Görüş Bildir
Haberler
Kalan Yiyecekleri Evirip Çevirip Başka Hallere Sokmanızı Sağlayacak 15 Lezzetli Fikir

Kalan Yiyecekleri Evirip Çevirip Başka Hallere Sokmanızı Sağlayacak 15 Lezzetli Fikir

mignon
22.08.2016 - 13:37

Ahh bilmez miyim, o dolapta kalan yemekleri 2. günden sonra kimse yemek istemez. Atsan için acır yemek istesen eh sende bıkmışsındır. İşte durum bu olunca aslında onları başka yemeklere evirebilirsiniz. Gelin kalan ve üvey evlat muamelesi gören yemeklere yeniden can verelim...

1. İlk olarak mis gibi pilavla başlayalım!

Evet kendisi ilk yapıldığında mis gibi tereyağı kokusu ile bizi bizden alır. İkinci günde yoğurtla gideri olsa da üçüncü gün canınız başka bir şey ister işte bu durumda yardımınıza kadınbudu köfte koşabilir.

2. Eee bu kadarcık mı bir tencere pilavın marifeti derseniz buyurun ikinci seçeneğimiz!

Az miktarda kalan pilava yazık kıyma katmaya diyorsanız kendisini çorbaların içerisine ekleyerek daha doyurucu çorbalar yapabilir hem de pilavınızı değerlendirebilirsiniz.

3. Ekmek en çabuk bayatlayanlardan!

Kabul edelim eve her gün en az 2 ekmek alınıyor ama ikisi de bitmeden bayatlananlar köşesine ayrılıyor. Oysa kuşlara atmadan önce kendisini enfes bir bayat ekmek köftesine çevirebilirsiniz.

4. Ekmekten pizza tabanı yapabileceğinizi söylesem?

Yok o hep bilinen ekmek diliminin üzerine pizza malzemeleri koyup fırınladığınızdan değil. Bu sefer bayat ekmeğin mayasını kullanacağız. Ekmeklerinizi ıslatın ve bir süre bekletip yeteri kadar un ve şeker ile karıştıırın. Tuzu son ilave edin. Bir süre dinlendirdiğinizde kolayca mayalı bir hamur elde etmiş olacağınızı göreceksiniz. Daha sonrasında tepsiye alıp üzerine dilediğiniz malzemeleri koyarak fırına verin.

5. Her evin vazgeçilmezi makarna!

Evet her evde sık sık pişen makarnayı da başka şekillere dönüştürmek kolay! 

Makarnanızın şekline bağlı olarak dilerseniz bol kıymalı bir lazanyaya, dilerseniz bir kelepçeli kek kalıp yardımı ile değişik soslu bir makarna pastasına çevirebilirsiniz.

6. Makarnayı yine makarna yapmayayım diyenler buraya!

Yalancı su böreği yapmak isterseniz bir kaç kat yufka, beyaz peynir ve maydanoza daha ihtiyacınız var. Maydanoz ve peynirleri makarna ile karıştırıp yufkaların içine doldurarak yalancı bir börek yapabilirsiniz.

7. İster haşlanmış olsun ister kızarmış!

Evet tavuğunda böyle bir güzelliği var ki her haliyle başka başka şeylere dönüşebiliyor. Mesela kalan tavuklarınızı minik minik doğrayarak ertesi güne enfes bir salata şeklinde masaya getirebilirsiniz.

8. Mis kokulu sulu bir tavuk yemeğini de salata yapamam diyenlere cevap burada!

Evet belki salata olmaz ama suyundan etine çorbalarınızı lezzetlendirip bol bol vitamin katabilir. Tek ihtiyacınız olan mutfak robotu bilginize.

9. Haşlanmış ya da sotelenmiş sebze ertesi gün bitmesi imkansızlardandır!

Evet ilk akşam herhangi bir yemeğin yanında servis edersiniz ama ertesi gün imkanı yoktur yenmez.Bu nedenle sebzelerinizi çıtır milföylerin içine koyup biraz sarımsak ve peynir ekleyerek enfes bir lezzet oluşturabilirsiniz.

10. Peki daha değişik bir alternatifi yok mudur?

Tabii ki var! Mis sebzelerinizi lezzetli bir kişe çevirip ara sıcak olarak servis edebilirsiniz.

11. Bir kaç dilim kalıp bayatlamaya başlamış kekler bambaşka bir pasta olabilir!

Kekleri minik parçalara ayırıp puding ile enfes kuplara dönüştürerek yeni tatlılar hazırlayabilirsiniz.

12. Kekiniz çikolatalıysa o zaman çöreklere hazır olun!

Yine puding ve krem şanti ile enfes lezzetlere dönüştürebilirsiniz. Ancak bu sefer dışı çıtır içi yumuşacık ay çöreği yapmanızı önereceğim. Keklerinizi ufalayıp üzüm ile karıştırarak ay çöreği içi oluşturabilirsiniz.

13. Dolma yapmak için aldığınız lahanalar sar sar bitmediyse...

Evet lahana maalesef fazlasıyla büyük sebzelerden. Lahana sarması yaptınız ya da kapuska pişirdiniz ee kalanıyla yeni bir lahana yemeği yapılmaz derseniz kıtır kıtır turşusunu kurmaya koyulsanız iyi olur!

14. En çok alınan meyve nedense elmadır!

Evet nedeni bilinmez eve hep elma alınır, sonra o elmalar buzdolabında ilk önce büzüşür sonra çürür sonra da çöpe gider. Gelin bu sefer çöpe gitmeden değerlendirin. Mesela mis tarçın kokulu elmalı çörekler yapın.

15. Elmalı payla olcak iş değil diyorsanız...

Elma reçeli ya da marmelatı sizi güzelim elmaları çöpe atma derdinden kurtaracak. Hem de kahvaltılarda mis kokulu elma aroması ile sizi mutlu edecek!

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
65
20
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yalnizbulut

Tok karnına görsellere bakın, yoksa nevriniz dönüyor.

yuuki

kek böylede kabulum canım çekdi resmen olmuyor ama böyle

Xoxo

#4 annem geçen bayat ekmekten hamur yapıp, sonra da ondan börek yapmıştı. Normalinden daha güzeldi.