Görüş Bildir
Haberler
Kalp Sağlığınız İçin Tüketebileceğiniz En İyi 14 Besin

Kalp Sağlığınız İçin Tüketebileceğiniz En İyi 14 Besin

Yaptığınız besin seçimleri kalp sağlığınızı, enerjinizi ve iştah kontrolünüzü önemli ölçüde etkiler. Kendiniz ve ailenizin kalp sağlığı için daha sağlıklı besinler tüketebilirsiniz.

Not: Beslenme düzeninize eklemeden önce mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karpuz

1. Karpuz

Dallas-Fort Worth Metroplex'teki Legacy Heart Center'lı kardiyolog Dr. Sarah Samaan'a göre, lifli ve az miktarda antioksidan kaynağı olan karpuzla tatlı isteğinizi tatmin edebilirsiniz.. 'Karpuz, kalp hastalığı ve kanser için daha düşük bir riskle bağlantılı olan likopenin muhteşem bir kaynağı. Karpuz, aynı zamanda kan damarlarının sağlığını iyileştiren ve erektil disfonksiyon ve diyabetliler için fayda sağlayabilen sitrulin de sağlıyor. Karpuz aynı zamanda C ve A vitaminleri ile potasyum ve magnezyumun kaynağıdır.

2. Yoğurt

2. Yoğurt

Dr. Andrea Paul'a göre yoğurt, kalp rahatsızlığı riskini artırabilecek diş eti hastalıklarına karşı koruyor. Paul'a göre az yağlı yoğurt yediğinizde kalp rahatsızlığı riskini azaltmanın yanı sıra vücudunuza genel sağlık ve sindirim için güçlü antioksidanlar, vitaminler ve probiyotikleri absorbe edersiniz.

3. Domates

Domatesler, kalp sağlığı açısından önemli olan C vitamini ve likopen bakımından oldukça zengindir.

4. Avokado

4. Avokado

Avokado, sağlıklı tekli doymamış yağlarla doludur ve Texas merkezli kayıtlı bir diyetisyen olan Bridget Swinney'e göre kan basıncını kontrol etmek için bilinen bir mineral olan potasyum kaynağıdır. Avokado, faydalı dozda lif sunmanın yanı sıra, ıspanak ve havuç gibi sebzelerle yenildiğinde vücudun diğer antioksidanları emmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.

5. Çilek

5. Çilek

Antioksidan dolu çilek, kalbinizi sağlıklı tutmak için mükemmel bir meyvedir. Çilek, iyi kolesterolü (HDL) arttırır ve kötü kolesterolü düşürürken tansiyonunuzu dengeler. Ayrıca çileğin kan damarlarının rahatlamasına neden olan bir molekül olan nitrik oksit seviyelerini arttırdığı gösteriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kara lahana

6. Kara lahana

Kalorisi düşük olmakla birlikte manganez, kalsiyum, vitamin K, A ve C'yi içerir. Bu önemli besinler, kanınızın normal olarak pıhtılaşmasına, atardamarların kireçlenmesine ve hatta kemiklerin kırılmalara karşı korunmasına yardımcı olur. Kara lahana, antienflamatuar özelliklerinden ötürü kardiyovasküler sağlığı da artıracaktır.

7. Fasulye

7. Fasulye

Beslenme uzmanı Dr. Keith Kantor'a göre, günde sadece yarım fincan fasulye kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olabiliyor. Ayrıca çözünür life sahip olması, fasulyenin kalbe faydalı olmasının önemli bir nedeni.

8. Ceviz

8. Ceviz

Ceviz, kalp fonksiyonlarının sağlığını omega-3 yağları ve antioksidanlar ile artırır. Günde iki ceviz yemenin, şeker hastalığı olan insanlar arasında kan damarı işlevini iyileştirdiği ve aynı zamanda insanları kalp rahatsızlığından korumak için etkili olduğu göseriliyor.

9. Kinoa

9. Kinoa

Kardiyolog Samaan'a göre, kinoa beslenme için mükemmel bir ürün. Bitkisel protein kaynağı olan kinoanın, kalp sağlığı, böbrek sağlığı ve kan basıncında kırmızı etten daha iyi olduğu söyleniyor. Buna ek olarak, kinoa diğer tahıllardan neredeyse iki kat daha fazla lif içeriyor.

10. Somon

10. Somon

Çalışmalar, her hafta düzenli olarak tüketilen somonun, uzun vadede koroner kalp hastalığının gelişme riskini yüzde 30 oranla düşürdüğünü gösteriyor. Georgia beslenme uzmanı Kantor, somon gibi soğuk su balıklarının, omega-3 yağlarını ve zararlı lipid seviyelerinin daha düşük seviyelerini içerdiğini belirterek kan basıncını hafifçe düşürdüğünü ve düzensiz kalp ritimlerini önlemeye yardımcı olduğunu aynı zamanda vücuttaki iltihabı da azalttığını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Badem

11. Badem

Badem, sağlıklı bir kalbi korumak için akıllı bir seçenektir. Florida'daki Palm Beach Kardiyovasküler Kliniğinde koruyucu tıpta sorumlu Dr. Chauncey W. Crandall'e göre, günde yalnızca bir avuç badem LDL kolesterolü düşürüyor. Bademde bulunan E vitamini, lif ve protein; kalbinizi sağlıklı tutmak için gerekli tüm besin maddeleridir.

12. Bezelye

12. Bezelye

Bezelyerler kalp sağlığını korumanın önemli bir bileşeni olan kilo yönetiminde yardımcı olabilirler. Bir bardak bezelye az miktarda mikrobesin, lif ve protein içerir ve 100 kaloriden daha az kaloriye sahiptir.

13. Yulaf ezmesi

13. Yulaf ezmesi

Bütün tahıllar, kalbinizi sağlıklı tutacak ve obezitenin kalp rahatsızlığı ve kalp ile ilgili komplikasyonları riskini azaltacak bir ürün.Kalp sağlığında önemli olan kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır. Tahıllar, daha az yemek yemenizi sağlıyorlar ve böylece kilo kontrolü konusunda yardım ediyorlar. Bütün tahılların kalp rahatsızlığı ve inme riskini azalttığı da araştırmalar tarafından gösteriliyor.

14. Kavun

14. Kavun

Araştırmalar, C vitamini tüketimi ile koroner kalp hastalığı riski arasında bir bağlantı olduğunu gösterdi. Çünkü C vitamini hücreleri serbest radikal hasarından korurken hasar gören hücrelerle savaşmaya çalışan bir antioksidandır. Diyetisyen Keri Glassman' a göre kavun, C vitamini dışında A, B, K, potasyum, folat, magnezyum ve lif gibi sağlıklı maddeler barındırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
44
27
27
26
21
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Edip

Yalnız her yaş grubu için uygun değil beyler. Aman benim kalbime iyi gelir diyerek ceviz, badem ve kinoa üçlüsüne abanmayın. Zira asfalta paralel bir şekilde... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Acı kırmızı biber? Yanlışım varsa düzeltin.