Görüş Bildir
Haberler
Kamuya 97 Personel Alımı Yapılacak! Hangi Kurumlar Alım Yapıyor? Başvuru Nasıl Yapılır?

Kamuya 97 Personel Alımı Yapılacak! Hangi Kurumlar Alım Yapıyor? Başvuru Nasıl Yapılır?

Dilara
13.12.2022 - 17:52

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre farklı kurumlara toplamda 97 personel alımı yapılacak. Başvuru tarihleri ve detayları ise başvurulacak kuruma göre değişiklik gösteriyor. Peki bu kurumlar hangileri? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sağlık Bakanlığı'na sağlık uzman yardımcısı alınacak.

Sağlık Bakanlığı'na sağlık uzman yardımcısı alınacak.

Yayınlanan ilana göre 97 personelin 8'i Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğe'ne alınacak. Bu müdürlük İstanbul'da bulunuyor. İşe alınan personel hizmet binalarında istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı'na sağlık uzman yardımcısı alımı yapılacak. 

Başvurular 19 Aralık tarihinde başlıyor, 28 Aralık tarihinde sona eriyor. Başvurular Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. 

Başvuru yapacak olan adaylar https://www.hssgm.gov.tr sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip edebilir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne güvenlik görevlisi alınacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne güvenlik görevlisi alınacak.

97 personel alımının 59'u ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yapılacak. Müdürlüğün merkez ve taşra hizmet birimlerine alım yapılacak. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak. Koruma ve güvenlik görevlisi alımları yapılacak. 

Başvurular 26 Aralık tarihinde başlıyor ve 31 Aralık tarihinde sona erecek. Başvurular Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Başvuracak adayların en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca adaylar 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olmalı. Başvuracak erkekler en az 175 cm, kadınlar ise 165 cm olmalı.

İlana başvuracak kişiler ilanın detaylarını https://www.tkgm.gov.tr/tum-duyurular adresinden takip edebilir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na 30 personel alınacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na 30 personel alınacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na başvurular 19 Aralık'da başlıyor. Başvurular 2 Ocak tarihinde sona erecek. Yayınlanan duyuruya göre alımlar yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacak. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar iletişim uzman yardımcısı olarak istihdam edilecekler.Başvurular Gazi Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden yapılacak. 

Başvurular sonrasında yazılı sınav 5 Şubat tarihinde yapılacak. Yazılı sınavda adaylara Genel Kültür, Genel Yetenek ve Yabancı Dil alanlarında sorular sorulacak. Adaylar genel yetenekten 30 soru, genel kültürden ise 50 soru cevaplayacaklar. Yabancı dil sınavı ise seçmeli İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde olacak. Adaylar seçmeli dil sınavından 20 soru cevaplayacaklar.

İlana ilişkin gelişmeleri https://www.iletisim.gov.tr/turkce/duyurular sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

garip bir şekilde sürekli uzman uzman yardımcısı adı altında bir çok bakanlığıa personel alınıyor.