Görüş Bildir
Haberler
Kara Harp Okulu Dekanı Askerliğini Bedelli Yapmış

Kara Harp Okulu Dekanı Askerliğini Bedelli Yapmış

Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız'ın askerliğini bedelli yaptığı ortaya çıktı. Yıldız, “2010’dan beri askeri kurumlarda ders veriyorum. Askerliğimi fazlasıyla yaptım diye düşünüyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişiminin ardından askeri liseler kapatılırken, harp okulları da yenilen yapılandırılarak MSÜ’ye bağlandı. Harp okulu komutanı için dekan sorumluluğunda yürütülen işler dışındaki harp okullarında yürütülen askeri eğitim ve faaliyetleri görevi verildi. 

Dekanın rütbe karşılığının okul komutanı ile aynı olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri sosyal tesislerinden ve kamu konutlarından okul komutanı gibi istifade edebileceği de belirtildi.

"Askeri bir görevim yok"

"Askeri bir görevim yok"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, 2020’de profesör unvanı alan Prof. Dr. Gültekin Yıldız, 13 Haziran 2020’de MSÜ Kara Harp Okulu Dekanı olarak atandı. Ancak, Yıldız’ın, askerliğini bedelli olarak yaptığı öğrenildi.Yıldız, doktorasını bitirdikten sonra bedelli askerlikten faydalandığını belirtti. 

Dekan olarak görev alanının askeri eğitim olmadığını, akademiden sorumlu olduğunu vurgulayan Yıldız, “2010 yılından beri askeri kurumlarda ders veriyorum. Askeri okullarda geçirdiğim süre, normal bir yedek subayın süresini geçti. Askerlikse, askerliğimi fazlasıyla yaptım diye düşünüyorum” dedi. 

Okul komutanının tuğgeneral rütbesinde olması nedeniyle kanun gereği kendi görevinin tuğgeneral rütbesine denk geldiğini kaydeden Yıldız, “Birlik yönetmiyorum, üniforma giymiyorum. MSÜ’de çalıştığım için rütbe karşılığı veriliyor. Benim görevim, buradaki eğitimin bilimsel olarak yürümesine katkı sağlamak. Askeri bir görevim yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
32
17
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nesibe Yılmaz

Ne salak salak bir haber adam eğitmen yetiştirdiği adamlar da komutan askerlikle ne alakası var askerlik yapıp yer paspaslasaydi daha mı iyi hoca olacaktı. Y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Manyak mısınız lan, adam orada dekanlık yapabilecek nadir insanlardan birisi. Gültekin hocayı tanımayanlar atlamışlar hemen.

Gokhan Topal

Onedio yine bulmuş T24 haberi yapıştırmış karalamayı. Haberin içeriği zaten konuyu özetliyor ancak mühim olan bir şekilde karalamak, zarar vermek, yıpratmak.... Devamını Gör