Görüş Bildir
Haberler
Kaptan Amerika Olarak Gönlümüze Taht Kuran Chris Evans'ın Marvel Evreni Dışındaki Muhteşem Filmleri

Kaptan Amerika Olarak Gönlümüze Taht Kuran Chris Evans'ın Marvel Evreni Dışındaki Muhteşem Filmleri

26.08.2021 - 16:24

İlk olarak 2011 yılında Captain America: The First Avengers, filmiyle Kaptan Amerika rolüne soyunan Evans; başarılı performansıyla Marvel evreninin en sevilen parçalarından biri oldu. Biz onu Steven Rogers olarak, yani Kaptan Amerika olarak, benimsemiş olsak da; Chris Evans birçok farklı filmde, birçok başarılı performansla karşımıza çıkmaya devam ediyor. İşte Chris Evans'ın Kaptan Amerika olmadan da başarılı olabileceğinin kanıtı niteliğinde olabilecek Marvel dışındaki işleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evans ilk rolünü henüz 16 yaşındayken kapmış!

Evans ilk rolünü henüz 16 yaşındayken kapmış!

İlk kez kamera karşısına Biodiversity: Wild About Life adlı kısa filmde çıkan Evans; burada Rick karakterini canlandırmıştı. Film, biyolojik çeşitlilik hakkında bir film çekip 1000 dolarlık ödüle ulaşmaya çalışan üç genç lise öğrencisinin çabasını anlatıyor. Film 1997 yılında yayınlandığında Chris Evans henüz 16 yaşındaydı.

1. Not Another Teen Movie (IMDb 5,7)

1. Not Another Teen Movie (IMDb 5,7)

Chris Evans'ın rol aldığı ilk önemli film olan, Not Another Teen Movie, 2001 yılında vizyona girdi. Gençlik ve komedi türündeki bu filmde Chris Evans başrol oynadı. Okulun popüler çocuğu Jake Wyler olarak karşımıza çıkan Evans, arkadaşı Austin'le oldukça çirkin bir kız olan Janey'i balo kraliçesine dönüştürebileceği üzerine iddiaya girer. Ancak iki kişi Jake'e engel olmaya çalışır. Bunlardan biri okulun en zalim kızı olan, aynı zamanda da Jack'in kız kardeşi olan Catherine Wyler'dır. Jake'i engellemeye çalışan bir diğer kişi ise okulun ponpon kız takımı kaptanı Priscilla'dır.

Evans'ın "Not Another Teen Movie" filmindeki krem şantiden bikini sahnesi hakkındaki yıllar sonra gelen yorumu:

Evans'ın "Not Another Teen Movie" filmindeki krem şantiden bikini sahnesi hakkındaki yıllar sonra gelen yorumu:

Evans konuk olduğu bir YouTube programında kendisine krem şantiden bikini sahnesi sorulduğunda 'Kariyerimin ilk yıllarıydı! Yapman gerekeni yapıyorsun işte. O zamanlar filmin bir parçası olduğum için çok heyecanlıydım. Karşı çıkmak aklımdan bile geçmemişti. O zamanlar komik olduğunu düşünmüştüm.' diyor.

İsterseniz şimdi de oyuncunun Marvel evreni dışında kalan ama mutlaka izlemeniz gereken diğer filmlerine göz atalım.

2. Cellular (Ölüm Hattı) - (IMDb 6,5)

2. Cellular (Ölüm Hattı) - (IMDb 6,5)

2004 yılında vizyona giren Cellular filminin başrollerini Chris Evans ve Jason Statham paylaştı. Aksiyon, gerilim ve suç türündeki bu filmde Ryan karakterine Evans hayat verdi. Genç Ryan'a acil bir arama gelir. Telefondaki kadın kaçırıldığını ve kendisini kaçıran kişinin kocası ve çocuğunun da peşine düştüğünü söyler. Genç Ryan, kadına yardım etmek için elinden geleni yapar.

3. Push (Darbe) - (IMDb: 6,1)

3. Push (Darbe) - (IMDb: 6,1)

2009 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle ve Djimon Hounsou yer alıyor. Film, aksiyon, bilim kurgu ve gerilim kategorisinde. Birtakım özel güçlere sahip olan bir grup Amerikalı, Amerikan hükümetinin 'özel güçleri olan askerler yaratma' projesinden kaçıyor ve Hong Kong'da saklanıyorlar. Filmde Nick karakterini canlandıran Evans, annesi Amerikan hükümeti tarafından deneylere tabii tutulan bir kıza yardım etmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Snowpiercer (IMDb: 7,1)

4. Snowpiercer (IMDb: 7,1)

Güney Koreli bir yönetmen tarafından çekilen Snowpiercer filmi, 2013 yılında vizyona girdi. Aksiyon, drama ve bilim kurgu türündeki filmin başrolünde Chris Evans vardı. Küresel ısınmayı durdurmak için yapılan bir deneyin ters gitmesi sonucu dünya tekrar buzul çağına girer. Hayatta kalan az sayıda insan, Snowpiercer adlı bir trende yaşamaya mahkum olur. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilenler olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Sürekli kötü muamele gören ve arka vagonda yaşayan yönetilenler, artık bu duruma bir son vermek isterler.

5. Before We Go (Gece Bitmeden) - (IMDb: 6,8)

5. Before We Go (Gece Bitmeden) - (IMDb: 6,8)

Chris Evans'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünü üstlendiği Before We Go, 2014 yılında vizyona girdi. Başrolde Evans'ın partneri olarak Alice Eve vardı. Gece yarısı, New York tren garında, çantasını çaldırmış ve Boston’a giden son treni kaçırmış bir kadın ve ertesi sabah katılacağı seçmelere kadar tren garında vakit geçirmek zorunda kalan müzisyen bir adam karşılaşır. İlk başlarda tedirgin olan kadın, erkeği tanıdıkça fikri değişir. İkili birbirlerinin sırdaşı olur ve gelecek hakkında yeni kararlar alırlar.

6. Gifted (IMDb:7,6)

6. Gifted (IMDb:7,6)

2017 yılının en iyi filmlerinden biri olan Gifted'ın başrol kadrosunda Evans'ın yanında 11 yaşındaki Mckenna Grace var. Bir matematik dehası olan kız kardeşi Diane'nin intiharının ardından üniversitede yardımcı profesörlük görevini bırakan Frank Adler, yeğeni Mary'yle ilgilenmeye başlar. Mary, yaşıtlarından zeka olarak üstündür, yani bir dehadır. Frank ve Mary kendi hallerinde yaşarken Mary'nin okul çağına gelmesi ile bir anda ortaya çıkan anneanne Evelyn, kızı Diane üzerinde gerçekleştiremediği hayallerini torunu Mary üzerinde gerçekleştirmeye, onu iyi okullara göndermeye çalışır. Bu amaç uğruna kendi oğluna velayet davası açar ve mahkeme süreci başlar.

7. Knives Out (Bıçaklar Çekildi) - (IMDb: 7,9)

7. Knives Out (Bıçaklar Çekildi) - (IMDb: 7,9)

Suç, komedi ve drama kategorisindeki Knives Out, 2019 yılında vizyona girdi. Oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Chris Evans ve Ana de Armas gibi usta oyunculara yer veren film, biri En İyi Senaryo Oscar'ı olmak üzere 49 ödül kazandı. Bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Başarılı bir dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayeti soruşturması için davet edilir ve aile üyelerini sorgulamaya başlar. Harlan Thrombey'in mirasını sadece şahsi hemşireliğini yapan Marta'ya bırakmasıyla işler iyice karışır.

8. Defending Jacob (Jacob'ı Savunmak) - (IMDb: 7,9)

8. Defending Jacob (Jacob'ı Savunmak) - (IMDb: 7,9)

Evans, son olarak karşımıza Apple Tv+ platformunda, Defending Jacob adlı mini diziyle çıktı. Dizi, 2012 yılında New York Times'ın en çok satılan romanı olan, aynı adlı romandan uyarlanıyor. 8 bölümden oluşan dizi, oğlunun cinayetle suçlanmasıyla dünyası başına yıkılan bir savcı yardımcısını konu alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
12
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın