Görüş Bildir
Haberler
Kaplan ‘Meclis'te Angarya Var’ Diyerek AİHM'e Başvurdu

Kaplan ‘Meclis'te Angarya Var’ Diyerek AİHM'e Başvurdu

Ulaş
05.03.2015 - 17:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan iç güvenlik paketinin uzun ve yorucu görüşmelerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı. Kaplan devletten 1 Cent talep etti.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine kötü muamele ve angaryadan dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu; TBMM Başkanlık Divanı kararlarının iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağını açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan 'Meclis'in itibarı bir Cent'e indirildiği için' bir Cent talepli, angarya ve kötü muameleden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) bugün itibariyle başvuru yaptığını söyledi:

'İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinde yaşanan kavgaların, uyuklamaların, yaralananların görüntü ve fotoğraflarını da dosyaya koydum. Bundan haz almıyorum ama zorbalığın ve çoğunluk diktasının da esiri değiliz. İçtüzük yerine geçen düzenleyici işlemler ve TBMM Başkanlık Divanı'nın, tasarının görüşmeleriyle ilgili yapılan itirazlar nedeniyle aldığı kararlara ilişkin de Anayasa Mahkemesi'ne bugün bir kuruşluk bireysel başvuru yapacağım.'

'Kilitleyeceğiz'

Kaplan, iç güvenlik paketinin geri çekilmesi için genel kurulu kilitleyeceklerini anlattı:

'Demokratik geciktirme muhalefetimizi bir üst aşamaya geçiriyoruz. Meclis'i sarsacağız. Meclis'i genel görüşme ve gensoru önergeleriyle kilitleyeceğiz. Ya bu paketi geri alacaklar ya da burunlarında fitil fitil getirmiş olacağız.'

Kaplan, gazetecilerin sorusu üzerine, AK Parti ile paketle ile ilgili hiçbir temasın olmadığını, AK Parti'nin 'tekriri müzakere' diyerek oyalama taktiği uyguladığını savundu.

Kaplan, '132 maddeyi birden geçirmeye yürekleri yetmez. Göreceksiniz 67 maddeden sonra geri kalan maddeleri komisyona çekecekler' ifadesini kullandı.

Meclis'in pazartesiye kadar çalışmalara ara vermesinin nedeninin paketle ilgili olmadığını, AK Parti'nin gündeminde özel işlerin bulunduğunu kaydeden Kaplan, 'Paketin yeniden değerlendirilmesi için tek şartımız geri çekilmesi. Biz pazarlık yapmıyoruz' dedi.

Elitaş: Önümüzdeki haftadan sonra tamamı biter

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise iç güvenlik paketiyle ilgili 'Biz bu yasayı çıkaracağız. Önümüzdeki hafta sonuna itiraz edilen kısımlar, sonraki hafta da tamamı bitmiş olur' dedi.

Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarının itiraz edilen bölümlerinden sonra geriye nüfusla ilgili, halkın işini kolaylaştıracak çok önemli düzenlemelerin yer aldığı 60 küsür maddelik bir bölümün kalacağını söyledi. Elitaş, bu maddelere de muhalefet partilerinin artık 'direnmeyeceğini' belirtti:

'Eğer dirençleri devam ederse o zaman farklı şeyler yapılabilir. Ama biz muhalefet partileri nüfusla ilgili 60 küsür maddelik kısma itiraz etmezler diye düşünüyoruz. Biz bu yasayı çıkaracağız. Bundan sonraki süreçte de eğer günde 5 madde, 8 madde civarında olursa önümüzdeki haftanın sonuna itiraz edilen kısımlar, bir sonraki hafta da tamamı bitmiş olur.'

Elitaş Meclis'ten 5 Nisan'a kadar çeyiz hesabı ve çocuk yardımlarını da içeren Aile Paketi'ni geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0