Görüş Bildir
Haberler
Kaş Kaymakamı'na Göre Mahir Çetin Cinayetinde 'Etnik Bir Unsur' Yok

Kaş Kaymakamı'na Göre Mahir Çetin Cinayetinde 'Etnik Bir Unsur' Yok

adem kara
10.09.2014 - 14:05

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 3 Eylül gecesi iki grup arasında çıkan kavgada başına aldığı darbelerle beyin kanaması geçirip ölen Batmanlı 20 yaşındaki Mahir Çetin'in yanında olan Vedat Çetin 'Ülkücü grup, bize 'Pis Kürtler' şeklinde hakaret ve küfürlerle saldırdı' dedi. Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise olayın etnik unsurun olmadığını, bar çıkışında alkollü iki grubun kavgasından kaynaklandığını açıkladı. Çetin'in amcası Hikmet Çetin de kaymakama gönderdiği mesajda bu açıklamayı doğruladı.

Kaş'taki olay, 3 Eylül'de saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Çalıştığı otelden çıkan ve kuzeni Vedat Çetin ile birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, çıkışta karşılaşıp tartıştıkları bir grup gençle kavga etti. Kavga sırasında aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçiren Mahir Çetin, götürüldüğü Fethiye Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kavgada başına şişe vurulması nedeniyle baygınlık geçiren Vedat Çetin ise Kaş'taki bir hastanede ayakta tedavi edildi.

Cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna götürülen Mahir Çetin'in hazırlanan otopsi raporunda, darp sonucu beyin kanaması geçirmesine bağlı olarak yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ailesinin teslim aldığı cenaze, 5 Eylül günü Batman merkeze bağlı Sinan Köyü'ne getirilerek, köy mezarlığında toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kaş Emniyet Müdürlüğü, ertesi gün 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından 6 kişi serbest bırakılırken, Mehmet Ali Çakmak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kavgada yaralanan Vedat Çetin, 20- 30 kişilik grubun kendilerine saldırdığını ifade etti. Çetin, 'Ülkücü grup, bize 'Pis Kürtler' şeklinde hakaret ve küfürlerle saldırdı. Mahir'i korumaya çalışırken bira şişesiyle kafama vurmaları üzerine baygınlık geçirdim' dedi. Çetin, saldırı yerini gösteren MOBESE ve işyeri kameralarına bakıldığında grupta kaç kişi olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

KAYMAKAM: ETNİK HUSUS YOK

Kaş Kaymakamı Selami Kapakkaya ise olayla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Geçtiğimiz günlerde ilçemizde bar çıkışında iki tarafın da alkollü olduğu bir kavga meydana gelmiştir. Bu kavga neticesinde bir gencimiz hayatını kaybetmiştir. Burada bu olay farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor. Kavgayı ayıran Doğu kökenli vatandaşlarımız, kesinlikle etnik bir hususun olmadığını, iki tarafın aşırı alkollü olduğunu, sürtüşme ve laf atmadan dolayı kavganın başladığını ifade etmişlerdir. Tabii ki biz bu gencimizin ölümünden dolayı çok üzgünüz. Kaşlılar da üzgün. Bu meydana gelen olay, herhangi bir siyasi grubun organizesiyle olmuş değildir. 3-5 dakika içinde meydana gelmiştir. Etnik bir husus kesinlikle yoktur. Bu olay bar çıkışında alkolün de etkisiyle aniden gelişen üzücü bir olaydır. Kavga öncesinde ve sırasında Kürtleri aşağılayıcı bir ifade söz konusu olmamıştır.'

Kaymakam Kapakkaya, öldürülen Mahir Çetin'in amcası Hikmet Çetin'in kendisine cep telefonundan, 'Yaşanan üzücü olayın tarafı olarak biz kuzenimizi çok genç yaşta kaybettik. Acımızı yüreğimize gömdük. İnternet ortamında bu adli olayın tamamen siyasi ve etnik çatışma ortamına çekilmesi için uğraş veren yorumlardan rahatsızlığımızı ifade etmek istiyoruz. Bizler yaklaşık 30 yıldır Kaş'ta barış içinde yaşamayı başardık. Bundan sonra da barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Biz aile olarak adalete güveniyoruz ve bu olayın takipçisiyiz. Artık bu olayın farklı boyutlara çekilmemesi ve acımıza saygı gösterilmesini rica ediyoruz' mesajını gönderdiğini açıkladı.

Amca Hikmet Çetin Facebook hesabından da bu sözleri tekrar eden bir ileti yazdı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yazılı basın açıklamasında 'Saldırı sırasında 'Pis Kürtler' ifadesini kullanmaları, saldırganların ırkçı niteliğini açıkça ortaya koyuyor. Bir halkın adının başına 'Pis' sıfatı konularak anılması başlı başına ırkçılık ve nefret suçudur ve cezalandırılmalıdır. Irkçı saldırı sırasında Mahir Çetin'in yanında bulunan ve yaralanan Vedat Çetin saldırganları '20- 30 kişilik bir Ülkücü grup' olarak tarif etmesine rağmen, saldırı sonrası sadece 1 kişinin tutuklanması, olayın örgütlü olduğu ve siyasi boyutunun örtülmek istendiğini gösteriyor. Mahir Çetin'in katili ırkçı grup en kısa zamanda yargı önüne çıkarılmalı ve adalet yerini bulmalıdır.' dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(DHA)

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/09/mah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0