Görüş Bildir
Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’nun Zoom Toplantısı Yorumu: “Tekrarlandığında Gereğini Yaparım”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’nun Zoom Toplantısı Yorumu: “Tekrarlandığında Gereğini Yaparım”

Ali Can YAYCILI
20.07.2023 - 22:18 Son Güncelleme: 20.07.2023 - 22:21

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk’te katılığı programda seçim, zoom toplantısı ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. 'Seçim sonunu yenilgi olarak değerlendirmiyorum. 60'a 40 olsaydı gerçek anlamda yenilgi olurdu' diyen Kemal Kılıçdaroğlu sızdırılan toplantı hakkında da “Etik olarak rahatsız edici uygulamalar var” yorumunda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk’te yapılan programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları: 

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Felsefemiz çağdaş uygarlığı yakalamaksa bu felsefe devam edecek”

“Felsefemiz çağdaş uygarlığı yakalamaksa bu felsefe devam edecek”

“Değişmeyen hiçbir şey yok. Her şey değişir zaman içerisinde. Mevsimler, insanlar, moda, ders kitapları, bilim değişir. Ama kurumsal bir yapınız vasa bu kurumsal yapının felsefesi varsa; bu felsefe çağdaş uygarlığını, refah devletini hedeflemişse burada neyi değiştireceksiniz? Felsefemiz çağdaş uygarlığı yakalamaksa bu felsefe devam edecek. Ancak programımız, kurumsal yapımızda eksiklikler olabilir.”

“Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması”

“Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması”

“Geçen yerel seçimlerde başarı kaydetmedik mi? Belli ki başarı elde ediyoruz. Niye her seçimde yenilgi? Yerel seçimlerde başarı elde ettik. 11 büyükşehir belediyesi CHP tarafından yönetiliyor. Bunu yenilgi olarak anlatıyorlar. Eleştiriye hep saygım vardır. Seçimi kazanırsınız, kazanmazsınız ayrı bir şey. Biz bakarız, kendi içimizde hesaplaşırız, oturur tartışırız. 'Neden kazanamadık' masaya yatırırız. Hangi koşullarda kazandık, bunu masaya yatırırız. Ben şunu söyledim; bu geminin kaptanı ben miyim? Kaptan gemiyi dalgalı ortamda denize bırakmaz. Sağlam limana yanaştırır. O liman kurultaydır. PM karar verecek 'şu tarihte kurultay olsun' diyecek. Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması.”

“Demokratik olmayan ortam içinde seçim yapıldı, insan haklarına aykırı uygulamalar yapıldı”

“Demokratik olmayan ortam içinde seçim yapıldı, insan haklarına aykırı uygulamalar yapıldı”

“Biz devletin kullandığı bütün imkanlara, yapılan sahtekârlıklara rağmen 25 milyon insanın oyunu aldık. 25 milyon insanın kullandığı oyu yenilgi olarak tanımlayamazsınız. 25 milyon insan; insan haklarından, demokrasiden yana oyunu kullanıyorsa demek ki orada bir umut vardır. Başarı iktidar olmaktır. Demokratik olmayan ortam içinde seçim yapıldı, insan haklarına aykırı uygulamalar yapıldı. Devletin imkanları, parası ve bürokrasisi kullanıldı. Devletin 25 milyon insanı demokrasiden yana oy kullandı. Yüzde 48 demokrasiden yana oy kullanırsa yenilgi olarak kabul edebilir misiniz? Vicdan bunu kabul eder mi? Siz kalkıp da CHP gibi partiyi, kurtuluş savaşı veren partiyi nasıl terörle bir araya getirirsiniz. Bunun ahlakla bir ilgisi var mı?”

Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin üs düzey isimlerinin katıldığı Zoom toplantısı

Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin üs düzey isimlerinin katıldığı Zoom toplantısı

“Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu. Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşünebiliriz. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var. Herkes AK Parti'yi gördüğü için orası gibi zannediyorlar biz öyle değiliz. Bu AK Parti'de olsa suç. Adamı linç bile edebilirler. İhraç bile edebilirler. Çünkü orada demokrasi yok. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel başkanı eleştirebilirler. Bizim partide hiç kimse eleştirilmez diye bir kural yok. Sağlıklı bir eleştiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey. O çerçevede eleştirilere bakarım. Eleştirilerin haklı yönü de olabilir, haksız yönü de olabilir. Konuyu disiplin kuruluna sevketmeyi düşünmüyorum.”

“Ekrem İmamoğlu Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.”

“Ekrem İmamoğlu Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.”
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım”

“Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım”

“Zaman zaman bu tür olaylar olur; kriz olarak görmeyiz. Su mecrasını bulur. Buradaki temel sorun şu; Ülkenin bu kadar ciddi sorunu varken, insanlar perişan halde iken, ekonomi bu halde iken, zamlar almış başını gidiyorken CHP'nin iç sorunlarının tartışma konusu olması beni rahatsız ediyor. Bu konuda bütün arkadaşlarımı uyardım. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Ama hepsinin ortak hedefi; bu ülkede çok dar bir grup hariç zamlardan perişan oldu. Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
65
29
13
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öte Kisi

Lütfen tekrarlanmasını bekleme. Hemen gereğini yap ve istifa et.

Koray

birileri K.K ye artık siktir git demeli

Berk Taş

Gereğinin derhâl yapılmasını talep ediyorum, Kılıçdaroğlu istifa etmesi gerekiyor, yeter A@k.O koltuk bir yerlerine yapıştı,bırak artık.