Görüş Bildir
Haberler
Kan Şekerini Düşüren Besinler Nelerdir?

Kan Şekerini Düşüren Besinler Nelerdir?

Müge Kakşi
13.09.2021 - 09:00

Toplumda milyonlarca kişinin muzdarip olduğu şeker hastalığı kontrol altına alınmadığı taktirde can sıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. Kanda bulunması gereken şeker miktarından fazlasının bulunması durumunda yükselen kan şekeri damarlar, gözler, böbrekler ve sinirler üzerinde harabiyete yol açmaktadır. Bu yüzden kan şekeri yükselmesi sorununuz oluyorsa en yakın zamanda bir hekime görünmeniz ve ilaç tedavisine başlamanız gerekmektedir. Şeker hastalığı sorunun bir kısmı ilaçla tedavi edilirken ilaca ek olarak beslenme düzenine de dikkat edilmelidir. Peki, kan şekerini düşüren besinler nelerdir? Sorunun cevabı haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsülin hormonunun eksikliği veya dokular tarafından algılanamamasından dolayı kan şekerinin hücre içine alınmaması kanda şekerin birikmesine neden olur. Bu durum kan şekeri yükselmesi olarak adlandırılır. Şeker (diyabet) hastalarında bu devamlı karşılaşılan bir durumdur. Kan şekeri yüksekliğinde sadece ilaçlarla tedavi yeterli olmamakla birlikte bunun yanında beslenmeye de dikkat edilmelidir. Bizde kan şekerini düşüren besinleri haberimizde dizler için derledik...

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜREN BESİNLER NELERDİR?

Evde parmaktan yaptığınız kan şekeri ölçümü veya hastanede laboratuvar ortamında yaptırdığınız kan şekeri ölçümüyle şekerinizin yüksek olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Kan şekeri yüksekliği vücutta sürekli idrara çıkma, gözlerde bulanık görme ve ağızda kuruluk gibi çeşitli belirtilere neden olabilmektedir. Kan şekerinin yüksekliği durumunda doktorunuz çeşitli tetkikleri yaparak gerekli tedaviye başlar. Doktorun verdiği tedavinin yanında beslenmeye de dikkat ederek kan şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz. Kan şekerini düşüren besinlerden bazıları şunlardır:

  • Yapılan bilimsel çalışmalarla tarçının kan şekerini düşürücü etkisi gözlemlenmiştir. Bu yüzden yemeklerinizin ve tatlılarınızın üzerine tarçın katarak kan şekerinizin düşmesini sağlayabilirsiniz.

  • Yaban mersini içerisinde bulunan insülin hormonu destekleyici bileşenler sayesinde kan şekerinizin dengede olmasına katkı sağlamaktadır.

  • Deniz ürünleri arasında yer alan balık da sağlık açısından bir çok yararı olan ürünler arasında yer almasının yanı sıra kan şekerinin düşürülmesinde de oldukça etkilidir. 

  • Ispanak, brokoli, semizotu, lahana ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde kan şekerini düşürmesinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça yararlı besinler arasında yer alır.

  • Probiyotik açısından zengin olan yoğurtta kan şekerini düşüren besinler arasında üst sıralarda yer almaktadır.

Tüm bunların yanında düzenli olarak egzersiz yapmak, karbonhidrat alımını azaltmak, bol bol su içmek ve olabildiğince stresten uzak durmak gerekmektedir. Düzenli olarak kan şekeri ölçümü yaptırmak da kan şekerinin kontrol altına alınmasında önemli bir etkiye sahiptir.

Ayrıca kilo kontrolü de kan şekeri açısından oldukça önemlidir. Fazla kilo ve obezite yağ dokusunu arttırdığından insülin duyarlılığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bu durum diyabet riskini arttırmaktadır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın