Görüş Bildir
Haberler
Karıştığı Kavgada Karnından Vurulan Hamile Kadın 'Ölüme Sebebiyet Vermekten' Yargılanıyor

Karıştığı Kavgada Karnından Vurulan Hamile Kadın 'Ölüme Sebebiyet Vermekten' Yargılanıyor

ozcanmine
28.06.2019 - 16:51 Son Güncelleme: 01.07.2019 - 09:51

ABD'nin Alabama eyaletinde hamile bir kadın, karıştığı kavgada karnından vuruldu. 5 aylık bebeğini kaybeden Marshae Jones'a doğmamış bebeğinin ölümüne sebebiyet verme suçundan dava açıldı. Hamile kadını vuran Ebony Jemison hakkında ise çıkarıldığı mahkeme tarafından takipsizlik kararı verildi. Jüri heyetinin ateş eden kişi hakkında takipsizlik kararı alması şaşkınlıkla karşılandı. Kadın hakları savunucuları ise, verilen karara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27 yaşındaki Marshae Jones, 2018 yılının Aralık ayında, 23 yaşındaki Ebony Jemison ile kavga etti. Polis yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Jones ve Jamison bir marketin önünde bebeğin babasının kim olduğuna dair kavgaya tutuştu. 5 aylık hamile olan Jones, kavga sırasında, Jemison tarafından vurularak yaralandı ve bebeğini düşürdü.

Doğmamış bebeğin ölümüne sebebiyet vermekten dava açıldı.

Doğmamış bebeğin ölümüne sebebiyet vermekten dava açıldı.

AL.com'un haberine göre, polis raporunda kavgayı Jones'un çıkardığını ve Jeminson'un da nefsi müdafaa yapmak zorunda olduğu belirtildi. 

Doğmamış bebeğinin hayatını tehlikeye atmaktan Jones'a dava açılırken, Jones'u karnından vuran Jeminson ise, herhangi bir ceza almadı. 

Pleasant Grove polisinden Danny Reid, 'Buradaki tek gerçek kurban, doğmamış bebektir. Bebeğin ölümüyle sonuçlanan kavgayı o başlattı ve devam ettirdi. Annesinin korumasına muhtaç olan bebek gereksiz bir şekilde kavganın içine çekildi' ifadelerini kullanarak Jones'un suçlu olduğunu belirtti.

"Ölüme sebebiyet vermekle yargılanmamalı. Sonuçta bebeğini o öldürmedi"

"Ölüme sebebiyet vermekle yargılanmamalı. Sonuçta bebeğini o öldürmedi"

Geçtiğimiz çarşamba günü gözaltına alınan Jones, 50 bin dolar kefaret ödeyerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 

Jeminson ise, Jones'a karşı yapılan suçlamaların haksız olduğunu belirterek, 'Ölüme sebebiyet vermekle yargılanmamalı. Sonuçta bebeğini o öldürmedi. Bebeğini tehlikeye atmak gibi bir şeyden yargılanmalı' ifadelerini kullandı.

"Eğer bebek ölürse kadın suçlu sayılıyor"

"Eğer bebek ölürse kadın suçlu sayılıyor"

ABD'li kadın hakları savunucusu Amanda Reyes, verilen cezanın haksız olduğunu vurguladı. Reyes, 'Alabama eyaletinde hamile olan bir kadının tek sorumluluğunun sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurmak olduğu düşünülüyor. Eğer bebek ölürse kadın suçlu sayılıyor' diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Euronews ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
105
21
12
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kseth

Çok şaşırmaya gerek yok arkadaşlar Alabama dedikleri yer ABD'nin Çorum'u Yozgat'ı. Amerikalılara sorsan ülkelerinde istemezler

Seiya Tomoe

Ne iğrenç bişey ya.Her ikisi de uyuşturucu madde kullanıyor olabilir.Özellikle vuran kadın çok psikopat tipli.

semih yurdakul

karar doğru... hamilesin kavga başlatıp saldırmak neden? kendini düşünmdin diyelim karnındakinin senin için bir değeri yoksa babası hakkında kavgaya tutuşmak... Devamını Gör

keşke senin ailende, hamile birinin başına gelse hakim aynı kararı verse.