Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kediler Günü Ne Zaman? Kediler Günü Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Dünya Kediler Günü Ne Zaman? Kediler Günü Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Müge Kakşi
17.02.2021 - 19:15

Herkesin sevdiği ve sürekli görmeye alışık olduğumuz kediler insanların yakın dostlarından biridir. Özellikle sosyal medyada en komik ve değişik halleriyle bizleri güldüren sevdikçe sevesimizi getiren sevimli dostlarımız için bugün önemli bir gün. Evsiz kedilerin farkındalığını sağlamak amacıyla her yıl 17 Şubat Dünya Kediler Günü olarak kutlanıyor. Peki Dünya Kediler Günü nasıl çıktı? Uluslararası Kediler Günü ne zaman? Kediler günüyle ilgili tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Kediler Günü ve Uluslararası Kediler Günü Ne Zaman?

Dünya Kediler Günü ve Uluslararası Kediler Günü Ne Zaman?

Dünya çapında kutlanan Kediler Günü birçok farklı tarihte kutlanıyor. 2021 Kediler Günü’nün ne zaman kutlandığı merak ediliyor. Dünya Kedi Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü 8 Ağustos’ta, Dünya Kedi Günü 17 Şubat’ta gerçekleşiyor.

Farkındalık günü olarak bilinen Dünya Kediler Günü, evsiz kedilerin farkındalığını sağlamak amacıyla her yıl 17 Şubat'ta kutlanır. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. 8 Ağustos'ta Kanada'da veya 29 Ekim'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşiyor. İlk olarak 2005 yılında kutlanmaya başlanan Dünya Kediler Günü, Japonya'da 22 Şubat'ta, Rusya'da ise 1 Mart'ta düzenleniyor.

Kediler Ne Zaman Evcilleştirildi?

Kediler Ne Zaman Evcilleştirildi?

Fosillerin DNA’sı henüz araştırılmamış olması nedeniyle, araştırmacılar iki olasılığı öne çıkarıyor. Çin’de bulunan kediler ya Ortadoğu’dan getirilmiş evcil hayvanlardı; ya da çiftçiler tarafından evcilleştirildiler.

ABD’nin Missouri Üniversitesi’nde genetik bilimci olan Leslie Lysons'ın açıklaması dikkat çekici: Vahşi kediler utangaç hayvanlar… Büyük olasılıkla insan yerleşimlerine farelerden dolayı yaklaştılar ve köylüler de onları yakalamalarına izin verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın