Görüş Bildir
Haberler
Kedi Dili ve Edebiyatına Giriş 101: Kedilerin Hareketleriyle Size Anlatmak İstediği 10 Şey

Kedi Dili ve Edebiyatına Giriş 101: Kedilerin Hareketleriyle Size Anlatmak İstediği 10 Şey

Begüm
29.10.2023 - 15:01

Bazen keşke kedilerin dili olsa da konuşsalar dertlerini anlatsalar diyoruz ama aslında patili dostlarımız yaptıkları hareketler ile bize zaten bir şeyler anlatıyorlar. Tam olarak kedi 101 olan bu içeriğimizde kedilerin bize hangi hareketle ne anlatmak istediğine bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutlu ve rahat

Kuyruğu yukarı doğru kıvrılmışsa, genellikle mutlu ve rahat olduklarını gösterirler. Sakin olduğu anlarda patili dostunuza bakarsanız kuyruğunun yukarıya doğru kıvrıldığını görebilirsiniz.

2. Huzursuz ve endişeli

Kuyruk sallanıyorsa veya sert bir şekilde aşağı doğru iniyorsa, kediler genellikle gergin veya endişeli hissediyor olabilirler. Tabii burada kedinin duruşu da oldukça önemli. Eğer gözlerini bir noktaya kitlediyse endişelenmiş olabilir...

3. Güvenli

Eğer size karnını açtıysa size güvendiğini gösteriyor ve onu sevmenizi istiyor. Patili dostlarımız kendilerini rahat ve güvende hissettiklerinde bu şekilde yatarlar. Yani kediniz yatıp karnını açıyorsa onu sevin.

4. Endişeli ve korku dolu

Eğer tüyleri kabardıysa işler pek de iyi gitmiyor olabilir çünkü kediler endişeli ve korku dolu olduklarında tüylerini kabartırlar. Aynı zamanda birine saldırmadan ve atak yapmadan önce de tüyleri böyle olur.

5. Mutlu

Eğer kediniz ses çıkarıyorsa bu onun çok mutlu olduğunu gösterir. Kendini güvende hissettiğinde ve gerçekten sevildiğini düşündüğünde, en mutlu anlarında bu sesi çıkartmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stres azaltma

Kediler tırmalayarak genellikle streslerini azaltırlar. Aynı zamanda da tırmaladıkları yere orada olduklarına dair bir işaret bırakırlar. Kediniz koltukları veya tırmalama tahtasını tırmalamaya başladıysa onu gidip sevebilir ve sakinleştirebilirsiniz.

7. İlgi talebi

Eğer kediniz sizi hafifçe ısırıyorsa veya tırmalıyorsa, bu sevgi gösterisi veya ilgi talebi olabilir. Ancak bu davranışın aşırıya kaçmamasına dikkat etmelisiniz.

8. Tehdit görme

Eğer kediniz hırlıyor veya tıslıyorsa orada onu rahatsız eden ve tehdit eden bir şey vardır. Kediler kendilerini tehdit ettiklerini düşündükleri şeylere karşı hırlama ve tıslama seslerini çıkarırlar.

9. Yemek ve oyun talebi

Kedilerin çıkardıkları seslerin farklı anlamları vardır ama genellikle kediniz miyavlıyorsa maması ve suyu bitmiş olabilir ya da sizle oyun oynamak istiyordur. Aslında miyavlaması bir şey talep ettiği anlamına gelir.

10. Huzurlu

Eğer kediniz sizi patileriyle sağıyor ve masaj yapıyorsa bu onun huzurlu olduğunu gösterir. Çünkü bu hareket aslında kedilerin yavruyken annelerini emerken yaptığı bir harekettir ve size de yapması sizi annesi olarak görmesine işarettir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın