Görüş Bildir
Haberler
Kar Tatili Nerelerde Var? Yarın (10 Mart) Okullar Tatil mi? İşte 10 Mart Kart Tatili Olan İller...

Kar Tatili Nerelerde Var? Yarın (10 Mart) Okullar Tatil mi? İşte 10 Mart Kart Tatili Olan İller...

Müge Kakşi
09.03.2022 - 19:54

Mart ayının ikinci haftasında hava sıcaklıkları hissedilir bir şekilde düştü. Geçtiğimiz aylarda tüm yurdu etkisi altına alan karlı havanın geri döneceği uyarısı yapıldı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde ki illerde şiddetli kar fırtınası ve dondurucu soğuk bekleniyor. Bunun üzerine İstanbul Valiliği başta olmak üzere bazı iller de çeşitli önemler aldı. Peki yarın tatil mi? 10 Mart okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili var? İşte cevaplar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık bir haftadır Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'ne peş peşe uyarılar geliyor. Geçtiğimiz aylarda tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı İstabul'u da esir almıştı. Kar bu gece geri dönüyor. MGM'den fırtınalı kar uyarısı yapılırken valiliklerden peş peşe tatil duyurusu geliyor. Peki yarın tatil mi? 10 Mart hangi illerde kar tatili var? Yarın okullar tatil mi olacak? İşte valiliklerin açıklamaları...

İstanbul ve Kocaeli'de Okullar Tatil mi? Yarın Kar Tatili mi Var?

İstanbul ve Kocaeli'de Okullar Tatil mi? Yarın Kar Tatili mi Var?

İstanbul'da okullar 2 gün tatil edildi

10 Mart Perşembe gününden itibaren tüm resmi ve özel okullar, kurslar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi. İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamayla İstanbul'da hafta sonu kurslarını takip edenler için kar tatili 4 gün olacak, resmi ve özel okula giden öğrenciler ise Perşembe ve Cuma günleri evlerinde kalacak.

Kocaeli

Kocaeli Valiliği'nce kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini duyurdu. Kocaeli Valiliği, meteoroloji verilerine göre beklenen kar yağışı nedeniyle yarından itibaren okullar ile kursların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakım evlerinin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de pazartesi gününe kadar yüz yüze eğitime ara verdi. Valilik ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, kronik hasta ve engelliler ile hamile personelin pazartesi gününe kadar idari izinli sayılmasına karar verdi.

Bayburt ve Kars'ta Okullar Tatil mi?

Bayburt ve Kars'ta Okullar Tatil mi?

Kars

Kars Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle yarın için il genelinde bütün okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, 'Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz genelinde eğitim-öğretime 10 Mart 2022 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca; malul, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaklardır' denildi. 

Bayburt

Bayburt'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın için eğitime ara verildi. Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün öğleden sonra ve yarın için tatil edildi. Hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılırken, Bayburt Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'İlimiz genelinde etkili olan kuvvetli kar yağışının sebep olabileceği muhtemel olumsuzlukları engellemek ve eğitim öğretim faaliyetlerinin güven içerisinde sürdürülebilmesi adına yapılan değerlendirmeler neticesinde; 09 Mart 2022 Çarşamba öğleden sonra, 10 Mart 2022 perşembe tam gün olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir. Belirtilen tarihlerde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile kamu personeli de bu kapsamda idari izinli sayılacaktır' denildi.

Sakarya'da Yarın Okullar Tatil mi?

Sakarya'da Yarın Okullar Tatil mi?

Sakarya Valiliği’nin kararıyla beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okullar tatil edildi.

Sakarya Valiliği beklenen kar yağışı nedeniyle yarından itibaren okullar, kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevlerinin, üniversitelerin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verdi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, kronik hasta, engelliler ve hamile personelin pazartesi gününe kadar idari izinli sayılması kararı alındı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın