Görüş Bildir
Haberler
Kars'ta Doktora Bıçaklı Saldırı!

Kars'ta Doktora Bıçaklı Saldırı!

Ulaş
07.06.2022 - 12:12

Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan Uzman Doktor Murat Ersoy bıçaklı saldırıya uğradı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Murat Ersoy, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi tarafından evinin önünde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ersoy ambulansla çalıştığı hastaneye sevk edilerek önce Acil Servise daha sonra da yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan tedavilerinin ardından Ersoy taburcu edilerek evine gönderildi.

Meslektaşları iş bırakma eylemi yaptı!

Meslektaşları iş bırakma eylemi yaptı!

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, bıçaklı saldırıya uğrayan meslektaşları Ersoy’a destek amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Türk Tabipler Birliği Kars Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kars Şubesi, Sağlık Sen Kars Şubesi, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Kars Şubesi ve CHP Kars İl Başkanlığı’nın da destek verdiği eylemde mesai arkadaşlarına yapılan hain saldırı kınandı.

Hastane önünde Hekim-Sen adına açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi İnanç Artaç, “Bugün ilimizden hastanemizden daha umut dolu, daha sevinçli ve müjdeli haberler paylaşmayı isterken, maalesef üzücü bir olay nedeni ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mesleğini özveri ile yapan, hastalarına yakın ilgi ile bakan, gece-gündüz, 24 saat sağlık hizmetini vermeye çalışan bir cerrah arkadaşımız birkaç gün öncesinde silahlı bir kişi tarafından tehdit edilmiş, maalesef üç gün sonra yani dün bıçaklı saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırı sağlık çalışanlarına işleri nedeni ile yapılan kaçıncı saldırıdır bilinmez ama son olmasını ummaktan başka şeyler yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Çaresizce bugün hangimizin başına ne gelecek diye düşünmemeliyiz. Yerelde değerli emniyet mensubu ve adalet yetkililerinin çabalarına tanık olmakla birlikte bu şiddetin son bulması için siyasilerin, değerli devlet erkanının daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği, ellerini daha fazla taşın altına koymalarının gerektiği artık aşikardır. Tüm mesleklerde olduğu gibi hiçbir sağlık çalışanı artık sistematik şiddetin, bezdimenin, tehdidin konusu olmamalıdır. Caydırıcı, etkin, önleyici girişimler sorumluluk makamındaki yetkililerin koordinasyonunda gerçekten ekili bir şekilde ele alınmalı ve çözüme ulaştırılmalıdır. Failin bir ana önce yakalanması acımızı ve umutsuzluk hissimizi bir nebze azaltacaktır. Tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu vahim olayın “Sağlık da şiddete” son olmasını temenni etmekteyiz.” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
5
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilay

Allah belasını versin bu sağlık çalışanlarına saldıran aptalların. Yarın bir gün başlarına bir şey gelse koşup gidecekleri tek yer hastane onlara bakacak onl... Devamını Gör

gabriel

😥

Caner Bey

Yazık bu ülke için fazlasınız. Amacınız insan yaşatmak ama biz insan değiliz.

Beatrize Vaksman

Boyle giderse yakinda disci yerine berbere, doktor yerine baytar ya da neyu dugu belirsiz insanlara gidip bobregine cin girmis mi, gozumde seytan perdesi va... Devamını Gör