Görüş Bildir
Haberler
En Zalim Tatil Faaliyeti: Kamboçya'da Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü

etiket En Zalim Tatil Faaliyeti: Kamboçya'da Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü

Batuhan
27.04.2016 - 16:41 Son Güncelleme: 28.04.2016 - 00:11

Kamboçya'da 40 derece sıcaklıkta turistleri ünlü Angkor Wat tapınağına taşıyan bir filin kalp krizinden ölmesi üzerine, binlerce kişi fillerin çalıştırılmaması çağrısı yapan bir dilekçe imzaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tur operatörü şirket sıcaklıklar düşene dek fillerin çalışma saatlerinin azaltılacağını vaat ederken, internet üzerinden yayılan dilekçe fillerle turist taşınmasının tamamen yasaklanmasını istiyor.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor

Dilekçede hayvanlara karşı zulmün 'gözlerden saklandığı', hayvanların ömürleri boyunça çile çektiği ve bu son fil ölümünün 'gözleri açması gerektiği' vurgulandı.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, doğal yaşamdan alınan fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikâyet ediyor. World Animal Protection adlı örgüt fillerle seyahati 'en zalim tatil faaliyeti' olarak tanımlıyor.

Dişi fil 45 dakika çalıştıktan ve 2,1 kilometre yürüdükten sonra yere yığıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tur operatörü şirketin müdürü Oan Kiri, AFP haber ajansına yaptıkları açıklamada dişi filin 45 dakika çalıştıktan ve 2,1 kilometre yürüdükten sonra yere yığıldığını anlattı.

Oan Kiri, 'Veterinerlere göre sıcak havanın stres, şok ve yüksek tansiyona yol açması yüzünden kalp krizi geçirerek öldü' dedi.

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında

Ölen filin Asya fillerinin ortalama ömrünün sonları olan 40 ila 45 yaşında olduğu belirtildi.

Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
215
152
8
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

ananızı sikim vicdansızlar, çalıştıranda değil suç onlara sövmüyorum , o file binip gezen vicdansız turistlerde , amk evlatları

Aslıhan Tapucu

Allah şu insanoğluna merhamet ve vicdan versin..Her canlı değerlidir Fakat Filler gerçekten çok özel hayvanlar..Nesilleri tükenmek üzere olan bu canlıları si... Devamını Gör

MİSA YAGAMİ

saatlerce hayvanları yürütüyorlar sonrada hayvanlar saldırınca "neden böyle yaptı bilmiyoruz" dilorlar. böyle hayvansı varlıklara insan denmez.

what ever

insanoğlu , eğiticisini öldüren fili asarak idam etmiş zamanında.. o derece tam da insan aslında başka bir canlıdan bu kadarını bekleyemezsin