Görüş Bildir
Haberler
Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir

cihan çakır
30.04.2015 - 14:42 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 14:45

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir

Kasko; araçların uğrayacağı kaza, çalınma, yangın, hırsızlık gibi istenmeyen durumlara karşı güvence altına alma, sigortalama demektir. Bu uygulamanın fiyat belirlenmesi yapılırken ilk olarak Türkiye Sigorta ve reasürans Şirketleri birliğinin belirlediği kasko değer listesi göz önünde bulundurulmaktadır.

Bunu takiben binek, arazi taşıtı,ticari araçlar, kamyonlar,traktörler.. vb ile bu araçların yaşları da bu primlerin şekillenmesinde etkin rol oynamaktadır. Aynı zamanda sigorta şirketlerinin verdiği ek hizmetler ile ek teminatlar da fiyatların değişkenliğine sebep olmaktadır. Aracın kaskosunu yaptırmak için bir acenteye gittiğizde ne şartlarda, hangi koşulları kapsayan teminatların sözleşmede yer alacağına dikkat edilmesi çok önemlidir. Poliçe oluşturulurken ilk olarak teminatlar başlığı göze çarpmaktadır. Standart teminatlar aracın yanması, çalınması, kazaya karışması gibi bilindik olayları kapsarken, ek teminatlar terör olayları, doğal afet deprem, sel, araçta bulunan ekstra aksesuar(teyp, navigasyon, ses sistemi)  gibi standart dışı güvenceleri kapsamaktadır.

Standart kasko teminatlarına ilaveten ek teminatların eklenmesi hizmetin artacağı gibi fiyatında bir nebze yükseleceğinin göstergesidir. Bunun yanı sıra fiyatların düşürülmesine sebep olan muafiyetler, hasarsızlık indirimi, araç güvenliğinin varlığı ile yaş indirimi de fiyatların esnetilmesinde yer alan kriterlerdir.

Sigorta şirketleri aynı zamanda fiyat belirlemesi yaparken aslında kişilik bilgi ve özelliklerine göre de bir liste oluşturmaktadır. Sürücü deneyimi, yaşı, mesleği, yaşadığı şehir hepsi  birer etken olarak karşımıza çıksada; Elbetteki aracın modeli, yaşı,markası, kullanım amacı en belirleyici unsurlar arasında yer almaktadır.

Son zamanlarda sanal ortamda yaygınlaşan Kasko hesaplama linkleriyle artık kişiye özel daha kolay ve ulaşılabilir bir hizmeti devreye sokan sigorta firmaları, hem kasko hem de trafik sigorta ikilisini çok cazip fiyatlara müşterilerine sunabilmekte, kişilerin kendine en uygun kasko fiyat değerlerinin araştırabilmesine imkan vermektedir.

Kaynak: http://www.sigortajokeri.com.tr/kasko...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın