Görüş Bildir
Haberler
Karşısındaki Kişiyi Etkilemek İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Psikolojik Gerçek

etiket Karşısındaki Kişiyi Etkilemek İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Psikolojik Gerçek

Çoğumuz özellikle ilk randevuda nasıl davranacağını ne yapacağını bilemez hele ki karşımızdaki kişiden fazlasıyla hoşlanıyorsak. Elimiz ayağımız birbirine dolaşır hani, çaresiz hissederiz çoğu an.

Ancak yapılan bazı araştırmalar bu konuya farklı bir boyut katmış ve karşınızdaki kişinin direk psikolojisini olumlu yönde etkileyecek, bazı tespitler ortaya çıkarmış. 

İşte daha etkileyici olmak için sahip olmanız gereken özellikler;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gülümsemek, gülümsemek, gülümsemek

En önemli özellik güler yüzlü olmak. Gülümsemenin  karşıdaki kişiye pozitif bir enerji verdiği ve sizi daha çekici gösterdiği İsviçre'de mutluluk ve çekicilik hakkında yapılan bir araştırmaya göre kanıtlanmış. Hatta yine bu araştırmaya göre insanlara çekici gelmeyen insanların, pek gülümsemediğinden kaynaklandığı ortaya çıkmış. 

Yani eğer karşınızdakinden gerçekten hoşlanıyorsanız gülümsemeyi ihmal etmeyin.

2. Sıcakkanlı olmak

Sıcak ve samimi bir şekilde davrandığınız takdirde karşınızdaki de doğal olarak yanınızda rahat hissedeceği için sizin hakkınızdaki düşünceleri de olumlu yönde oluyormuş. Yale psikologlarından John Barg'ın bu konu üzerine yaptığı bir deneyde, elinde sıcak içecek tutan kişinin karşısındakini de sıcak bulduğu gözlemlenmiş. Yani öncelikle karşıdakinin içini ısıtmanız önemli.

3. Ona sık sık ismi ile hitap etmek

Özellikle yeni tanıştığınız bir kişiye sık sık ismi ile hitap ederseniz ,hoşuna gittiği, onu önemsediğinizi düşündüren bir izlenim yaratıyormuş. Aynı zamanda sizin ağzınızdan ismini duymak çekici geliyormuş. Tabi bunu abartmamakta fayda var. :)

4. Evlerinizin birbirine yakın olması

MIT deneylerinden birinin sonuçlarında çıkan , 'Salt maruz kalma' etkisi adı verilen bir kavrama göre, kişilerin birbirine yakın yerlerde yaşaması, duygusal anlamda da bir yakınlık yaratıyor ve bireyler birbirlerini daha iyi tanıyabileceği için daha çekici geliyor.

5. Ten kokunuzun doğru olması

Ten kokusunun beyinde yarattığı çekici etkiler zaten bilinen bir şey.  Bu konuda California üniversitesinde  yapılan bir araştırmanın sonuçları oldukça ilginç. Araştırmaya göre ovulasyon dönemindeki kadınlar, bol testesteron kokan kıyafetler giyen erkekleri daha çekici buluyormuş. Yani buluşmada karşınızdakinin ve sizin hangi ruh halinde ya da  döneminde olduğunuza  göre doğru kokuyu yakalamak önemli, e tabi bu birazda şansa bağlı. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Heyecan verici aktivitelerle uğraşmayı sevmek

Heyecan verici aktiviteler yapan birinin karşısındaki kişide , ilişki içinde korkmadan çaba harcayabileceği aynı zamanda dolaylı yoldan kişinin iyi bir cinsel deneyim yaşatacağı izlenimi yarattığı yine araştırmalarla kanıtlanmış. Hatta buna göre ilk buluşmalarda heyecanlı aktiviteler yapacağınız lunapark gibi yerlere gitmeniz öneriliyor ancak bizce siz yine de ilk buluşmada öyle yerler seçmeyin.

7. Vücut dilini doğru kullanabilmek

Her ne kadar bir kısım psikologlara göre vücut dili diye bir şey olmasa da özellikle dik bir duruşun güçlü bir izlenim yarattığı ve omuzları düşük elleri ceplerinde konuşan birinin çoğu insana itici geldiği araştırmalarla kanıtlanmış.

8. Adımların eşleşmesi

Illinoise Üniversites'inde yapılan çalışmaya göre, yürürken aynı adımları atan ve yürüme hızları yakın olan bireylerin aralarındaki romantizm eğilimi de artıyormuş.

9. Kırmızı tonlarında giyinmek

Kırmızının en çekici renk olduğu tartışmasız bir gerçek. Buluşma sırasında da bu rengi tercih eden kadınların daha kendine güvenli ve çekici geldiği kanıtlanmış. Bunun üzerinde kırmızının cinselliği çağrıştırmasının da etkisi büyük.

10. Karşınızdakinin söylediklerini tekrar etmek

Burada kast edilen papağan gibi kişinin söylediklerini tekrar etmek değil. O kişinin söylediği bir şeyi konuşma esnasında değiştirip farklı bir şekilde sizin de kullanmanız, onu dinlediğinizi, onayladığınızı ve önemsediğinizi hissettiriyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ailesindeki, onun karşı cinsinden birisine benzemek

Psikolog David Perrett'in yaptığı bir araştırmaya göre bireylerin, kendi ailesindeki saç ve göz rengine sahip, hatta yüz hatları olarak da yakın ve yakın yaş aralığına sahip kişileri daha çekici bulduğu ortaya çıkmış. Mesela yaş ortalaması yüksek bir ailede yaşayan genç birinin, yaş olarak kendinden daha büyük insanlardan hoşlandığı gözlemlenmiş.

12. Düzgün kesilmiş bir sakal

Kadınların büyük çoğunluğunun seyrek sakallı erkeklerden pek etkilenmediği aksine düzgün ve belirgin sakalları olan erkekleri, bilinç altlarında doğurganlık ve iyi bir ebeveyn olabilmek gibi konularla bağdaştırdığı için daha çekici bulduğu gözlenmiş.

13. Ses tonunu düzgün ayarlayabilmek

Kadınların genellikle biri ile ilgilendiğinde ses tonlarının düştüğü, erkeklerin ise yükseldiği gözlemlenmiş. Yani konuşurken sesinizin normal tonunda çıkmasına dikkat edin.

14. Uzun süren göz kontağı kurmak

Yapılan araştırmalar insanların gözlerinin içine uzun süre baktığı kişi ile duygusal bir bağ kurduğunu doğruluyor.  Scientific American ise bu durumu uzun süre göz teması kurulan kişi ile, daha önce tanışmamış bile olsanız, içinizdeki sevgi hissini ateşleyebilir, diyerek açıklıyor.

15. Bir elmanın yarısı gibi birbirine benzer özellikler taşımak

Her ne kadar zıt kutuplar birbirini çeker denilse de gerçekler öyle değil.  Kişilik, hayat görüşü ve zevkler konusunda birbirine benzer kişilerin daha rahat iletişim kurdukları, geçirilen vakitten daha çok zevk aldıkları kanıtlanmış .eHarmony'in baş yazarı olan Gian Gonzaga da, bu durumun çiflerin birbirlerini anlamasını kolaylaştırdığını söylemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bir evcil hayvana sahip olmak

Evcil bir hayvana sahip olmak ile bağlılık ve sadakat arasında bilinçaltında bir bağ kurulduğu doğrulanmış. Bu da sizi karşınızdaki kişi için daha ideal biri haline getiriyor.

17. Bir müzik aleti çalmak ya da müzikle uğraşmak

Yapılan araştırmalar müzik ile seksilik algısı üzerinde doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koymuş. Özellikle bir müzik aleti çalan erkekler, kadınların çekicilik sıralamasında üst sıradalarmış.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
984
363
201
123
93
85
82
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın