmel olmadıklarını biliyorlar ve bu konuda oldukça iyiler.

Kendileriyle çok uyumlu oldukları için, diğer insanlarla da anlayabilir ve empati kurabilirler. Herkesin kendi mücadeleleri ve zorlukları olduğunu biliyorlar, bu yüzden her zaman yardım eli uzatmaktadırlar.

  • Daha bilinçli olmak istiyorsanız, düşüncelerinize dikkat ederek başlayın. Kendinizi tanımak için biraz zaman harcayın: beğenileriniz, beğenmedikleriniz, güçlü ve zayıf yönleriniz gibi.

4. Değişimi kabul ederler.

4. Değişimi kabul ederler.

Kendine güvenen kadınlar her zaman büyümenin ve gelişmenin yollarını ararlar. Değişimin kaçınılmaz olduğunu bilirler ve direnmek yerine onu kucaklarlar.

Konfor alanlarından çıkmaktan korkmazlar ve her zaman yeni deneyimlere açıktırlar. Değişimin hayattaki tek kesin şey olduğunu biliyorlar, bu yüzden ona ayak uyduruyorlar.

  • Değişime daha açık olmak istiyorsanız, işe konfor alanınızı genişleterek başlayın. Yeni şeyler denemek ve yeni insanlarla tanışmak için vakit ayırın. Kendinizi konfor bölgenizin dışına çıkmaya ne kadar çok zorlarsanız, değişimi kabul etmek ve kucaklamak o kadar kolay olacaktır.

5. Ana odaklanırlar.

5. Ana odaklanırlar.

Kendine güvenen kadınlar, gelecek hakkında endişelenmenin ya da geçmişte kalmanın sadece onları geride bırakacaklarını bilirler. Kontrol edebilecekleri tek anın şu an olduğunu bilirler, bu yüzden bundan en iyi şekilde yararlanmaya odaklanırlar.

  • Ana odaklanmak istiyorsanız, düşüncelerinize dikkat ederek başlayın. Kendinizi gelecek için endişelenirken veya geçmiş üzerinde dururken bulduğunuzda, düşüncelerinizi olduğunuz zamana yönlendirin.
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayata olumlu bakış açıları vardır.

6. Hayata olumlu bakış açıları vardır.

Kendine güvenen kadınlar hayatın iniş ve çıkışlarla dolu olduğunu anlarlar. Zorluklar yaşarlar, ama her zaman kendilerini toparlamayı başarırlar.

  • Hayata dair daha olumlu bir bakış açısına sahip olmak istiyorsanız, şükür etmeyi öğrenin. Her gün, minnettar olduğun şeyleri düşünmek için birkaç dakikanı ayırabilirsin.

7. Yalnız kalmaktan korkmazlar.

7. Yalnız kalmaktan korkmazlar.

Kendine güvenen kadınlar yalnız kalmaktan korkmazlar. Değerlerini doğrulamak için başka birine ihtiyaç duymadıklarını bilirler. Kendi derilerinde rahatlar ve kendilerine güvenebileceklerini biliyorlar.

  • Yalnız başınayken daha rahat olmak istiyorsan, seni mutlu edecek şeyler yaparak başla. Kendinizi iyi hissettiren aktiviteler bulun ve programınızda onlara zaman ayırın.

8. Hayattaki kuralları benimsiyorlar.

8. Hayattaki kuralları benimsiyorlar.

Kendine güvenen kadınlar değişimden korkmazlar ve yaşam yasalarını benimserler. Değişimin yaşamın doğal bir parçası olduğunu bilirler, uyum sağlamanın ve gelişmenin önemli olduğunu düşünürler.

  • Yaşam yasalarını benimsemek istiyorsanız, değişimin yaşamın doğal bir parçası olduğunu kabul ederek başlayın. Buna direnmek yerine, onunla birlikte ilerlemeye çalışın ve onu büyümek için bir fırsat olarak kullanın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
27
6
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygutcu

IU gibi kpop sektöründe tek başına olan ve kariyeri için uğraşan güçlü bir kadını da fotoğraflarda koymanız çok güzel bir hareket 🙌 onedio gözümde daha iyi b... Devamını Gör

Lily

Bunlardan hepsinin bende olması durumu... Yok amacım övgü değildi. Dileğim güçlü kadınların çoğalması Türkiye de güçlü kadından ziyade zavallı kafın profili var

sude

Türkiye'de bitişik yazılmalıdır bu şekilde. Yok amacım aşağılamak değildi. Dileğim senin gibi güçlü kadınların yazım kurallarını da öğrenmesi aşkım. 🤩🤩

Lily

Burda herkes mükemmellik dersi veriyor dışarda iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar bana burda laflar ediyor sadece mevzu burası değil başka başka yer... Devamını Gör