Görüş Bildir
Haberler
Kapaklar Açıldı, Göle Dönen Timsah Arena Kurtarıldı

Kapaklar Açıldı, Göle Dönen Timsah Arena Kurtarıldı

Batuhan
30.09.2015 - 13:34

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler'de yaptırılan Timsah Arena'nın zemininde yer yer oluşan göletler drenaj sistemi ve çatıdaki kapakların sonunda açılmasıyla yok oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Timsah Arena’nın sıra dışı tasarımı, az kalsın saha zemininin daha stat açılmadan bozulmasına yol açıyordu.

Bursa’da 3 gündür devam eden yağışlar sonrası Timsah Arena’nın çatısında biriken sular çatıdan zemine akmaya başlamış, dün stat içinde çatıdan zemine akan suların oluşturduğu ‘şelale’ görüntüleri basına yansımıştı.

Bunda en büyük paylardan biri de çatının saha içine doğru eğimli yapılması yer alıyordu. Bu suların çatıdaki oluklarda toplanıp su kanallarından akması planlanıyordu.

Ancak böyle olmadı. Çatıyı yapan şirket, yağmur suyunun çatıda toplanan oluklarının birikeceği havuzların kapaklarını açmayınca, son üç gündür devam eden şiddetli yağmurlar sonrasında biriken sular sahanın içerisine akmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir anda zeminin kısa süreli de olsa gölcükler oluşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hemen harekete geçti ve çatıyı yapan firma uyarıldı. Firma yetkilileri bunun üzerine harekete geçti ve yağmur oluklarının kapakları açıldı.

Timsah Arena’nın çim zeminini yapan Bursaspor Çim Uzmanı Muhittin İpek konuyla ilgili olarak, “Bu sorun zeminle ilgili değil. Yağmur oluklarının kapakları açılmaması nedeniyle su zemine aktı. Ancak firmanın kapakları açmasının ardından şimdi her şey normale döndü. Zeminin drenajının iyi olması nedeniyle çimlerde her hangi bir zarar oluşmadı” dedi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0