Görüş Bildir
Haberler
Karneyi Alan Miniklere! Yıldızlı Pekiyi Tadında Yarıyıla Özel 9 Tarif

Karneyi Alan Miniklere! Yıldızlı Pekiyi Tadında Yarıyıla Özel 9 Tarif

Onedio Yemek
19.01.2019 - 16:25

Karne alan minikleri unutmadık! Karneleri kutlamak için isterseniz birlikte isterseniz sürpriz niteliğinde hazırlayacağınız birbirinden leziz tarifler burada! Bu yemeklere minikler bayılacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeker Kurabiyesi

1 SB tereyağı

1 SB şeker

1 TK vanilya

1 yumurta

2 TK kabartma tozu

3 SB un

Süslemek için;

Glazür

Şekerleme

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sonrasında tereyağı ve şekeri krema olana kadar çırpın. İçerisine yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak kuru malzemeleri içine ekleyip hamuru yoğurun. Yaklaşık 5-10 dk buzdolabında bekletin. Sonrasında iki yağlı kağıt arasında açıp dilediğiniz şekilde kesin. 6-8 dk pişirin. Soğuduktan sonra üzerini glazür ve şekerlemelerle süsleyin.

CHURROS TATLISI

2 SB un

1 SB su

3 yumurta

125 gram tereyağı

1/3 TK tuz

1 YK şeker

Sıvı yağ

1 SB toz şeker

1 SB bitter çikolata

Su, tereyağı, şeker ve tuzu kısık ateşe karıştırarak kaynatın. Altını iyice kısın ve un ekleyip karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alın içerisine yumurtaları tek tek ilave edin. Daha sonra hamuru sıkma torbasına alın ve derin yağa sıkarak kızartın. Kızaran hamurları kevgirle alın ve toz şekere bulayın. Benmaride erittiğiniz bitter çikolata ile servis edin.

YER FISTIKLI SICAK ÇİKOLATA

2 SB süt

1 YK kakao

1/2 SB çikolata

3 YK yer fıstığı ezmesi

2 TK bal

Bir tutam tuz

Krem şanti

Bütün malzemeleri çırpıcıyla karıştırıp pişirin. Çikolata rendesi ile servis edin.

Çikolatalı İrmik Tatlısı

4 SB süt

3/4 SB irmik

3/4 SB toz şeker

1 YK tereyağı

1 TK vanilin

1 paket bisküvi

Çikolatalı sos için;

1/4 SB çikolata

1 YK tereyağı

1 SB krema

1/2 SB süt

4 YK şeker

İrmikli muhallebi için orta boy bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri döküp karıştırarak pişirin. İrmikli tatlı kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tereyağı ile vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Baton kek kalıbını ıslatın ve irmikli tatlıyı dökün. Sırayla bisküvileri dizin. Çikolata sos için, bütün malzemeleri karıştırın ve soğutun. İrmikli tatlının üzerine çikolatalı sosu döküp servis edin.

4 Farklı Ponçik Tost

4 adet tost ekmeği

Muz

Üzüm, ufak siyak olanlardan

Çilek

Yer fıstığı

Portakal suyu

Tost ekmeklerini ısıtın. Videoda çocuğunuzun sevdiği figür için gerekli olan malzemeleri ekmeğe sürün ve portakal suyu ile servis edin.

PASTANE PİZZASI

Hamuru için:

3 SB un

1/2 TK tuz

1/3 YK şeker

1 paket kuru maya

1/2 SB süt

1/2 SB su

2 YK sıvı yağ

Üzeri İçin:

1 Adet yumurta sarısı

Yeşil biber

Domates

Zeytin

Kaşar peyniri

Ilık su, ılık süt, şeker ve kuru mayayı iyice karıştırıp 10 dk bekletin. Sonrasında içerisine un ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Yaklaşık 30-40 dk mayalanmaya bırakın. Daha sonra ufak bezelere ayırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 10-15 dakika mayalanması için bekletin. Üzerine bir çay bardağı ile bastırın. Kaşar peyniri, domates, biber ve zeytinleri dizin. Etrafına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında  üzeri kızarana kadar pişirin.

DEV KURABİYE

1,5 SB esmer şeker

1 SB şeker

1 TK tuz

1 SB tereyağı

2 yumurta

1 YK vanilya

2,5 SB un

1 YK karbonat

5 YK damla çikolata

Esmer şeker, toz şekeri, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabında çırpın. Üzerine yumurtaları, vanilya özütünü ve damla çikolatayı ilave edin ve tekrar çırpın. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin ve spatula ile karışıma yedirin. Yağlı kağıt serili demir döküm tavanın içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 7-8 dakika dinlendirin. Tercihen ılık servis edin.

KREP

1 SB un

2 yumurta

1/2 SB süt

1/2 SB su

2 YK şeker

2 YK erimiş tereyağı

Bir tutam tuz

Yumurta, süt, su ve erimiş tereyağını karıştırın. Sonrasında içerisine kuru malzemeleri ilave edin. Krep harcını tavaya döküp her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Reçellerle ve kakaolu fındık ezmesi gibi kahvaltılık ürünlerle servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın