Görüş Bildir
Haberler
Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyip Başaramayanlar İçin 10 Efsane Bilgisayar Oyunu

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyip Başaramayanlar İçin 10 Efsane Bilgisayar Oyunu

23.10.2017 - 13:51

Herkesin aklında sıkıcı iş hayatından kurtulup kendine ait bir pastahane, kahvaltıcı gibi bir dükkan açmak vardır. Kimimiz risk almayı sevmez, kimimizin de bunu yapabilecek sermayesi yoktur. Tam bu noktada bilgisayar oyunları devreye giriyor ve hayalimizdeki işin patronu olmamız için bize yardımcı oluyor. Sıfırdan kurduğumuz işletmemizi en tepeye çıkarma yolunda mücadele verdiğimiz 10 güzel oyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game Dev Tycoon

1. Game Dev Tycoon

Bu kadar sene onlarca oyun oynadık. Bazılarını sevdik, bazılarını eleştirdik. İyice sektöre hakim olduk. Şimdi o bilgilerimizi kullanmanın vakti geldi. Küçük bir garajda bağımsız yapımcı olarak oyunlarımızı üretmeye başlayıp, Dünya'nın en büyük şirketi olma yolunda ilerlemeye çalıştığımız bir oyun Game Dev Tycoon. Bir oyun yaparken, kullanılacak teknoloji, tasarım, hikaye, sesler gibi tüm detaylar bizim kontrolümüzde.

2. Youtubers Life

2. Youtubers Life

Youtube'a her girdiğimizde aklımızdan geçen soru; 'Youtube'da bu kadar para var mı ya?'. Annemizin evinde, en kötü ekipmanlarla Youtube kanalımızı açıyoruz ve kanalımızı en tepeye ulaştırmak için çalışmalara başlıyoruz.

3. Prison Architect

3. Prison Architect

Hapishane yönetmek çoğumuzun hayali değil kabul, ama başladığınız zaman bağımlılık yapacak kadar güzel bir oyun Prison Architect. Her bir köşesini elimizle tasarladığımız hapishanede düzeni sağlamak, firarlara engel olmak, çalışanların verimini arttırmak bizim sorumluluğumuzda. İçeriye giren her mahkumun ne kadar yatacağı, ne suçla içeriye girdiği gibi detayların da düşünülmesi oyunu daha hoş kılıyor.

4. Empire TV Tycoon

4. Empire TV Tycoon

Kimimiz Acun Ilıcalı'yı eleştiriyor, kimimiz de yaptığı işleri izlemeden geçemiyor. Belki muhabirlik ve yarışma sunuculuğu yıllarını oynayamayız ama, bir televizyon kanalının sahibi olmanın nasıl bir şey olduğunu görebiliriz. Emire Tv Tycoon, 90'lı yılalrın başındaki Mad Tv ile birebir aynı sayılabilir. Küçük değişiklikler dışında aralarında bir fark yok. Kesinlikle denenmesi gereken bir yapım.

5. The Movies

5. The Movies

Televizyona el atmışken beyaz perdeyi boş geçmek olur mu? Dekorundan kostümüne, makyajından ışığına, senaryosundan yönetmenine kadar müdahale edip, kendi filmimizi çekmek için ideal bir oyun The Movies. Sadece filmi çekmek yetmiyor tabii. Gişe başarısı da para kazanmamış için önemli. Bu oyuncular su yakmıyor sonuçta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Planet Coaster

6. Planet Coaster

90'lı yıllarda doğmuş her bilgisayar oyuncusunun en az bir kez Roller Coaster Tycoon oynamıştır. Bu oyun hepimizin efsanesi. Ama boynuz kulağı geçiyor. Planet Coaster, RollerCoaster Tycoon serisinin en iyi özelliklerini alıp, üzerine fazlasını da katarak karşımıza çıktı. Kendi eğlence parkımızı oluşturup, bir de üzerine para kazanma zamanımız geldi.

7. Zoo Tycoon

7. Zoo Tycoon

Şu alana biraz buz atalım. Penguenler oraya gelecek. Aslanların etleri gönderildi mi? Fillerin çitlerini güçlendirin. Dışarıya çıkarlarsa biteriz. Zoo Tycoon oyununun özeti bu işte. Nuh'un Gemisi misali çeşit çeşit hayvanı doldurduğumuz alanımızda hem onları, hem ziyaretçileri memnun etmek için uğraşıp duruyoruz.

8. Turmoil

8. Turmoil

Petrolün ne kadar değerli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Elimizde bir çubukla petrol arayarak başlayıp, para babası olma yolunda çabaladığımız Turmoil, uzun vadede sıkıcı bir oyun olsa da, aman geçirmek için denenebilecek bir oyun.

9. Detroit

9. Detroit

Bu oyunu bulup, oynamak biraz zor. Zira kendisi 90'ların hemen başında çıkmış Ms-Dos tabanlı bir oyun. Günümüzde otomobil üretimi ve satışı üzerine bir iki oyun çıkmış olsa da, bence Detroit'in yerini tutamazlar. Kendi otomobil markamızı kurup, üretilecek otomobilin tüm detaylarına karar verdiğimiz harika bir oyun Detroit. Arabalara ilgisi olan herkesin bir şekilde edinip oynaması gerek.

10. RollerCoaster Tycoon

10. RollerCoaster Tycoon

Evet listede aynı türde, bu oyundan çok daha iyisi var biliyorum. Ama RollerCoaster Tycoon efsanesinin torpille de olsa bu listede olması gerekiyordu. Bir dönem saatlerimizi verdiğimiz. Müşterilerimize birbirinden değişik işkenceler yaptığımız bu oyunu es geçemezdim. Bu tarz oyunlarda üç boyutlu grafikleri sevmiyorsanız, RollerCoaster 1 ve 2 sizin oyununuz olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
23
12
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berke Aydoğan

Theme Hospital yok ve 10 efsane oyun listesi hazırlamışsınız, anladım.

YURA İletişim

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgile... Devamını Gör