Görüş Bildir
Haberler
Kaş ve Kirpikler Nasıl Uzar? Kaş ve Kirpik Gürleştirme Yöntemleri…

Kaş ve Kirpikler Nasıl Uzar? Kaş ve Kirpik Gürleştirme Yöntemleri…

Şebnem Sucu
17.08.2021 - 14:38

Günümüzde kalın kaş ve uzun kirpiklerin revaçta olması kaş ve kirpikler nasıl uzatılır? Sorusunun yanıtını aramaya itiyor. Kalın kaşlar ve uzun kirpikler bir hayli trend olmaya devam ederken soluğu güzellik merkezlerinde alanlarda var bitkisel yöntemlerle hayalini kurduğu kaş ve kirpiklere kavuşanda. Ancak uygulayacağınız yöntem ne olursa olsun herkesle aynı kaş ve kirpiklere sahip olmaktan ziyade yüz yapısına uygun kaşlara sahip olmanın etkili bir görünüme kavuşmada önemli bir role sahip olduğunu unutmamak gerekir. Kaş ve kirpiklerinizde büyük problemler olmadığı sürece doğal yollardan sonuç almaya çalışmak beklediğiniz görünümden fazlasını size geri verecek en etkili ve en güzel çözüm yöntemi olacaktır. Peki, kaş ve kirpikler nasıl uzar? İşte kaş ve kirpik gürleştirme yöntemleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaş ve kirpikler yüz güzelliğinin yanı sıra yüz ifadesi ve bakışların etkisinde önemli role sahiptir. Bu nedenle kaş ve kirpiklerin ince ve seyrek olması halinde uygulanabilecek birçok estetik yöntemler mevcuttur. Ancak tüm bu işlemler çözüm sağlasa da kaş ve kirpikler zaman zaman zarar görebiliyor. Hal böyle olunca da kaş ve kirpiklere zarar vermeden doğal yollarla onları güçlendirecek ve sağlıklı bir şekilde uzatacak çözüm yöntemlerine ilgi artıyor. Peki, kaş ve kirpikler nasıl uzar? Kaş ve kirpik gürleştirme yöntemleri nelerdir? İşte konuyla ilgili merak ettiğiniz tüm sorularınızın yanıtları…

Kaş ve Kirpik Uzatacak Doğal Yöntemler

Kaş ve Kirpik Uzatacak Doğal Yöntemler

Malum pandemi dönemi nedeni ile sosyal yaşamın kısıtlı olduğu şu günler, kaş ve kirpik uzatmak için bir fırsat sunuyor bizlere. Bu süreçte sağlığımıza dikkat ederken güzelliğimizi de ihmal etmeden moralimizi yüksek tutabiliriz. O halde en çok merak edilen kaş ve kirpik uzatacak doğal yöntemlere gelin hep birlikte bir göz atalım…

HİNT YAĞI: Hint yağı, kan dolaşımını iyileştirerek kaş ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. İçeriğindeki yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminler kaş köklerini besler. 

Birkaç damla hint yağını parmak uçlarınızla kaşlarınıza sürerek masaj yapın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu sürenin ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Kirpiklerinize de biten maskara fırçası ya da kulak pamuğu ile uygulayabilirsiniz. Ancak hint yağını denemden önce cildinize uygulayarak yüzünüzde oluşabilecek tahriş riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kaş ve kirpiklerinizin uzamasına katkıda bulunacak A ve E vitaminleri içerir. E vitamini kaş köklerini beslerken A vitamini kaşın uzamasına yardımcı olan vücudumuzun doğal yağı olan sebum üretimini arttırır. 

Kulak pamuğu ya da parmaklarınıza bir damla zeytinyağı damlatarak kaş ve kirpiklerinize nazikçe uygulayın. Birkaç saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Günden en az 1 kere olmak üzere istenen sonuç alana kadar uygulamaya özen gösterin.

E VİTAMİNİ: saçlarda olumlu etkileri olan E vitamini, kaş ve kirpiklerin de büyümesini sağlar. E vitaminini düzenli olarak uyguladığınızda kaş ve kirpikleriniz daha hızlı uzar.

Haftada 3 defa E vitaminini kaş ve kirpiklerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Uyguladığınız bu serum kaş ve kirpiklerinizin güçlenmesini sağlar, onları gür ve yumuşak bir görünüme kavuşturur.

VAZELİN: Vazelin kaş ve kirpiklerinizi güçlendirecek doğal yöntemler arasında yer alır. Vazelini akşam yatmadan önce kaş ve kirpiklerinize uygulayın ve sabah yüzünüzü yıkayın. Düzenli uygulamada kaş ve kirpiklerinizde uzama ve gürleşme kaçınılmazdır.

SOĞAN SUYU: Kaşlarınızın uzaması için çok sayıda selenyum, kükürt, mineraller ve B, C vitaminleri içerir. Tüm bunlar kaşların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Keskin bir kokuya sahip olduğundan tercih edilmese de bunun da çözümü basittir. 

Soğanı soyun ve blenderdan geçirin. Parçalanan soğanın suyunu süzün ve temiz bir maskara fırçası ile kaşlarınıza uygulayın. Bir saat beklettikten sonra limon suyuna batırdığınız pamuk yardımı ile kaşlarınızı silerek soğan kokusunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın