Görüş Bildir
Haberler
Kasımda Balkanlar Bir Başkadır: Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri

etiket Kasımda Balkanlar Bir Başkadır: Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri

Lisa Campton
04.11.2023 - 14:01

Kasım ayının büyüsünü gezerek çıkartmayı sevenler için vizesiz seyahat edebileceğiniz balkan ülkelerini sıraladık. İşte vize işlemleriyle uğraşmadan rahat rahat gezebileceğiniz ülkeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arnavutluk

Arnavutluk

Arnavutluk'un başkenti olan Tiran, Arnavutluk'taki en çok ziyaretçi çeken şehirlerden biri. Şehirde mutlaka görmeniz gereken birçok turistik yer bulunuyor. Genel olarak pahalı bir ülke sayılmaz. Vize almadan en rahat gezebileceğiniz ülkelerden biri olacaktır. Arnavutluk'ta deniz tatili, tarihi ve kültürel geziler, doğa yürüyüşleri, dağcılık ve su sporları gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Sırbistan

Sırbistan

Sırbistan, Güneydoğu Avrupa'da yer alan bir ülke. Tarih boyunca çeşitli kültürlerin etkisi altında kalmış ve bu da zengin bir kültürel mirasa sahip olmasını sağlamıştır. Başkenti Belgrad gezmeyi sevenlerin uğrak noktalarından biri diyebiliriz. Özellikle gece hayatını da seviyorsanız Sırbistan tam da Kasım ayı rotanıza eklemeniz gereken yerlerden biri. Sırbistan, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat etmeyi unutmayın.

Karadağ

Karadağ

Karadağ, Balkanlar'da bulunan ve Adriyatik Denizi'ne kıyısında yer alıyor. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve sahip olduğu kültürel mirasıyla turistler için çok önemli yerlerden biri halinde. Karadağ'a da pasaportunuzla girebiliyorsunuz. Kotor, Karadağ'ın en popüler yerlerinden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu eski şehir, dar sokakları, tarihi binaları ve etkileyici Kotor Katedrali gibi önemli yapılarıyla ünlü. Bu ülkede geçerli para biriminin Euro olduğunu söylemeden geçmeyelim tabii. Bütçenizi buna göre hesaplayın.

Bosna Hersek

Bosna Hersek

Mostar Köprüsü ile ünlü olan Bosna Hersek, Balkan ülkelerinin arasında belki de bize en çok benzeyeni. Bosna-Hersek, Osmanlı İmparatorluğu ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığından ülkede tarih boyunca birçok farklı kültürel etkiyi görmek mümkün. Hem doğal hem de tarihi güzelliklerine hayran olacaksınız.

Kosova

Kosova

Kosova, coğrafi konumu ve zengin kültürel mirasıyla turistler için ilgi çekici bir destinasyon. Tarihsel olarak farklı kültürlerin etkisi altında kalmıştır. Osmanlı İmparatorluğu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri ülkenin pek çok yerinde görebilirsiniz. Priştine, Kosova'nın başkenti ve en büyük şehri. Modern alışveriş merkezleri, canlı gece hayatı ve tarihi bölgeleriyle dikkat çekiyor. Kosova'nın para birimi Euro.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya

Başkenti Üsküp olan Kuzey Makedonya, Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılar, anıtlar ve modern binalar ile oldukça göz doyurucu bir ülke. Üsküp'e yakın olan Matka Kanyonu, Makedonya'nın en popüler doğal cazibe merkezlerinden biri. Kanyonun içinde birçok mağara, kilise ve su aktivitesi bulunuyor. Macerayı seven bir yapınız varsa vize ile uğraşmadan Kuzey Makedonya'ya ziyaret edebilirsiniz.

Belarus

Belarus

30 günü aşmamak suretiyle Belarus'a vizesiz, sadece pasaportunuzla giriş yapabilirsiniz. Bugünkü Belarus toprakları, tarih boyunca farklı etnik grupların ve medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. Antik çağlarda bu bölge, Slav kabileleri tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış. Bizler için oldukça değişik bir ülke diyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın